اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
چند اشتباه شایع در مصرف سیر
متن کامل خبر
اگرچه هیچ دستورالعملی برای مقدار زیاد سیر وجود ندارد، اما بهتر است به چند حبه در روز پایبند باشید و در صورت مشاهده عوارض جانبی، مصرف خود را کاهش دهید.
به گزارش بهداشت نیوز، سیر خواص متعددی دارد و در حفظ سلامت بسیار مؤثر است؛ اما برای برخورداری از تمام خواص این گیاه، باید روشهای صحیح مصرف آن را دانست.
اشتباه شماره 1 - استفاده از سیر پخته شده
پختن سیر کاملاً قابل قبول است اگر از آن برای طعم دادن به غذای خود استفاده کنید. با این حال، پختن ماده فعال سیر یعنی آلیسین را از بین میبرد. آلیسین یکی از ترکیبات حاوی گوگرد موجود در سیر است که در مجموع به عنوان تیوسولفینات شناخته میشوند.
آلیسین وقتی سیر خام جویده، خرد یا له شود فعال میشود اما در اثر حرارت غیرفعال میشود، به همین دلیل است که پختن سیر پتانسیل درمانی آن را کاهش میدهد و باید از آن اجتناب کرد.
یک نکته عالی هنگام پختن سیر
سیر را له کنید، سپس 10 دقیقه قبل از پختن صبر کنید تا ارزش غذایی سیر را به حداکثر خود برسانید.
اجازه دادن به سیر له شده به مدت 10 دقیقه قبل از پختن، تشکیل آلیسین را بیشتر میکند، حداکثر سنتز آلیسین را تضمین میکند و همچنین آن را در برابر حرارت پخت و پز پایدارتر و مقاومتر میکند. سپس برای مدت کوتاهی روی حرارت ملایم یا متوسط بپزید (تا آخر زمان پخت اضافه کنید).
اشتباه شماره 2 - مصرف سیر به شکل قرص
برای جلوگیری از بو و طعم قوی، برخی از افراد تصمیم میگیرند به جای آن از قرص سیر استفاده کنند. همان طور که اغلب اتفاق میافتد، راه آسان واقعاً کار نمیکند. همان طور که قبلاً اشاره شد، برای فعال کردن ترکیب شفابخش سیر، باید سیر خام و له شده را بخورید. هیچ قرص، پودر یا فرم خشک شده نمیتواند با پتانسیل درمانی سیر در حالت طبیعی آن برابری کند.
گاز فسفر بدبو زمانی که سیر خشک، فراوری شده یا پخته میشود از بین میرود، اما برخی از فواید آن برای سلامتی نیز وجود دارد. سیر خشک خواص آنتی اکسیدانی خود را حفظ میکند و میتواند به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کند، اما هرگز به اندازه سیر خام نیست. اگر با سیر خام مشکل دارید، فقط به خود یادآوری کنید که جویدن آن در برخی موارد به اندازه مصرف پنیسیلین مؤثر است.
یا به جای جویدن، سیر را له کنید، بگذارید چند دقیقه بماند و همراه غذا مصرف کنید. همچنین میتوانید سیر را با مقداری عسل به عنوان یک درمان طبیعی خانگی برای سرفه خشک یا احتقان قفسه سینه مخلوط کنید.
اشتباه شماره 3 - استفاده از سیر کهنه
اطمینان حاصل کنید که سیرهایی که میخرید یا مصرف میکنید، تازه هستند و مانده نباشند.
سیر کهنه دارای نوار سبز رنگی است که در وسط حبهها قرار دارد که به این معنی است که شروع به جوانه زدن کرده است. مثل همیشه، سیر ارگانیک به مراتب گزینه سالمتری است. شما همچنین میتوانید سیر خود را پرورش دهید.
اشتباه شماره 4 - مصرف خیلی کم سیر
اگر متعهد به مبارزه با عفونتها به روش طبیعی هستید، باید مقدار زیادی سیر بخورید.
فقط یک حبه کوچک احتمالاً نمیتواند این کار را انجام دهد. به عنوان دوز درمانی، دو تا حبه با اندازه متوسط باید در روز مصرف شود.
اشتباه شماره 5 - مصرف بیش از حد سیر
از آنجایی که سیر به عنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکند، مقادیر زیادی از آن میتواند بر فلور روده تأثیر بگذارد و باکتریهای دوست را از بین ببرد.
