اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
با این روش هویج را تا یک سال تازه نگه دارید
متن کامل خبر
هویج غنی از بتاکاروتن، منبع اصلی ویتامین A است که این ویتامین خاص برای پوست سالم و بینایی ما ضروری است.
به گزارش بهداشت نیوز، اگر کلی هویج در خانه دارید و نمیدانید چگونه آنها را نگه دارید تا تازه بماند، با انجام چند ترفند ساده میتوانید هویجها را به مدت یک سال تازه نگهدارید.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا باید هویج را ذخیره کنیم، بافت محکم و طعم شیرین آن علاوهبر طعمدهی به غذا، آن را نیز خوشمزه میکند. شما میتوانید آن را پخته و یا خام بخورید، هویجها همچنین بهترین میانوعده برای جویدن هستند بهخصوص هنگامی که میخواهید پول بیشتری برای خرید یک خوراکی خرج کنید.
باینحال نگهداری یک کیسه هویج تازه میتواند یک چالش بزرگ باشد، آنها بعداز یک هفته رطوبت خود را از دست میدهند و لاستیکی میشوند.
برای آنکه آنها را برای مدت طولانی نگهداری کنید اولین گام این است که به محض آنکه به خانه برگشتید مقدار زیادی از آن را خرد کنید، برگها به جذب آب از ریشه ادامه میدهند و آن را خشک میکنند، اگر میخواهید از برگها استفاده کنید میتوانید آن را بهطور جداگانه در کیسه زیپ کیپ نگهداری کنید.
هنگامی که این کار را انجام دادید، گام بعدی حفظ کردن ریشه آن است، برای این کار ما دو روش کوتاهمدت (یک تا دوهفته) و دو روش طولانی مدت (تا یک سال) برای نگهداری هویج به شما پیشنهاد میدهیم، روشی را انتخاب کنید تا به شما کمک کند آن را هدر ندهید و اسراف نکنید.
ذخیرهسازی کوتاهمدت هویج
خنک نگهداشتن در آب
می توانید هویج را به مدت۱-۲ هفته در آب و در یخچال نگهداری کنید، اگر مقداری که نیاز داشتید را برای پختوپز استفاده کردید و میخواهید باقیمانده آن را برای یک میانوعده سالم استفاده کنید.
این روش آسانترین راه برای نگهداری کوتاهمدت هویج است، آب به هویج کمک میکند تا رطوبت و بافت ترد خود را حفظ کند، شما فقط باید آب آن را بهطور مرتب تعویض کنید، زیرا رها کردن هویج در همان آب باعث لزج شدن، فاسد شدن و یا رشد کپک میشود.
چیزهایی که شما نیاز دارید: هویج پوستکنده، مخزنی محفوظ از هوا و آبمقطر.
روش: هویجهای پوستکنده را در ظرفی قرار دهید، به آن آب اضافه کنید و ظرف را در یخچال قرار دهید، هویج را کاملاً شسته و پوست آن را بتراشید، هویجها را در ظرفی محفوظ از هوا قرار دهید، ظرف را با آب مقطر پر کنید، هویجها را در آب غوطهور کنید، درب ظرف را گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: ترجیحاً از آبمقطر استفاده کنید، زیرا آب معمولی دارای ناخالصی است که ممکن است باعث فاسد شدن شود.
درصورتیکه آب ظرف را هر ۴-۵ روز عوض کنید، هویجها به مدت ۱-۲ هفته سالم باقی میمانند.
نحوه نگهداری هویج در یخچال
خنک نگهداشتن در دستمال کاغذی
راه دیگر برای نگهداری هویج تازه این است که آنها را در دستمال کاغذی مرطوب بپیچانید و در کیسه زیپ کیپ خنک نگهداری کنید، مرطوب بودن دستمال کاغذی به حفظ طعم و بافت هویج به مدت ۱-۲ هفته کمک میکند.
چیزهایی که شما نیاز دارید: هویج، کیسه زیپ کیپ، دستمال کاغذی و یک بطری اسپری آب.
روش: هویجها را در یک دستمال کاغذی بپیچانید و با مرطوب کردن دستمال آن را خنک کنید، بخشهای برگی هویج را جداکنید، لازم نیست پوست آن را بکنید، مطمئن شوید که هویجها کاملاً خشک باشند، هر ۳-۴ هویج را در یک دستمال بپیچانید.
