اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : طرز تهیه پلو مرغ بهشهری
کد خبر : ۱۶۶۱۲
تعداد بازدید : ۴۹
متن کامل خبر

پلو مرغ بهشهری یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به بهشهر می‌باشد؛ برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید: مواد لازم برای 2 نفر برنج: ۲ پیمانه سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط فیله مرغ: ۳۰۰ گرم پیاز: ۱ عدد متوسط سیر: ۲ حبه رب انار: ۳ قاشق غذاخوری رب آلوچه: ۲ قاشق غذاخوری رب نارنج: ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده: ۲قاشق غذاخوری نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی زردچوبه و روغن: به مقدار کافی طرز تهیه مرحله اول برای تهیه پلو مرغ بهشهری خوشمزه ابتدا پیاز و سیر را به صورت ریز خرد می‌کنیم، سپس به همراه مقدار کمی روغن داخل یک تابه مناسب می‌ریزیم. در ادامه تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و سیر و پیاز را چند دقیقه تفت می‌دهیم. مرحله دوم پس از اینکه سیر و پیاز سبک شدند، گوشت مرغ را به صورت مکعبی خرد و به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت می‌دهیم تا رنگش تغییر کند و سرخ شود، سپس مقداری زردچوبه و فلفل‌سیاه اضافه می‌کنیم. مرحله سوم پس از یک دقیقه تفت دادن، رب‌ انار، آلوچه و نارنج را با کمی آب جوش رقیق کرده، سپس به تابه اضافه می‌کنیم و کمی مواد را مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند، سپس اجازه می‌دهیم گوشت مرغ بپزد و آب درون تابه کشیده شود. مرحله چهارم پس از اینکه آب درون تابه کشیده شد، تابه را از روی حرارت کنار می‌گذاریم. در همین حین برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت می‌خیسانیم. حالا سیب‌زمینی‌ها را به صورت حبه‌ای خرد می‌کنیم و با آب سرد می‌شوییم. مرحله پنجم در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقدار روغن اضافه می‌کنیم، سپس سیب‌زمینی‌ها را به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت می‌دهیم تا به طور کامل سرخ شوند، سپس از تابه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. مرحله ششم در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نصف از آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب سریع‌تر به جوش بیاید، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۱ قاشق چای‌خوری نمک به آب جوش اضافه می‌کنیم و در ادامه برنج خیسانده‌شده را می‌افزاییم. مرحله هفتم حالا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود؛ زمانی که اطراف دانه‌های برنج نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آب‌کشی کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. مرحله هشتم در این مرحله به سلیقه خود مقداری نان لواش یا سیب‌زمینی ورقه‌ای‌شده را برای ته‌دیگ، کف قابلمه قرار می‌دهیم. در ادامه روی ته‌دیگ را با برنج می‌پوشانیم، سپس مقداری از مخلوط گوشت مرغ به همراه سیب‌زمینی سرخ‌کرده اضافه می‌کنیم. مرحله نهم به همین ترتیب برنج، گوشت مرغ و سیب‌زمینی سرخ‌کرده را به صورت لایه‌ای داخل قابلمه می‌ریزیم، سپس زعفران دم‌کرده را روی برنج به صورت پخش می‌ریزیم و در قابلمه را می‌گذاریم تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد. مرحله دهم حدوداً ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است. پس از اینکه غذا آماده شد آن را درون قابلمه به خوبی مخلوط می‌کنیم، سپس در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و به همراه تکه‌های گوشت مرغ تزیین کرده و سرو می‌کنیم.