اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : عوارض مصرف بادام‌زمینی و مضرات مصرف نادرست آن
کد خبر : ۲۲۰۸۲
تعداد بازدید : ۵۰
متن کامل خبر

بادام‌زمینی‌ها در واقع بنشن هستند که در مناطق استوایی و نیمه‌استوایی دنیا رشد می‌کنند اما به‌عنوان آجیل شناخته می‌شوند چون زیر زمین رشد می‌کنند و مانند گردو و بادام نیستند که روی درختان رشد می‌کنند. به گزارش بخش سلامت نمناک، خوردن بادام‌زمینی برای سلامتی ما و همچنین برای پوست و مو به‌خاطر مواد غذایی ضروری مثل ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب ضروری و غیره در آن‌ها مفید است. اگرچه بادام‌زمینی‌ها مفید هستند اما بهتر است آن‌ها را در حد اعتدال بخورید چون برخی از اثرات جانبی خوردن بادام‌زمینی بسیار زیاد هستند. اثرات و عوارض بادام‌زمینی بر بدن بادام‌زمینی و آلودگی: مصرف منظم بادام‌زمینی برای سلامت افراد بسیار خوب است اما حتماً باید آن‌ها را به‌طور متوسط مصرف کنید و نه بیش‌از اندازه چون در مستعد آلودگی سالمونلا قرار می‌گیرند. یکی از سم‌های مرتبط با بادام‌زمینی قارچی است که آفلاتوکسین ماده سرطان‌زا تولید می‌کند که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد. همچنین مشخص شده است که مصرف آفلاتوکسین نیز رشد را در کودکان کاهش می‌دهد به همین دلیل مهم است که مراقب باشید بادام‌زمینی زیادی نخورید. این خطر آلودگی حتی با بادام‌زمینی ارگانیک و کره بادام‌زمینی مرتبط است. این به‌خاطر طبیعت بادام‌زمینی است. بادام‌زمینی واقعاً آجیل نیست بلکه بنشن نرم است که یک غلاف نفوذپذیر دارد درحالی‌که از زیر زمین رشد می‌کند. آن‌ها درحالی‌که زیرزمین با پوست ضعیف رشد می‌کنند، در معرض خطر دما و رطوب گرم قرار دارند، این‌ها شرایطی هستند که به رشد قارچ‌ها کمک می‌کنند. علاوه‌بر این، قارچ‌های موجود در بادام‌زمینی‌ها حتی در زمان ذخیره‌سازی، حمل‌ونقل و حتی در قفسه‌های فروشگاه‌های خواربار (اگر شرایط مناسب نباشد ) رشد می‌کنند. مهم است به یاد داشته باشید که این اثر جانبی بادام‌زمینی به‌خاطر طبیعت بادام‌زمینی است (یک بنشن است و در معرض خطر زیاد بودن در معرض دما و رطوبت) و هیچ ارتباطی با آفت‌کش‌ها ندارد. بادام‌زمینی و واکنش‌های آلرژیک: اگرچه مصرف بادام‌زمینی برای سلامت افراد خوب است و مزایای زیادی برای پوست و مو دارد اما یکی از غذاهای آلرژی‌زا است. افرادی که به بادام‌زمینی حساسیت دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند زیرا در برخی افراد آلرژی به بادام‌زمینی می‌تواند به‌قدری شدید باشد که ممکن است موجب واکنش‌های آلرژیک شود. این واکنش معمولاً با احساس سوزش در دهان به‌دنبال تورم صورت، گلو و دهان شروع می‌شود. می‌تواند به‌سختی نفس‌کشیدن، حمله به آسم، آنافیلاکسی و مرگ را به‌همراه داشته باشد. واکنش‌های شدید کمتر شامل خارش، کهیر، ناراحتی معده هستند. این افراد حتی باید از خوردن غذاهای حاوی بادام‌زمینی اجتناب کنند. بادام‌زمینی و لکتین: خوردن بیش از حد بادام‌زمینی به‌دلیل داشتن لکتین برای سلامت ما بد است، حتی به‌دلیل وجود لکتین موجود در آن‌ها. بنشن مانند بادام‌‌زمینی، سویا و... حاوی لکتین، ضدمواد مغذی، ماده‌ای چسبناک است که راه مقاومت در برابر آفت‌های گیاه را حفظ می‌کند. اگرچه