اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
با مصرف این شربت در ناشتا قلب، کبد، کلیه، گوارش و معده را صفرشویی کنید
متن کامل خبر
به گزارش صد آنلاین، شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنیهای ایرانی است که نوشیدن آن در فصل تابستان فواید زیادی برای بدن دارد.
شربت سکنجبین یکی از خوشمزهترین شربتهای سنتی ایرانی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
سکنجبین در واقع مخلوطی از سرکه و عسل است که به مقدار معینی با هم مخلوط میشوند و از مخلوط کردن آنها با هم شربتی خوشطعم و معطر به دست میآید. در بعضی مناطق نیز سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر درست میکنند و امروزه که عسل گران یا کمیابتر از قبل است، عموماً از شکر تهیه میشود.
کسانی که از عوارضی مانند مشکلات ادراری، معده درد، نفخ شکم، ضعف بینایی و سایر عوارض رنج میبرند، بهتر است کاهو را با سکنجبین بخورند.
با مصرف شربت سکنجبین میتوانید مشکلات ادراری، نفخ شکم و معده درد را نیز برطرف کنید.
فواید شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنیهای طب سنتی است که صفرای اضافی بدن را دفع میکند.
سکنجبین از عسل و سرکه ساخته میشود که باعث افزایش نفوذ غذا به سلولهای بدن میشود.
شربت سکنجبین التهاب ناشی از گرما را کاهش میدهد و در نهایت سموم بدن را با ادرار یا عرق خارج میکند و میتواند ملین مفیدی باشد.
اگر سکنجبین از کاسنی و کمی گلاب درست شود، نوشیدنی مفیدی میشود برای کسانی که طبع گرم یا نفخ دارند، اما برای مبتلایان به زخم معده مضر است.
سکنجبین میتواند نفوذ غذا به سلولهای بدن از جمله سلولهای کبدی را نیز افزایش دهد.
اگر کاهو با سکنجبین یا سرکه خورده شود اشتهاآور است.
اگر آب کاسنی را با سکنجبین بنوشید بهترین دارو برای درمان تب طولانی است.
سکنجبین همچنین در تسکین سردرد نیز می تواند مؤثر باشد.
محدودیتهای استفاده از سکنجبین
افرادی که معدههای سرد و ضعیف دارند باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که اعصاب ضعیفی دارند، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که درد و مشکلات رحمی دارند، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که دچار تکرر ادرار و سایر مشکلات مثانه هستند، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افراد مبتلا به زخم معده، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که سرماخوردگی دارند و کسانی که دچار لرزش و اضطراب عصبی هستند باید مراقب باشند از سکنجبین استفاده نکنند.
بهترین زمان استفاده از سکنجبین
استفاده از سکنجبین در طبیعت گرم و فصل تابستان مناسب است که برای کاهش گرما و ایجاد آرامش مصرف آن با کاهو توصیه میشود.
استفاده از کاهو و سکنجبین در طب سنتی
کاهو طبیعتی سرد و مرطوب دارد و سکنجبین طبیعتی گرم و خشک دارد، زیرا از ترکیبات سرکه و عسل تشکیل شده است که به میزان معینی جوشانده میشود و اثرات گرم و خشک بر جای میگذارد.
در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی میکنند.
با توجه به اینکه کاهو خوابآور است، میتوان آن را با سکنجبین مصرف کرد و هیچ عارضهای ندارد.
اگر کاهو را به تنهایی و بدون سکنجبین مصرف کنیم، ممکن است رطوبت و سردی آن روی افراد مسن یا دارای اضافه وزن اثر نامطلوبی داشته باشد، اما اگر با سکنجبین مصرف شود، این عوارض از بین میروند.
عناصر تشکیلدهنده سکنجبین
۲ واحد سرکه طبیعی
۵ واحد عسل
۴ واحد آب بدون کلر یا با توجه به غلظت مورد نظر
طرز تهیه
ابتدا هر سه ماده را با هم مخلوط کرده و میجوشانیم و کف آن را میگیریم تا به یکچهارم برسد و قوام بیاید؛ برخی معتقدند باید بجوشد تا یکپنجم مخلوط بماند.
برای تهیه سکنجبین میتوانید از شربت نعناع یا نعناع نیز استفاده کنید تا از عطر و خواص آن لذت ببرید.
خیار سکنجبین
در شربت سکنجبین مقداری خیار خرد میکنیم و تکههای یخ میگذاریم و سکنجبین خیار را درست میکنیم که برای فصول گرم سال بسیار مناسب است.
این شربت بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی در هوای گرم است.
عناصر:
شکر: یک کیلو
سرکه سفید: ۳۰۰ گرم
نعناع تازه: یک دسته کوچک
خیار: یک عدد کوچک
کاهو رندهشده: یک قاشق غذاخوری
روش آمادهسازی
شکر را با ۵ تا ۶ لیوان آب در قابلمه بجوشانید و صاف کنید؛ سپس نعناع را بشویید و داخل آن بریزید؛ حالا شربت را بگذارید تا بجوشد و سفت شود.
سپس سرکه را داخل شربت بریزید و بعد از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید.
هنگام سرو، مقداری خیار و کاهو رندهشده را در لیوان بریزید و با آب و یخ سرو کنید.