اطلاعات کلی خبر
متن کامل خبر
به گزارش نمناک، گیلاس از دسته میوههای پرطرفدار است که؛ برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزونبر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد. هر درخت گیلاس در یک فصل حدود 7000 گیلاس تولید میکند. رنگ گیلاس از زرد تا سیاه متغیر است، اما معروفترین نوع گیلاس به رنگ قرمز است. همچنین شکل آن از کروی تا قلبی شکل تغییر میکند. از گیلاس میتوان در تهیه تارت، پای گیلاس، آب میوه و... استفاده کرد این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین است و همچنین به کالریسوزی کمک میکند و میتواند جایگزین غذاهای پرکالری شود و کالری مصرفی روزانه را کاهش
دهد.
ارزش غذایی گیلاس
ویتامین ث که بهعنوان آنتیاکسیدان قوی عمل میکند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آنها حاوی چربیها، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند. گیلاسها نیز ترکیبات مفید دیگری مانند بورون، ملاتونین و آنتوسیانین دارند.
سایر خواص و مزایای گیلاس
گیلاس سرشار از آنتیسیانین است که به سلامت بدن کمک میکند. آنتیاکسیدان موجود در آن از اکسایش ناشی از اکسیژن موجود در بدن و خطرات ناشی از رادیکالها جلوگیری میکند. بدن ما روزانه به حداقل 3000 تا 5000 سلول دهانی نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خون را تأمین کند.
گیلاس برای بهبود خواب
گیلاس، ده برابر بیشتر از تمشک و توتفرنگی ملاتونین دارد که بیخوابی را درمان میکند و کارایی مفصلها را بهبود میبخشد. همچنین درمان خوبی برای جت لگ (خستگی ناشی از پرواز) است.
گیلاس برای درمان نقرس و جلوگیری از التهاب
نقرس زمانی اتفاق میافتد که غلظت اسید اوره در بدن وجود دارد. تشکیل کریستالهای اسید اوریک در مفاصل منجر به ورم و التهاب میشود. به جلوگیری از این بیماری کمک میکند و با کمک به تنظیم فرآیندهای متابولیک میزان اسید اوره را در خون کنترل میکنند.
گیلاس برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
مصرف گیلاس سبب سلامت قلب و عروق میشود و چربی و قندخون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش میدهد. مواد مغذی موجود در گیلاس مثل ویتامینها آنتیاکسیدانهای فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر، برای قلب و عروق بسیار مفید هستند. این مواد سبب تنظیم ضربان قلب و تقویت قلب میشود و از سفت شدن رگهای خونی پیشگیری میکند.
گیلاس برای کمک به بهبود حافظه
مصرف گیلاس بهدلیل وجود آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی مفید است.
فواید گیلاس برای گواتر
مصرف گیلاس گواتر مزمن را تا حد زیادی کنترل میکند.
فواید گیلاس برای کبد، کلیه و مثانه
مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگکلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند، مفید است زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لولههای هاضمه کار میکند و سنگها را از بین میبرد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک میکند.
برای دفع سنگهای مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشانده دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تأثیر فراوان دارد. افراد مبتلا به سنگکلیه و مثانه بهتر است 9 گرم مغز هسته گیلاس با 1 گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر 4 ساعت یک لیوان میل کنند.
گیلاس برای پیشگیری از سرطان
گیلاسهای شیرین شامل ویتامین سی، آنتو سیانین و کاراتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک میکنند. گیلاسهای شیرین منبع خوبی ازسیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول پیشگیری از سرطان است. آنتو سیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک میکند. تمایز سلولها را ترویج میدهد و خطرات سلولهای سالم را کاهش میدهد که به سلولهای سرطانی تبدیل میشوند.