مانند سایر آنتی بیوتیکها، شما به منبع خوبی از پروبیوتیکها نیاز دارید تا روده خود را به تعادل برسانید. بهترین راه برای انجام این کار، مصرف غذاهای حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک است.
برخی از نمونهها عبارتند از ماست طبیعی، کامبوچا، میسو و سبزیجات تخمیر شده (کلم ترش، کیمچی). اگر پیدا کردن غذای تخمیر شده واقعی برایتان دشوار است، میتوانید مکملهای پروبیوتیک بخرید.
اشتباه شماره 6 - عدم پذیرش یک رژیم غذایی سالم
شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که سیر تمام کارها را به تنهایی انجام دهد. شما همچنین باید یک سبک زندگی سالم و رژیم غذایی را در پیش بگیرید که روند بهبودی را تسریع کند.
رژیم غذایی سرشار از قند و غذاهای فراوری شده برای سلامت سیستم ایمنی بدن شما مضر است. موادی با ارزش غذایی بالا مانند سبزیجات، میوهها، غذاهای پروبیوتیک، روغنهای سالم، پروتئین بدون چربی علاوه بر اینکه از سلامت شما حمایت میکنند، به شما انرژی بخشیده و احساس شما را بهتر میکنند.
نکتهای برای خوردن سیر تازه
ما ثابت کردهایم که بهترین راه برای مصرف سیر به عنوان یک آنتیبیوتیک، خوردن آن به صورت خام و تازه است.
همه از طعم خالص آن لذت نمیبرند. در نتیجه، برخی برای خوردن مقدار کافی از آن تلاش میکنند. گیاهشناسان دیوید وینستون و مریلی آ.کوهن، دکترا، RN، پیشنهاد میکنند حبه ها را چرخ کرده و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه بماند. سپس سیر را با ماست، سس سیب، عسل یا هر عامل حامل دیگری که خوردن آن راحتتر و خوشمزهتر است مخلوط کنید.
آیا باید سیر خام را با شکم خالی بخورید؟
گاهی اوقات توصیه میشود که سیر را اول صبح، قبل از صبحانه و حتی قبل از خوردن آب بجوید (ممکن است برای کاهش سوختگی به یک لیوان آب نیاز داشته باشید، به خصوص اگر بیش از یک حبه مصرف میکنید). این رژیم نتایج خوبی به همراه داشته است.
با این حال، به خاطر داشته باشید که برای برخی افراد، سیر خام با معده خالی میتواند باعث تحریک دستگاه گوارش شود. مطالعهای که در سال 2005 در American Family Physician منتشر شد، گزارشی از ادبیات را ذکر کرد که نشان میدهد مصرف مقادیر زیاد سیر خام، به ویژه با معده خالی، میتواند باعث ناراحتی گوارشی، نفخ و تغییرات در فلور روده شود.
همیشه توصیه میشود که با مقادیر کم شروع کنید و واکنش بدن خود را مشاهده کنید. این مهم است زیرا برخی از افراد به سیر حساسیت دارند. آنها ممکن است طیف وسیعی از علائم از جمله نفخ، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و واکنشهای پوستی مختلف (بثورات، اگزما ) را ایجاد کنند. افرادی که به سیر خام حساسیت ندارند، ممکن است همچنان بتوانند آن را در مقادیر کم مصرف کنند، اما علائم آنها زمانی که دوز افزایش مییابد ظاهر میشود. با این حال، در بیشتر افراد، مصرف سیر هیچ عارضه جانبی ایجاد نمیکند.
استفاده دارویی از سیر بیش از 3000 سال است که شناخته شده است. قبلاً بقراط آن را برای درمان سرطان دهانه رحم تجویز کرده بود و آلبرت شوایتزر از آن برای درمان اسهال خونی در آفریقا استفاده میکرد. این آنتیبیوتیک باستانی هم از طرف جامعه علمی و هم از شفادهندههای طبیعی از سراسر جهان حمایت میشود.
چگونه سیر را روی پوست برای درمان عفونت بمالیم؟
از آنجایی که سیر یک آنتیبیوتیک طبیعی است، در درمان هر نوع عفونت پوستی عالی است.
طبق گزارش مجله پزشکی اروپا ، سیر یک درمان قدرتمند برای عفونت زخم، سرماخوردگی، فشار خون بالا و بسیاری از بیماریهای دیگر است. خواص درمانی سیر میتواند سویههای استافیلوکوک و E. coli و همچنین بسیاری دیگر از میکروبهای باکتریایی و قارچی را از بین ببرد. محققان به این نتیجه رسیدند که سیر میتواند به عنوان یک عامل ضد باکتری مؤثر استفاده شود.
