اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
با انرژی به مصاف گرما میرویم
متن کامل خبر
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
اعطای مشوق به همکاری کشاورزان، نقش ارزنده مدیریت مصرف انرژی در مقابله با فرونشست، گسترش و تقویت شبکه برقرسانی در اقصینقاط استان پهناور فارس، فرهنگسازی برای مصرف بهینه، اخطار کتبی به مشترکان پرمصرف و مهمتر از همه خدمترسانی با روحیهای جهادی، از مهمترین مورادی بود که مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس در نشست خبری با اصحاب رسانه به آنها اشاره کرد.
همافزایی برای برق پایدار
حمیدرضا کریمیفرد صبح چهارشنبه، ۲۳ خردادماه در نشست خبری با خبرنگاران که بهمناسبت فرا رسیدن فصل گرما برگزار شد، اظهار داشت: برق پایدار نیازمند همکاری مشترکان است. وی از اجرای ۱۸۰ برنامه عملیاتی برای عبور از اوج بار خبر داد و افزود: در دولت سیزدهم با عزم و اراده شهید جمهور، اقدامات ارزندهای در راستای رفع این ناترازی انجام شد. مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس با اشاره به برخی از خدمات دولت طی سالهای اخیر گفت: تعداد کل روستاهای برقدار در مردادماه ۱۴۰۰ حدود ۲هزار و 450 بود که تا پایان اردیبهشتماه سال جاری به ۲هزار و ۴۷۴ روستا افزاش یافت.
محرومیتزدایی با برقرسانی
او از برقرسانی به ۲۳ روستای فارس در دولت سیزدهم خبر داد و افزود: در دولت سیزدهم ۳۹هزار و ۱۶۷ دستگاه کنتور هوشمند در مناطق مختلف فارس نصب شده است؛ همچنین اضافه شدن ۳۱هزار و ۴۳۸ چراغ روشنایی معابر، ایجاد هزار و ۷۲ حلقه چاه برقدار و نصب سههزار و ۵۰۰ دستگاه ترانسفورماتور از دیگر اقدامات شرکت توزیع برق فارس در دولت سیزدهم محسوب میشود. وی در بخش دیگری از سخنانش از رشد ۸ درصدی بار مصرف برق در استان خبر داد و خواستار همکاری اصحاب رسانه برای جلب مشارکت مردم برای مدیریت مصرف برق شد. به گفته این مقام مسئول، وزارت نیرو در دولت سیزدهم افزایش ۳۰ تا ۳۵هزار مگاوات در ظرفیت تولید انرژی برق را در دستور کار داشته که تاکنون ۹هزار مگاوات آن محقق شده است.وی با یادآوری بحرانهایی که در سنوات پیشین با آنها روبهرو بودیم، گفت: در تابستان ۱۴۰۰، در اقصینقاط کشورمان، مردم خاموشیهایی را تجربه میکردند و در برخی مناطق حتی در طول روز دو الی سه مرتبه برق قطع میشد؛ اما از سال ۱۴۰۱ با عزم جهادی که در وزارت نیرو حاکم شد، این ناترازی تولید و مصرف با مشارکت مردم مدیریت شد و در بخش خانگی دیگر خاموشیهای سنوات قبل رخ نداد.
گسترش زیرساختهای حوزه انرژی
کریمیفرد گفت: وزارت نیرو در دولت سیزدهم افزایش ۳۵هزار مگاواتی زیرساختهای نیروگاهی و تولید برق و همچنین مدیریت مصرف را به عنوان ۲ رویکرد و سیاست اساسی برای پشت سر گذاشتن این ناترازی در دستور کار خود قرار داده است.مدیرعامل شرکت توزیع برق استان فارس با بیان اینکه با آغاز فصل گرما و شروع دوران پیک بارها، تجهیزات سرمایشی بار ۴۰ درصدی را به شبکه برق تحمیل میکنند، افزود: ۱۸۰ برنامه عملیاتی برای عبور از موج بار در سال ۱۴۰۳ در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس همچنین از جدیت برای جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز خبر داد و گفت: بخش اعظمی از مصرف انرژی سالانه برق مخصوصاً در استان فارس به بخش کشاورزی اختصاص دارد که امیدواریم کشاورزان هم امسال مانند سالهای گذشته همکاری و مشارکت در مدیریت مصرف برق در ایام تابستان داشته باشند.
