اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : کدام تخم‌مرغ‌‌ها را نخریم
کد خبر : ۱۱۸۲۸
تعداد بازدید : ۴۸۴
متن کامل خبر

قسمت دوم یک رژیم غذایی بدون رنگدانه می‌تواند منجر به تولید زرده تقریباً بی‌رنگ شود. البته ممکن است کشاورزان، رنگ زرده را با افزودن رنگدانه‌های مصنوعی یا مکمل‌های غذایی طبیعی که غنی از لوتئین است، افزایش دهند. افزودن گلبرگ‌های گل همیشه بهار به غذای مرغ‌ها یکی از کارهای رایج است که ممنوع است. رنگ زرده به میزان کمی تحت تأثیر ژنتیک است، ولی بیشتر تابع غذای مصرفی مرغ است. به عنوان مثال، افزودن بتاکاروتن (رنگ طبیعی زرد-نارنجی موجود در سبزیجات زردرنگ) به غذای مرغ، موجب زردتر شدن رنگ زرده تخم‌مرغ‌ها می‌شود. پررنگ بودن زرده نشانگر مغذی‌تر بودن آن نخواهد بود و حتی بر مزه آن نیز تأثیر چندانی نخواهد گذاشت. گاهی پس از شکستن تخم‌مرغ‌ها دیده می‌شود که یک حلقه سبزرنگ دور زرده وجود دارد. دلیل تشکیل آن، ترکیبات آهن و گوگرد موجود در خوراک یا آب مرغ تخم‌گذار است. وجود این حلقه‌ها دلیلی بر خرابی تخم‌مرغ نیست و اثری هم بر ارزش غذایی آن ندارد. گاهی اوقات لکه‌های خونی کوچکی در زرده تخم‌مرغ دیده می‌شود که دلیلی بر نطفه‌دار بودن تخم‌مرغ نیست، بلکه به علت پارگی عروق خونی روی زرده طی شکل‌گیری تخم‌مرغ به وجود می‌آیند. مصرف این تخم‌مرغ‌ها از نظر سلامت مشکلی نداشته و می‌توان آن لکه‌ها را برداشت و از تخم‌مرغ‌ها استفاده کرد. سفیده سفید کدر بودن سفیده تخم‌مرغ به‌ دلـــیل وجــــود دیاکسیدکربن موجود در تخم‌مرغ است و هرچه این سفیدی کدرتر باشد، تخم‌مرغ تازه‌تر بوده و دیاکسیدکربن فرصت و زمانی برای خروج از سطح آن را نداشته است. وجود بلورهای زرد یا سبزرنگ در سفیده خام تخم‌مرغ به دلیل وجود ریبوفلاوین است. مصرف تخم‌مرغ خام توصیه نمی‌شود و بهترین خوراک برای ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی پرپروتئین و کم‌کالری دارند غذاهایی با حجم بالای سفیده است. پوسته پرخاصیت پوست تخم‌مرغ هم مثل دو بخش دیگر بسیار سودمند و مفید است؛ به همین دلیل بهتر است پوسته آن را پس از مصرف دور نریزید، زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم است. به منظور استفاده از این خاصیت، مقداری آبلیمو یا سرکه روی پوسته کوبیده شده تخم‌مرغ بریزید و سپس آن را مورد استفاده قرار دهید. روش دیگر استفاده از پوسته تخم‌مرغ، قرار دادن تخم‌مرغ کاملاً شسته شده در داخل یک لیوان و ریختن مقداری سرکه روی آن تا حدی که کاملاً روی تخم‌مرغ را بپوشاند، پس از مشاهده تغییر رنگ پوسته تخم‌مرغ، آن را از داخل سرکه خارج کرده و زرده آن را مورد استفاده قرار دهید. نگهداری از تخم‌مرغ سطح پوسته تخم‌مرغ حاوی روزنه‌های بسیار ریز و متعددی است که باعث می‌شود با قرار گرفتن در محیط یخچال، بو و آلودگی‌های احتمالی را به خود جذب کند. معمولاً تخم‌مرغ‌هایی که به صورت صنعتی تولید می‌شوند با رعایت اصول بهداشتی شسته و تمیز شده؛ سپس یک ماده روغنی روی آنها اسپری می‌شود تا کیفیت و تازگی تخم‌مرغ‌ها حفظ شده و از فساد زودهنگام آنها جلوگیری کند، بنابراین از شستن تخم‌مرغ‌ها خودداری کنید. ساده‌ترین راه برای نگهداری تخم‌مرغ، آغشته کردن آن به نمک است. نمک، آب را از وجود باکتری‌ها و قارچ‌ها بیرون می‌کشد و این کار مانع از رشد آنها می‌شود. ادامه دارد ...