اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : تولید ۱.۲میلیون تن انار در سال جاری
کد خبر : ۱۴۶۸۱
تعداد بازدید : ۶۲
متن کامل خبر

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری پیش‌بینی کرد که امسال یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن انار در کشور تولید شود. به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «زهرا جلیلی‌مقدم» گفت: سطح باغات انار حدود ۹۶هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این سطح ۹۱هزار و ۸۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است. مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با بیان اینکه انار شب یلدا تأمین است، اظهار داشت: میزان تولید انار بیش از نیاز و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم. افزایش ۱۲۰ درصدی صادرات انار از لحاظ ارزشی وی میزان صادرات هشتماهه انار کشور را ۱۲هزار و ۶۰۰ تن با ارزش حدود شش میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۲۰ درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است. جلیلی‌مقدم ادامه داد: ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار و رتبه سوم تولید در جهان است. وی درباره برنامه‌های این دفتر درمورد تولید این محصول گفت: در قالب یک برنامه ۵ساله، اصلاح باغات انار در سطح ۲۵هزار و ۵۰۰ هکتار و حذف باغات قدیمی و جایگزینی با ارقام تجاری در سطح ۸هزار و ۹۰۰ هکتار را در دست اجرا و اقدام داریم. مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: آنچه مسلم است، روش‌های سنتی باغداری دیگر پاسخ‌گوی شرایط فعلی بخش کشاورزی نیست؛ زیرا محدودیت منابع آبی و بروز تنش‌های دمایی (گرما و سرما) موجب طغیان آفات و بیماری‌ها در باغات می‌شود. وی تصریح کرد: با توجه به سرانه تولید، برنامه توسعه‌ای با روش‌های پیشین نداریم و اصلاح و احیای باغات را برنامه‌ریزی و دنبال می‌کنیم. جلیلی‌مقدم در همین حال گفت: برای مدیریت تنش خشکی نیز در حال حاضر طرح‌هایی به صورت پایلوت و الگویی، در زمینه مدیریت آبیاری، اصلاح بستر کشت، تراکم کشت و اصلاح باغات صورت گرفته که نتایج خوبی به دست آورده‌ایم و با ترویج و اجرایی کردن آنها، می‌توان تنش‌ها را مدیریت کرد. مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری اظهار داشت: انار هرچند در منابع به عنوان گیاه متحمل کم‌آبی و مناسب مناطق کویری شناخته شده، اما برای داشتن میوه با کیفیت ضروری است یک برنامه آبیاری مناسب داشته باشد. جلیلی‌مقدم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، استفاده از سایبان و پوشش میوه، تغذیه مناسب و کاربرد آنتی‌استرس‌ها را از شیوه‌های مؤر در کاهش تنش گرمایی در باغات انار برشمرد. وی با بیان اینکه انار در تمامی استان‌ها به جز استان همدان تولید می‌شود، تصریح کرد: استان‌های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار کشور محسوب می‌شوند. مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری ادامه داد: استان فارس ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۸ درصد، خراسان رضوی ۷ درصد، سمنان ۸ درصد، اصفهان ۷ درصد، لرستان ۶ درصد، خراسان جنوبی ۳ درصد، سیستان و بلوچستان ۲ درصد و کرمان ۱ درصد و سایر استان‌های کشور ۱۴ درصد تولید را برعهده دارند.