گیلاس برای کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
مصرف منظم گیلاس بهدلیل وجود فیبر فراوان خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
گیلاس مفید برای مغز
مصرف گیلاس بهخاطر حضور ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای مغز خوب است. در نتیجه به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک میکند و همچنین حافظه را بهبود میبخشد
گیلاس برای کاهش درد ماهیچه
عصاره گیلاس به کاهش درد ماهیچهها بعداز ورزش کمک میکند. آنهایی که ورزش و تمرینات با شدت بالا انجام میدهند میتوانند عصاره گیلاس را در رژیم غذایی خود داشته باشند.
گیلاس برای تنظیم فشارخون و ضربان قلب
به تنظیم فشارخون و ضربان قلب کمک میکند و خطرات توسعه بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد این بهخاطر حضور پتاسیم رگگشا است همچنین حاوی فیتواسترول هستند که سطح کلسترول بد را کاهش میدهد
کاهش وزن با گیلاس
گیلاس عمدتاً شامل آب هستند و کالری خیلی پایینی دارند. مقدار فیبر موجود در این میوه به حفظ شما به مدت طولانی کمک میکند درحالیکه ویتامینهای ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب 6 میتوانند متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را تسهیل کنند. بنابراین گیلاسها به شما کمک میکنند وزن کم کنید. در پاسخ به این سؤال در مورد کاهش وزن با گیلاس باید بگوییم که میتوانید مقداری گیلاس را موقع ناهار یا بعدازظهر بخورید یا آب گیلاس را با مقداری آب و یخ ترکیب کرده و بنوشید. گیلاس بههمراه ماست بدون چربی، خامه سبک و دارچین هم ترکیب خوبی است. گیلاس نرسیده برخلاف دیگر سبزیجات و میوههای کال طعم خوبی دارد. گیلاس خاصیت قلیایی دارد و به تعادل PH بدن کمک میکند.
گیلاس مفید برای پاکسازی بدن
گیلاس حاوی ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای مغز بسیار مفید است. همچنین آب موجود در آن به خروج مواد سمی از بدن کمک میکند.
گیلاس برای خونسازی
این میوه علاوهبر خونسازی انرژی مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند و سدیم موجود در آن انعطاف ازدسترفته را باز میگرداند.
جلوگیری از آلزایمر با مصرف گیلاس
مشخص شده است که ترکیب گیلاس در رژیم غذایی میتواند به فرد کمک کند تا با نشانههای بیماری آلزایمر مقابله کند. بسیاری از پزشکان گیلاسها را به افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند توصیه کردهاند این بهخاطر حضور مقادیر خوب آنتیاکسیدان است.
گیلاس کاهشدهنده درد
گیلاس درد عضلانی را کاهش میدهد و برای افرادی که تمرینات ورزشی سخت انجام میدهند، بسیار مفید است.
مصرف گیلاس برای تسکین میگرن
این میوه بهدلیل اینکه حاوی آنتی سیانین و بیوفلاونوئید است، به درمان میگرن کمک میکند.
گیلاس برای سرماخوردگی
آنتیاکسیدانها و ویتامین C موجود در گیلاس سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا، تب، سرفه و عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری میکند.
فواید گیلاس برای معده و دستگاه گوارش
فیبر موجود در گیلاس هضم غذا را بهبود میبخشد و معده درد را درمان کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
گیلاس برای چشم
آنتیاکسیدانهای موجود در گیلاس باعث بهبود بینایی شده و چشمها را در برابر دژنراسیون ماکولا، التهاب و خشکی چشم و عفونتهای چشم محافظت میکند. آنتیاکسیدان موجود در گیلاس سبب محافظت از چشمها در برابر صدمات ناشی از رادیکالهای آزاد و پیری مانند ازدست دادن بینایی، تباهی لکه زرد در چشم و خشکی چشم میشود. این آنتیاکسیدانها سبب تسکین خستگی و کاهش تورم چشم میشوند و فشار داخلی چشم را در وضعیت مناسب قرار میدهند.
گیلاس برای جلوگیری از رشد تومور
برگ گیلاس در جلوگیری از رشد تومور مؤثر است زیرا حاوی فلاونوئید، تانن و ساپونین میباشد .