رمزارزها زیر ذرهبین نظارت
کریمیفرد با تأکید بر اینکه مراکز مجاز استخراج رمزارز باید مصرف خود را در ماههای خرداد تا پایان شهریور محدود به ساعت ۲۴ تا ۷ صبح کنند، بر ضرورت ممنوعیت آزادسازی ماینرهای غیرمجاز و امحای ماشینهای با برچسب انرژی زیر A تأکید کرد.وی با ذکر این نکته که هزینه تعرفه بخش کشاورزی، پایینترین تعرفه مصرف برق است، افزود: وزارت نیرو مشوقهایی برای کشاورزان برای مدیریت مصرف برق در نظر میگیرد. مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس با ارائه چشماندازی در حوزه برقرسانی گفت: یکمیلیون و ۵۰هزار مشترک برق در فارس داریم که از این تعداد بیش از ۸۴۸هزار مشترک خانگی هستند که ۸۱ درصد مشترکان را تشکیل میدهند و بیش از ۴۰ درصد مصرف برق دارند و در بخش کشاورزی بیش از ۲۹۸هزار مشترک وجود دارد. کریمیفرد با اشاره به محدود شدن منابع آبی گفت: برای اغلب چاههای کشاورزی تعداد ساعت استحصال آب در یک روز، کمتر از ۱۳ ساعت تعیین شده است و واقعاً باید این الزام مدیریت شود و کشاورزان باید به این نکته توجه داشته باشند.
اخطار برای قطع پرمصرفها
به گفته این مقام مسئول، همه دستگاهها موظف هستند نسبت به کاهش مصرف برق در ساعات اداری به میزان ۳۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته و در ساعات غیراداری به میزان ۶۰ درصد مصرف جاری با اولویت خاموش کردن روشنایی غیرضروری و سامانههای سرمایشی اقدام کنند.
مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس ادامه داد: شرکتهای توزیع نیروی برق هم مکلف هستند برق مشترکان خانگی پرمصرف را در صورت عدم رعایت اخطارها و با اطلاع قبلی قطع کنند. کریمیفرد مهمترین برنامهها برای همکاری مشترکان خانگی در مصرف بهینه برق را راهاندازی پویش سراسری «با انرژی»، استفاده از راهکارهای برقراری ارتباط با مشترکان، اطلاعرسانی و آموزش دانست و افزود: استفاده از ابزار تشویقی جهت ایجاد انگیزه کاهش مصرف در مشترکان خانگی اهمیت بسیاری دارد. مشترکان خانگی در صورت مصرف بیش از 5/2 برابر الگو یک بار اخطار میگیرند و در صورت عدم اصلاح مصرف، نرخ الگوی مانعزدایی برای آنها در نظر گرفته میشود. مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس از کشاورزان خواست تا برای مقابله با معضلاتی نظیر فرونشست زمین، حتماً به میزان مصرف آبی که در پروانه آنان تعیین شده است، پایبند باشند و سپس افزود: در برنامه مدیریت مصرف برق فقط ۵ ساعت از کشاورزان خواستیم مهلت دهند و ۱۹ ساعت انرژی برق را به صورت مجانی مصرف
کنند.
راهاندازی پویشهای مردمی در حوزه انرژی
وی در خصوص پویش سراسری باانرژی برای تشویق و ترغیب عموم مردم جهت مصرف بهینه انرژی نیز گفت: با شروع فصل گرم، حدود ۴۰ درصد از ظرفیت تولید برق کشور، توسط وسایل سرمایشی مصرف میشود که این میزان با کل تولید برخی از کشورهای منطقه برابری میکند. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس ادامه داد: پویش باانرژی با این هدف طراحی شده که ضمن حفظ رفاه و آسایش تمام شهروندان، مشارکت حداکثری آنها را برای بهبود روشهای مصرف برق به عنوان یک انرژی گرانبها جلب کند.
وی با برشمردن امتیازات و مزایای این پویش اضافه کرد: به مشارکتکنندگان در این پویش، به قید قرعه جوایز ارزشمندی از جمله ۳۰۰ خودرو و هزاران کمکهزینه خرید لوازم خانگی، برقی و الکترونیکی اهدا خواهد شد؛ همچنین تخفیف در قبوض برق افراد دارای صرفهجویی به صورت قطعی تا سقف رایگان شدن قبض اعمال میشود. مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس با معرفی پویش سراسری باانرژی گفت: پویش با انرژی، پویشی همگانی برای اصلاح رفتار مصرف برق است که از ابتدای خرداد آغاز شده و تا پایان شهریور ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس با یادآوری اینکه در بخش خانگی سیاست بر مبنای تشویق و ارشاد است، گفت: از ۸۴۰هزار مشترک خانگی، ۳۵۱هزار و ۷۲۵ مشترک در سال ۱۴۰۲ مشمول پاداش خوشمصرفی شدند و ۵۹۵میلیارد ریال پاداش نقدی در قبوض برق منظور شد.