اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
با این ترفندها دورریز مواد غذاییتان کمتر میشود!
متن کامل خبر
افزایش ضایعات مواد غذایی، یک مسئله اساسی برای اقتصاد ملی و بخشهای خاص آن محسوب میشود و به یک چالش جهانی تبدیل شده است.
دور ریختن مواد غذایی، فقط پول را هدر نمیدهد، بلکه سبب گرمایش زمین و هدر رفتن آب استفاده شده در کشاورزی نیز میشود.
با رعایت نکات سادهای که در این مطلب آموزشی به آنها اشاره شده است، میتوان به کاهش ضایعات مواد غذایی کمک کرد.
هوشمندانه خرید کنید؛ بهجای خرید هفتگی، خرید روزانه مواد غذایی تأثیر بسیاری در کاهش ضایعات مواد غذایی دارد.
مواد غذایی را صورت صحیح نگهداری کنید؛ بهطور نمونه، انبار کردن مواد غذایی مثل موز، گوجهفرنگی، طالبی، هلو و گلابی که گاز اتیلن زیادی تولید میکنند، موجب فساد محصولات حساس به اتیلن مثل سیبزمینی، سیب و سبزیجات برگدار میشوند، پس از نگهداشتن این محصولات در کنار هم خودداری کنید.
با فرآیندهایی مانند تهیه ترشی، کنسرو کردن، خشک کردن و فریز کردن ماندگاری مواد غذایی را افزایش و ضایعات مواد غذایی را کاهش دهید.
همیشه باقیمانده غذا را در ظرف شفاف و شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. بستهبندی نادرست و استفاده از ظروف نامناسب سبب میشود مواد غذایی باقیمانده در یخچال دور از چشمتان باشند و زود فاسد شوند.
یخچالتان را همیشه مرتب و خلوت نگه دارید تا بتوانید مواد غذایی کهنه و نزدیک به تاریخ انقضاء را قبلاز فاسد شدن زودتر شناسایی و مصرف کنید.
در انتخاب میوهها و سبزیها همیشه بهدنبال میوه و سبزی کاملاً بینقص نباشید؛ با این دیدگاه میوهها را انتخاب کنید که از نظر ارزش غذایی، مواد مغذی همه میوهها تقریباً مشابه و حتی در برخی مواقع ارزش غذایی میوه رسیده بسیار بالاتر هم میباشد.
برای کاهش ضایعات مواد غذایی، دانهها را دور نریزید و از دانه میوهها و سبزیها مانند کدوتنبل، طالبی و هندوانه بهعنوان یک منبع غذایی سرشار از مواد مغذی استفاده کنید.
مقدار غذایی که برای هر وعده تهیه میکنید، متناسب با نیاز اعضای خانواده باشد. پخت غذا بیشاز نیاز مصرفی، علاوهبر اینکه میزان ضایعات مواد غذایی را افزایش میدهد، میتواند بهمرور زمان سبب افزایش وزن اعضای خانواده نیز شود.
برخی از میوهها و سبزیها که بیش از اندازه، نرم شدهاند را میتوانید فریز کنید و در تهیه انواع سوپ، خورشت یا اسموتی از آنها استفاده کنید.
از سبزیهای مانده در یخچال مانند ساقه بروکلی، ریحان، گشنیز و جعفری بهعنوان طعمدهنده سس استفاده کنید.
از مواد غذایی باقیمانده برای مراقبت پوستی استفاده کنید، برای نمونه، تفاله قهوه را دور نریزید و از مخلوط تفاله قهوه با کمی شکر و روغن زیتون بهعنوان اسکراب پوست استفاده کنید.