گیلاس برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن
گیلاس انرژی مورد نیاز بدن شما را فراهم میآورد زیرا سدیم موجود در آن انعطافپذیری را افزایش میدهد.
حفظ تعادل pH بدن
مصرف گیلاس به حفظ تعادل pH بدن کمک میکند.
گیلاس برای سلامت پوست
گیلاس علاوهبر ویتامین آ و ب دارای ویتامینهای ث و E نیز هست و دوز بالای مولتیویتامین آن موجب میشود پوستی سالم و درخشان داشته باشید.
گیلاس برای جوانسازی پوست
این میوه لکههای سیاه پوست را از بین میبرد و استفاده بلندمدت آن موجب احیاء و جوانی پوست میود.
خواص ضدپیری گیلاس
استفاده از گیلاس و میوههای مانند آن با مبارزه کردن با رادیکالهای آزاد روند پیری را به تعویق میاندازد. گیلاسهای سیاه حاوی آنتیاکسیدانهای هستند و خاصیت ضد پیری طبیعی دارند دوم، گیلاسهای سیاه شامل ویتامین ث هستند تا به بهینهسازی تولید کلاژن کمک کنند که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ میکند.
گیلاس یک روشنکننده طبیعی پوست
برای روشن شدن پوستتان آب گیلاس میتواند کمککننده باشد.
گیلاس برای درمان آکنه و جوش صورت
ویتامین A فراوانی در گیلاس و آب گیلاس وجود دارد که برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است. این میوه دارای خواص ضد باکتری بوده و با حذف سموم از خون جوش صورت را درمان میکند.
ماسک ضدجوش با گیلاس
یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و نصف یک لیموترش را با دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، اجازه دهید20 دقیقه بماند و سپس صورتتان را بشویید. توجه کنید پیشاز مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت مقداری کمی از آن بر روی پوست دست به مدت 20 دقیقه بمالید و اگر حساسیت نداشتید این ماسک را برای صورت استفاده نمایید.
گیلاس برای پاکسازی پوست صورت
برای از بین بردن سلولهای مرده و پاکسازی پوست صورت از گیلاس استفاده کنید و اینگونه پوست خود را صاف و نرم نمایید.
ماسک گیلاس برای پوست صورت
گیلاس را بپزید و هستههایش را جدا نمایید سپس آنها را له و خمیری کنید و این خمیر را به مدت 20 دقیقه روی پوستتان بمالید و سپس آبکشی نمایید.
گیلاس برای جلوگیری از ریزش مو
استفاده از گیلاس تنها برای سیستم گوارشی و پوست مفید نیست بلکه برای موها نیز مفید است. ویتامینهای موجود در گیلاس مواد مغذی لازم برای مو را تأمین میکنند ویتامین A موجود در گیلاس مو و پوست سر را مرطوب نگه میدارد همچنین با ساختن رتینوئیک اسید به غدد ترشحی پوست سر کمک میکند.
تقویت و رشد مو با گیلاس
ویتامین B گیلاس گردش خون در پوست سر را بهبود میبخشد و موجب تسریع رشد موها میشود -20ویتامین C غدد ترشحی را تقویت میکند و از ایجاد موخوره جلوگیری میکند، ویتامین E از آسیب و خشک شدن موها جلوگیری میکند.
گیلاس برای محافظت در برابر دیابت
مزه شیرین گیلاسهای سیاه ممکن است شما را نگران کند که با انواع خاصی از دیابت تشخیص داده شده اند اما لازم نیست نگران باشید چون این میوه حاوی شاخص گلیسمیک پایین است که برای بیماران دیابتی مفید است
گیلاس برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
پلاک دلیل اصلی پوسیدگی دندان و یا کرمخوردگی دندان است. مطالعات نشان داد که مصرف گیلاس سیاه بهطور مرتب میتواند به جلوگیری از تجمع پلاک کمک کند.
