اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
این نان ضددیابت، ضدکبد چرب و ضدتریگلیسیرید خون است
متن کامل خبر
نان، قوت اصلی اکثر مردم جامعه است و بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز در هفته از نان در برنامه غذایی خود استفاده میکنیم، بنابراین بهعنوان یک ماده غذایی پر مصرف، سلامت آن بسیار با اهمیت است.
به گزارش بهداشت نیوز، نسیرین علیزاده مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه نان از مواد غذایی اصلی در کشور است و طبق برآوردها، روزانه هر فرد ۳۱۰ گرم نان مصرف میکند، عنوان کرد: مصرف نان در کشور ما ۳۶ درصد نسبت به کشورهای خاورمیانه بیشتر است و روزانه ۴۰ تا ۶۰ درصد کالری روزانه در ایران، ازاینطریق تأمین میشود.
وی افزود: اکنون ۴۵ درصد از پروتئین روزانه ازطریق نان و غلات بهدست میآید و اگر نان سفید به نان کامل تبدیل شود، مردم میتوانند از مواد مغذی بسیار موجود در آن بهرهمند شوند.
علیزاده با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ برنامه احیای پخت نان کامل در کشور برنامهریزی شده است، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات انجام شده، مصرف نان کامل، فواید و تأثیرات بسیاری روی اقتصاد سلامت دارد.
وی ادامه داد: مصرف نان کامل در بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت تأثیرگذار است و بار بیماریهای غیرواگیر را کاهش میدهد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه دانه گندم کامل، متشکل از سه قسمت، لایه سبوس، مغز گندم و بخش جوانه است، اضافه کرد: لایه سبوس دارای فیبر، ویتامینهای گروه ب و آنتیاکسیدانها، مغز گندم شامل نشاسته و پروتئین و بخش جوانه که قسمت اصلی است سرشار از مواد مغذی، چربیهای غیراشباع، سلنیوم، مواد معدنی و ... است.
وی از تأثیر مصرف نان کامل بر سلامت گفت و افزود: مصرف غلات کامل بر سلامت تأثیر مستقمی دارد، در ایران ۱۵ عامل، دلیل بیماریهای غیرواگیر و مرگهای زودرس است که سه عامل از این تعداد در ارتباط با تغذیه است.
علیزاده ادامه داد: در کشور ما مصرف کم غلات کامل، اولین و مهمترین عامل تغذیهای مرگ زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر است.
وی با بیان اینکه یکی از بیماریهای شایع در کشور دیابت است، عنوان کرد: مصرف نان کامل تا ۲۲ درصد در بهبود بیماری دیابت تأثیرگذار است زیرا هضم کندتری دارد و سیری زودتری دست میدهد این امر موجب کاهش مصرف نان و کاهش وزن میشود.
علیزاده خاطرنشان کرد: مواد موجود در نان کامل تأثیر بسیارخوبی در گلوگز و انسولین دارد و در نهایت موجب پیشگیری و کنترل بیماری دیابت میشود.
وی بیان کرد: نان کامل در کاهش تجمع تریگلسیرید کمک و سبب کاهش ابتلا به کبد چرب و بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی یادآوری کرد: مصرف سه تا پنج واحد نان کامل در روز، در بهبود بیماریها و هم در کاهش ریسک مرگ ناشی از این بیماریها تأثیرگذار است.
وی گفت: اکنون دو نانوایی در استان بهصورت کامل پخت میکنند و مردم میتوانند نان کامل را از این دو نانوایی تهیه کنند.
بهروز علیزاده مدیرگروه سلامت و محیط کار در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز گفت: نان کامل یکی از کاملترین غذاهایی است که میشود در قوت روزانه داشته باشیم. وی با بیان اینکه با تصفیه مواد غذایی مثل نان و آب، املاح و مواد مغذی را میگیریم و این امر چیزی جز آسیب به بدن در
پی ندارد، افزود: مقدمات کار در استان فراهم شده است تا بهسمت احیای نان کامل پیش برویم.
علیزاده عنوان کرد: پخت نان کامل از مرکز استان آغاز شده و بهزودی در سایر شهرهای استان نیز انجام میشود، برای کاهش قیمت آن نیز مکاتباتی توسط کارگروه آرد و نان استانداری با شورای آرد و نان جهت اصلاح قیمت آرد انجام شده است.