اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
طرز تهیه خیـارشـور
متن کامل خبر
زمان آمادهسازی: 30 دقیقه
مواد لازم
خیار قلمی: 2 کیلوگرم
نمک: دو سوم پیمانه
شوید: 200 گرم
ترخون: 300 گرم
فلفل سبز تند: 4 عدد
سیر: 1 بوته
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
آب: 10 پیمانه
سرکه انگور: 1 پیمانه
مزیت خیار شور خانگی به خیارشور آماده کارخانهای این است که میتوانید آن را با طعم سبزیجات دلخواه خود درست کنید. تندی و طعم سیر آن را به دلخواه کمتر یا بیشتر کنید. در ضمن با تهیه خیار شور در منزل مطمئن هستید که هیچ ماده افزودنی در آن استفاده نشده است. در ادامه با طرز تهیه خیار شور خانگی ترد و خوشمزه آشنا میشوید.
طرز تهیه
مرحله اول
خیارها و سبزیها را با آب سرد بشویید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند. سر و ته خیارها را با چاقو ببرید.
مرحله دوم
در ظرفی آب و نمک را به جوش آورید، سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود. وقتی مخلوط آب نمک کمی خنک شد (باید هنوز کمی گرم باشد) سرکه را با آن مخلوط کنید.
مرحله سوم
درون شیشهای تمیز مخلوطی از شوید، ترخون، فلفل سبز، سیر، تخم گشنیز به همراه خیارها بریزید. میتوانید روی هر لایه خیار مقداری از مواد دیگر بریزید تا یکدست باشد. سپس محلول آب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملاً سطح خیارها با آن پوشیده شود، سپس در شیشه را محکم ببندید.
بهتر است یک کیسه پلاستیکی را روی شیشه با کش فیکس کنید تا هیچ هوایی وارد ظرف خیارشور نشود. در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید، پس از این مدت خیارشورهای آماده شده را درون یخچال بگذارید.
نکات کلیدی
برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته آن را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
دمای آب و سرکهای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون آب نمک میزنید گرمای آن را احساس کنید.
برای تهیه خیار شور بهتر است از سنگ نمک بهجای نمک معمولی استفاده کنید.
مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد.
برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید از کمی کرفس هم در خیار شور استفاده کنید.