اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
این میوه یک مغز و اعصاب سالم و فولادی به شما میدهد
متن کامل خبر
به گزارش صدآنلاین، کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مطالعهای که هدف از انجام آن ارزیابی اثر عصاره زغالاخته بر رفتارهای افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید بود، مشاهده شد که عصاره زغالاخته دارای اثر ضدافسردگی است و از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مطالعهای که هدف از انجام آن ارزیابی اثر عصاره زغالاخته بر رفتارهای افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید بود، مشاهده شد که عصاره زغالاخته دارای اثر ضدافسردگی است و از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند.
ندا فرحبخش با اشاره به روز جهانی میوه (اول جولای) اظهار کرد: این روز نشان از اهمیت و جهانی بودن دغدغه مصرف میوهها دارد. ایده این نامگذاری مربوط به سال ۲۰۰۷ است که تعدادی از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته مددکاری اجتماعی از دانشگاه کاربردی آلیس سالومون کشور آلمان دور هم جمع شدند و به این نتیجه رسیدند که مهمترین مسئله امروز جهان، تأمین یک وعده غذای سالم برای همه انسانها است.
وی افزود: دانشجویان این دانشگاه سعی داشتند مردم و سازمانها را به اهدای میوه دعوت کنند بنابراین تقسیم میوه و سبزیجات، بهعنوان ایده اصلی و هدف شکلگیری روز میوه تعیین شد.
فرحبخش گفت: دفتر اصلی و ستاد روز جهانی میوه در برلین مستقر است اما برنامههای آن فراتر از مرزهای برلین و آلمان رفته و با شعار کلی و سازمانی «میوه برای صلح» فعالیت میکند و در این روز اقداماتی مانند اهدای میوه و کیکهای میوهای و بشقابهای میوه به دوستان، خانواده، کودکان و افراد مستمند رایج است.
خواص شگفتانگیز زغالاخته
وی با اشاره به یکی از میوههای بسیار مفید افزود: به مناسبت این روز به خواص شگفتانگیز زغالاخته میپردازیم. زغالاخته از خانواده گیاهان گُلدار دولپهای و تیره زغالاختهایان است که حاوی طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها مانند پلیفنول، آنتوسیانین و رزوراترول است و در برابر سرطانها و بیماریهای قلبی بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی اثر محافظتکننده دارد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: پلیفنول زغالاخته دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی و خواص حفاظتی عصبی است. زغالاخته موجب بهبود ارتباط بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، انعطافپذیری سیناپسی و ارتباط آن با بهبود عملکرد حرکتی و شناختی میشود. همه این اثرها میتواند منجر به اثر ضدپیری، ضدالتهابی و
ضد تحریککنندگی شود.
وی بیان کرد: آنتوسیانینهای موجود در زغالاخته، میتوانند دفع گلوکز را ازطریق مکانیسمهای متعددی افزایش دهند. این عامل همچنین ممکن است به بهبود عملکرد عصبی- شناختی کمک کند. انتظار میرود بهبود دفع گلوکز و اصلاح هایپرانسولینمی با کاهش التهاب و ترخیص بیشتر بتا آمیلوئید مرکزی و همچنین افزایش سیگنالینگ در مراکز حافظه همراه باشد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مطالعهای که هدف از انجام آن ارزیابی اثر عصاره زغالاخته بر رفتارهای افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید بود، مشاهده شد که عصاره زغالاخته دارای اثر ضدافسردگی است و از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند. همچنین آزمایشهای اولیه انسانی، بهبود شناختی را در افراد مسن نشان میدهد.
وی افزود: در مطالعهای اختلال خفیفشناختی (نوعی از دست دادن حافظه که پیشرفت آن ممکن است به بیماری آلزایمر منجر شود) مورد بررسی قرار گرفت. در افرادی که پودر زغالاخته مصرف کرده بودند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت. در گروهی که زغالاخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم در این افراد بهبود یافت.
فرحبخش گفت: این تیم همچنین اسکن مغزی تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی عملکردی را انجام دادند که نشاندهنده افزایش فعالیت مغز در افرادی بود که پودر زغالاخته را مصرف کرده بودند.
وی بیان کرد: باوجوداینکه مطالعات انسانی کار شده در ارتباط با تأثیر زغالاخته بر بیماریهای مغز و اعصاب محدود است، محققان درحالحاضر معتقدند که زغالاخته میتواند نقشی مهم در مبارزه با بیماریهای مغز و اعصاب داشته باشد.