(اگر هویج بیشتری دارید به چندین دسته بستهبندی تقسیم کنید)
یک الی دو قطره آب به دستمال اسپری کنید، نه اینکه آن را خیس کنید، این کار را برای تمامی دستهها انجام دهید، سپس هریک از دستهها را در کیسه زیپ کیپ قرار داده و هوای آن را خارج کنید و محکم آن را مهروموم کنید، کیسه را در یخچال قرار دهید و تا زمانی که نیاز دارید، بهخوبی نگهداری کنید.
نحوه نگهداری طولانیمدت هویج
رنگزدایی
اگر مقدار زیادی هویج در باغچه و یا آشپزخانه دارید و در این فکر هستید که با آنها چکار کنید، میتوانید آنها را تا یک سال با استفاده از تکنیک رنگزدایی نگهداری کنید، رنگزدایی به کشتن آنزیمهای مسئول از بین برنده سبزیجات کمک میکند، هویح تازه و جوان برای رنگزدایی بهترین است زیرا هویجهای بالغ و مانده، چوبی و خشک میشوند.
چیزهایی که شما نیاز دارید: هویج تکهتکه شده، آب، تکههای یخ.
روش: هویجهای تکه شده را در آب جوش بریزید، ظرف بزرگی را از آب تصفیه شده پر کنید، آب را به نقطهجوش برسانید، تکههای هویج را به آب جوش اضافه کنید، به مدت ۳ دقیقه آنها را نیمپز کنید و سپس حرارت را کم کنید، تا زمانی که فضای یخ را آماده کنید، هویجها در آب گرم بمانند، برای درست کردن فضا یا حمام یخ، تعدادی قالب یخ را در ظرفی بریزید، آب سرد به آن اضافه کنید، آب بهقدری باشد که هویجها درآن غوطهور باشند.
با یک کفگیر هویجهای تکه شده را از آب گرم خارج کنید و بلافاصله آن را به آب یخ اضافه کنید، اجازه دهید به مدت ۱-۲ دقیقه در آب یخ بماند، این عمل فرآیند پخت هویج را متوقف و آن را برای انجماد آماده میکند، سپس هویجها را در یک مخزن هوادهی شده قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
شما میتوانید این تکههای هویج را مستقیماً به سوپ و خورشت اضافه کنید، احتیاج ندارید آنها را یخزدایی کنید، زیرا هویج لزج و یا حتی گاهی سفت میشود، هویجها با این روش به مدت یک سال باقی میمانند، در واقع شما میتوانید با کرفس هم این کار را انجام دهید.
ترشی کردن یک راه عالی برای ذخیره هویج تا یک سال و یا حتی بیشتر است، ترشی هویج فوقالعاده ترد و خوشمزه است و بهعنوان چاشنی بینظیر خواهد بود، ترشی کردن شامل نگهداری سبزیجات در نمک و یک اسیدیته معمولاً سرکه میباشد که برای جلوگیری از رشد باکتری و قارچ در زمان طولانی استفاده میشود.
چیزهایی که شما نیاز دارید: هویج تکهتکه شده (به قطر دو سانتیمتر) یک فنجان نمک درشت، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب، یک فنجان شکر قهوهای و دو قاشق غذاخوری فلفل قرمز.
روش: هویجهای برش داده شده را در ظرفی بریزید، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و بهخوبی با هویجها مخلوط کنید و به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار دهید، نمک باعث از بین رفتن آب هویج میشود.
سپس مخلوط نگهدارنده را آماده کنید، اینگونه که یک فنجان سرکه را در قابلمه بریزید، دو قاشق غذاخوری شکر قهوهای به آن اضافه کنید، یک دوم قاشق چایخوری فلفل قرمز را برای طعم و مزه بیشتر میتوانید اضافه کنید.
بهخوبی هم بزنید و مخلوط را حرارت دهید تا شکر حل شود، قابلمه را از حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای محیط بهخوبی خنک شود، بعد مخلوط را به هویج اضافه و در یک دبه بریزید، از دو انبر برای انتقال هویجها استفاده کنید.
از استریل شدن کوزه برای پیشگیری از کپک زدن مطمئن شوید، آبی که در کاسه جمع شده است را دور بریزید، مخلوط سرکه آماده شده را روی هویجها بریزید، درب دبه را محکم ببندید و اجازه دهید ۱-۲ ساعت در دمای محیط بماند.
ترشی هویج را میتوانید در دمای اتاق و یا یخچال نگهداری کنید، با این روش هویجها به مدت یک سال و یا حتی بیشتر باقی میمانند. اگر متوجه ایجاد لایهای از کف سفید شدید بلافاصله آن را از بین ببرید.