پتاسیم بالای گیلاس
یک فنجان گیلاس حدود 9 درصد از ارزش روزانه توصیه شده پتاسیم را تأمین میکند درحالیکه
میانوعدهای غنی از پتاسیم است بدن برای عملکرد چندین عضو بدن پتاسیم برای قلب، کلیهها، مغز و بافتهای ماهیچهای بسیار حیاتی است. پتاسیم خطر سکته، فشاخون و گرفتگی ماهیچه را کاهش میدهد و قدرت ماهیچهها را بهبود میبخشد.
گیلاس برای یبوست
مقادیر بالای فیبر موجود در میوه گیلاس حرکات روده را بهبود میبخشد و از یبوست پیشگیری میکند.
گیلاس برای جنین و زنان باردار
گیلاسها در دوران بارداری مفید هستند چون پتاسیم را تأمین میکنند، که برای کمک به حفظ مایعات و تراز شیمیایی بهعنوان حجم خون مورد نیاز است.ویتامین C موجود در گیلاس، سیستم ایمنی بدن زن حامله را تقویت میکند. آنتوسیانین موجود در گیلاس سبب تقویت سلامت مغز جنین و کاهش التهاب، تورم و درد مفصلی در دوران بارداری میشود. مصرف اندازه گیلاس سطح قندخون زنان باردار را کنترل کرده و از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری میکند. پتاسیم موجود در گیلاس سبب کاهش فشارخون بالا در زنان باردار شده و خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش میدهد. مصرف گیلاس در بارداری بهدلیل وجود ملاتونین در آن به بهبود خواب زنان حامله کمک میکند. مصرف گیلاس در بارداری حرکات روده را بهبود میبخشد و از شایعترین مشکلات دوران بارداری، یبوست جلوگیری میکند.
گیلاس برای نوزادان و کودکان
کلسیم فراوان موجود در گیلاس رشد نوزادان و کودکان را بهبود میبخشد و استخوانها را تقویت میکند. ویتامین C، کاروتنوئیدها و فیبر موجود در گیلاس از سرطان در نوزادان و کودکان پیشگیری میکند.گیلاس به علت وجود ملاتونین سبب بهبود خواب نوزادان و کودکان میشود.
بهترین نوع گیلاس
بهترین گیلاسها سفت و براق هستند. از خریدن گیلاس سوراخ و پاره شده خودداری کنید. گیلاسهای سیاه بهترین گزینهاند، زیرا بهخوبی رسیده و جا افتادهاند. سبز بودن شاخه گیلاس هم راه خوبی برای تشخیص کیفیت آن است؛ گیلاسهایی که شاخه ندارند تازگی و طراوت خود را از دست دادهاند. گیلاس را بیشاز دو روز در دمای اتاق نگه داری نکنید زیرا خاصیت خود را از دست داده و خوردن آن مضر است. درصورت فریز کردن میتوانید تا یک هفته از آن استفاده کنید. گیلاس را فقط قبلاز خوردن بشویید؛ شستن و نگه داشتن آن باعث خراب شدن و از بین رفتن خاصیت میشود.
آلرژی به گیلاس
گیلاس حاوی مقدار زیادی فیبر است و استفاده مفرط از آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی، درد شکم و نفخ میشود. این میوه باوجود اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین و مواد معدنی است، نمیتواند جایگزین دیگر مواد مورد نیاز بدن شود. افرادی که بدن حساسی دارند ممکن است آلرژیهای خود را با مصرف بیشازحد گیلاس تشدید کنند.
احتیاط
فواید سلامتی گیلاسهای سیاه را درحالحاضر میدانید اما هنوز برخی هشدارها در مورد گیلاسها سیاه وجود دارد که باید بدانید. همانطور که در بالا ذکر شد، گیلاسها نیز منبع عالی بتا هستند که بهخوبی بهعنوان ویتامین A شناخته میشود. آیا میدانید ویتامین آ در بدن میتواند سمی باشد؟ بنابراین مصرف آن به مقدار مناسب بسیار توصیه میشود.