اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
طرز تهیه سوسیس بندری
متن کامل خبر
سوسیس بندری یکی از انواع غذاهای ساندویچی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استانهای جنوبی کشورمان میباشد. این غذای لذیذ و فوری به دلیل طعم فوقالعاده خوشمزهاش به تدریج از جنوب کشورمان به تمام شهرهای ایرانی منتقل شد و امروزه به یکی از محبوبترین غذاهای ساندویچی تبدیل شده است. سوسیس بندری اصلی با ترکیب سوسیس و پیاز و طعمدهندهها تهیه میشود، اما در برخی رستورانها مضاف بر این مواد، از مواد غذایی دیگری مثل قارچ، پنیر ورقه ای و … نیز استفاده میکنند که البته با اضافه کردن این مواد دیگر نمیشود نام این غذا را سوسیس بندری گذاشت. برای برای مشاهده این آموزش آشپزی جنوبی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
سوسیس: ۶ عدد
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیبزمینی(اختیاری): ۲ عدد متوسط
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز و فلفلسیاه: به اندازه کافی
روغن و نمک: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا سوسیسها را به صورت ورقهای خرد میکنیم(برای زیبایی بیشتر غذا میتوانید سوسیسها را به صورت مُوَرب برش بزنید) و کنار میگذاریم. توجه داشته باشید که سوسیس بندری اصیل ایرانی بدون سیبزمینی درست میشود.
مرحله دوم
اگر به سوسیس بندری سیبزمینی اضافه کنیم میشود
سوسیس-سیبزمینی و ماهیت اصلی خود را از دست میدهد؛ هرچند در صورتی که تمایل دارید به سوسیس بندری خود سیبزمینی اضافه کنید سیبزمینیها را ابتدا تمیز میشوییم.
مرحله سوم
سپس به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه کوچک بریزید و اجازه دهید نیمپز شوند. در ادامه پوست سیبزمینیها را بگیرید و آنها را به صورت نگینی خرد کنید؛ در ادامه پیازها را به صورت خلالی درشت خرد میکنیم.
مرحله چهارم
سوسیس بندری جنوبی با پیاز فراوان و درشت تهیه میشود(اگر پیازهای درشت در غذا را نمیپسندید میتوانید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید)، پیاز خردشده را به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت دهید.
مرحله پنجم
پس از اینکه پیازها شفاف و نرم شدند سوسیس و سیبزمینی را به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا سوسیس و سیبزمینی کمی سرخ شوند. در ادامه مقداری نمک به همراه فلفلسیاه و فلفل قرمز به مواد اضافه میکنیم.
مرحله ششم
سپس چند دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم، توجه داشته باشید که در جنوب کشور این غذا با فلفل قرمز فراوان درست میشود. در این مرحله رب گوجهفرنگی را در یک تابه بسیار کوچک به صورت جداگانه با کمی روغن مایع تفت میدهیم.
مرحله هفتم
رب گوجهفرنگی باید کاملاً سرخ شود تا طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود.
فقط در حین تفت دادن رب گوجهفرنگی مراقب باشید آن را نسوزانید، چون باعث میشود روی طعم و عطر غذا تأثیر منفی بگذارد.
مرحله هشتم
پس از اینکه رب گوجهفرنگی خوب سرخ شد آن را به همراه سس کچاپ با نصف فنجان آب جوش مخلوط میکنیم و به تابه حاوی سوسیس اضافه و با مواد مخلوط میکنیم. مجدداً چند دقیقه مواد را تفت میدهیم تا رب گوجهفرنگی به تمام مواد برسد.
مرحله نهم
تفت دادن را باید تا زمانی که آب موجود در تابه تبخیر شود و غذا روغن بیندازد ادامه دهیم. در پایان سوسیس بندری را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با پیاز سفید، خیارشور و گوجهفرنگی خردشده تزیین کرده و به همراه نان باگت و سس دلخواه سرو میکنیم.
سوسیس بندری مجلسی
در دستور بالا ما ساندویچ سوسیس بندری را به صورت کاملاً ساده و سنتی آموزش دادیم(روش ساندویچیها برای تهیه سوسیس بندری)، اگر میخواهید این ساندویچ را به صورت مجلسیتر برای مهمانیها و مجالس خود تهیه کنید بهتر است از مواد متنوعتری استفاده کنید.
استفاده از مواد غذایی مانند قارچ ، فلفل دلمهای و پنیر پیتزا میتواند باعث مجلسیتر شدن این ساندویچ خوشمزه شود. البته به هیچوجه نقش پیاز فراوان را در تهیه سوسیس بندری دست کم نگیرید و حتماً این غذا را پیاز فراوان درست کنید.
سوسیس بندری بدون سیبزمینی
همانطور که در بالا توضیح دادیم سوسیس بندری اصلی بدون سیبزمینی طبخ میشود و اضافه کردن سیب زمینی به آن باعث میشود ماهیت آن به کل تغییر کند و نام آن به ساندویچ
سوسیس- سیبزمینی تغییر کند. در دستور بالا فقط کافی است سیبزمینی را از لیست مواد حذف و ساندویچ خود را بدون سیبزمینی طبخ کنید.
درست است که سیبزمینی باعث بیشتر شدن غذا میشود، ولی طعم اصلی سوسیس بندری را از بین میبرد.
سوسیس خانگی سالم
خیلی از افراد عاشق غذاهایی مثل سوسیس بندری هستند، اما به دلیل اینکه سوسیسهای کارخانهای را زیانآور میدانند از درست کردن این غذای خوشمزه صرف نظر میکنند.
با مطالعه طرز تهیه سوسیس خانگی به راحتی و با بهترین کیفیت میتوانید سوسیس را در منزل درست کنید.
نان مخصوص سوسیس بندری
در صورتی که تمایل دارید سوسیس بندری را به سبک ساندویچهای قدیمی تهیه کنید، توصیه ما این است که از نان باگت تنوری استفاده کنید.
نان باگت یکی از انواع نانهای محبوب و پرمصرف در جهان است که در کشور ما بیشتر برای غذاهای ساندویچی استفاده میشود.
سس سوسیس بندری
سوسیس بندری از ساندویچهایی محسوب میشود که به دلیل اینکه با سس فراوان تهیه میشود معمولاً به سس دیگری نیاز ندارد.
البته در صورت تمایل میتوانید از سس کچاپ خانگی برای خوشمزهتر شدن این غذا استفاده کنید.