با این حال، سیر برای اعمال مستقیم روی پوست بسیار قوی است و میتواند باعث حساسیت و تحریک پوست شود. برای استفاده ایمن از سیر برای خلاص شدن از شرّ هرگونه عفونت باکتریایی یا قارچی پوست، ابتدا باید آن را رقیق کنید و موارد زیر را انجام دهید:
2-3 حبه سیر را له کنید و بگذارید 10 دقیقه بماند. این به آلیسین اجازه میدهد تا به درستی تشکیل شود.
سیر له شده را با مقداری روغن نارگیل، آلوئه ورا یا عسل مخلوط کنید.
مخلوط سیر را روی پوست آلوده بمالید. اگر احساس سوزش کردید، مقدار سیر موجود در مخلوط را کاهش دهید.
استفاده از درمان طبیعی را تا زمانی که پوست شما عاری از علائم عفونت نباشد ادامه دهید.
عوارض جانبی سیر
به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث لاین، اگرچه سیر افزودنی سالم به یک رژیم غذایی متعادل است، خوردن بیش از حد آن ممکن است عوارض جانبی متعددی ایجاد کند.
افزایش خطر خونریزی
یکی از جدیترین عوارض مصرف زیاد سیر، افزایش خطر خونریزی است، به خصوص اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید یا تحت عمل جراحی قرار میگیرید.
این به این دلیل است که سیر دارای خواص ضد ترومبوتیک است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لختههای خون جلوگیری کند.
اگرچه خونریزی ناشی از سیر غیرمعمول است، با این حال یک گزارش به شرح موردی بود که در آن فردی پس از خوردن منظم 12 گرم سیر - تقریباً 4 حبه - در روز قبل از جراحی، افزایش خونریزی را تجربه کرد.
در مطالعه موردی دیگری، فردی پس از جراحی تغییر رنگ و کبودی بیش از حد را تجربه کرد. علت احتمالی، مکمل غذایی بود که فرد مصرف میکرد، حاوی روغن ماهی و 10 میلیگرم کنسانتره سیر که هر دو بر تشکیل لخته خون تأثیر میگذارند.
بنابراین، مهم است که قبل از استفاده از مکملهای سیر با متخصص مراقبتهای بهداشتی خود صحبت کنید. اگر دارو مصرف میکنید یا قصد انجام عمل جراحی را دارید، باید قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.
بوی بد سیر
سیر حاوی انواع مختلفی از ترکیبات گوگردی است که اغلب به فواید سلامتی فراوان آن نسبت داده میشود.
با این حال، این ترکیبات ممکن است باعث بوی بد دهان شوند، به خصوص زمانی که به مقدار زیاد خورده شوند. این امر به ویژه در مورد سیر خام صادق است، زیرا پختن محتوای این ترکیبات مفید گوگرد را کاهش میدهد.
مسائل گوارشی
سیر مانند پیاز، تره فرنگی و مارچوبه سرشار از فروکتان است، نوعی کربوهیدرات که ممکن است در برخی افراد باعث نفخ، گاز و درد معده شود.
در واقع، وقتی کسانی که دچار عدم تحمل فروکتان هستند، غذای با فروکتان بالا میخورند، به طور کامل در روده کوچک جذب نمیشود. در عوض، دست نخورده به روده بزرگ میرود و در روده شما تخمیر میشود، فرایندی که ممکن است زمینه ساز بروز مشکلات گوارشی شده یا آن را تشدید کند.
به این ترتیب، افرادی که از رژیم غذایی کم FODMAP پیروی میکنند (یک رژیم غذایی حذفی که برای شناسایی غذاهای خاصی که باعث مشکلات گوارشی میشود) اغلب تشویق میشوند که مصرف سیر خود را محدود کنند.
سوزش سردل
اگر به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) مبتلا هستید، ممکن است بخواهید میزان مصرف سیر خود را کاهش دهید.
GERD یک بیما توانایی اسفنکتر تحتانی مری (LES) را کاهش میدهد، که توانایی ماهیچههای انتهای مری شما برای بسته شدن و جلوگیری از ورود اسید به سمت بالا است.
به نوبه خود، این ممکن است باعث رفلاکس اسید شود با این حال، برخی غذاها بر افراد مبتلا به GERD تأثیر متفاوتی دارند. اگر متوجه شدید که خوردن زیاد سیر علائمی ایجاد نمیکند، احتمالاً نیازی به محدود کردن مصرف آن نیست.