اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
طرز تهیه خورشت دوغ پای
متن کامل خبر
خورشت دوغ پای که با نام قیمه سیستانی هم شناخته میشود یکی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه شهر زاهدان است که میتوانیم آن را با گوشت یا مرغ درست کنیم؛ برای مشاهده آموزش کامل طرز تهیه خورش دوغ پای در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
لپه: ۱ پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
دوغ: ۳-۴ لیوان
پیاز: ۱ عدد بزرگ
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلسیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه خورشت دوغ پای خوشمزه در ابتدای کار لپه را میشوییم و درون یک کاسه حاوی آب قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم چند ساعت یا یک شب درون آب باقی بماند تا به خوبی خیس بخورد و نفخش گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و به همراه مقداری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب میریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و پیاز را چند دقیقه تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شود.
مرحله سوم
در همین حین گوشت گوسفندی را میشوییم و کمی درشتتر از گوشت خورشتی خرد میکنیم، سپس به همراه مقداری زردچوبه و فلفلسیاه به قابلمه میافزاییم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا گوشت کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، لپه را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه میکنیم، سپس یک دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم. در ادامه مواد را یک سمت قابلمه جمع کرده و رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
رب گوجهفرنگی را به خوبی سرخ کرده، سپس با دیگر مواد درون قابلمه، ترکیب میکنیم. در ادامه دوغ ترش را اضافه میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا گوشت و لپه به مدت یک تا دو ساعت به طور کامل بپزند.
مرحله ششم
هر چقدر دوغ ترشتر باشد، زمان پخت گوشت طولانیتر میشود. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، زعفران دمکرده را اضافه کرده و طعم خورشت را میچشیم؛ در صورت نیاز مقداری نمک و ادویه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه دوغ موجود در قابلمه غلیظ شد، خورشت آماده است. در نهایت خورشت را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه برنج سرو میکنیم. در صورت تمایل میتوانیم مقداری سیبزمینی سرخشده هم به خورشت اضافه کنیم.