لکتین برای گیاه خوب است اما برای انسان‌ها خوب نیست چون چسبناکی و ساختار آن تقریباً برای هضم بدن غیرممکن است. لکتین با قند موجود در خون ما بسته و باعث التهاب می‌شود و بیماری‌های التهابی مثل روماتیسم مفصلی را بالا می‌برد. لکتین عملکرد انسولین در بدن انسان را تقلید می‌کند و می‌تواند تأثیر منفی بر کنترل وزن داشته باشد. وجود لکتین فقط به بادام‌زمینی و دیگر سبزیجات محدود نمی‌شود، در واقع برخی از سبزیجات حاوی لکتین هستند اما طبق گزارشات ژورنال تغذیه آمریکایی، سبزیجات سمی نیستند. بادام‌زمینی و کمبود اسیدهای چرب امگا3: بادام‌زمینی به‌دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا6 برای سلامتی بسیار مفید است اما نباید به‌خاطر این مزایا در مصرف آن زیاده‌روی کنید. باوجود اینکه بادام‌زمینی‌ها منبع عالی اسیدهای چرب امگا6 هستند اما فاقد اسیدهای چرب امگا3 هستند که برای محافظت از سلامتی بسیارمهم است و در حقیقت بدن ما به ترکیبی از اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 نیاز دارد. کمبود اسیدهای چرب امگا3 می‌تواند باعث التهاب، بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌ها شود. دانه‌های کتان، دانه چیا، روغن ماهی، روغن خردل، اسکواش زمستانی و غیره منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا3 هستند. محدود کردن بادام‌زمینی (امگا6)حتی برای تکرار مزایای اسیدهای چرب امگا3 مانند محدود کردن امگا6 مهم است. بادام‌زمینی و آفت‌کش‌ها: به‌دلیل طبیعت بادام‌زمینی، آن‌ها در معرض خطر بالای رشد قارچ قرار دارند. بادام‌زمینی‌ها بنشن هستند و بیشتر در معرض دمای بالا و رطوبت گرم قرار می‌گیرند که به‌عنوان یک محیط مناسب برای رشد قارچ عمل می‌کنند. برخی از کشاورزان غیرآلی، سعی می‌کنند با استفاده از آفت‌کش‌ها روی محصول، با مشکل قارچ برخورد کنند. با انجام اینکار، ممکن است بادام‌زمینی را از رشد قارچ محفوظ نگه دارند، اما آن‌ها را با سطح بالایی از آفت‌کش‌ها آلوده می‌کنند که می‌تواند باعث سردرد، سرگیجه، سوزش بینی، گلو، چشم‌ها و یا پوست، تشنگی، استفراغ، خستگی، عرق‌ریزی، استفراغ، تاری دید، و... شود. بادام‌زمینی و چربی‌های اشباع: خوردن بیش از حد بادام‌زمینی به‌دلیل وجود میزان بالای چربی‌های اشباع‌شده برای سلامتی مضر است زیرا میزان بالای چربی‌های اشباع‌شده ممکن است باعث بروز مشکلاتی نظیر حمله قلبی، سکته، انسداد شریان‌ها، مشکلات هاضمه، فشارخون بالا و دیگر مشکلات سلامتی شود. طبق تحقیقات انجام‌شده چربی‌های اشباع‌شده نوعی چربی پنهان هستند که ممکن است خطر مشکلات قلبی و عروقی را در یک فرد با افزایش سطح کلسترول بالا ببرند همچنین مشاهده شد که کاهش سطح چربی‌های اشباع‌شده در رژیم غذایی ما، خطر مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. اکنون نیازی به نگرانی در مورد چربی‌های اشباع‌شده بادام‌زمینی وجود ندارد چون بادام‌زمینی نیز حاوی مس است که به کنترل سطح کلسترول کمک می‌کند و در نتیجه مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. تنها چیزی که باید به یاد داشته باشیم این است که بادام‌زمینی را به میزان متوسط بخورید. مضرات بادام‌زمینی بادام‌زمینی و عدم توانایی برکنترل وزن: فیبرهای موجود در بادام‌زمینی‌ها برای کنترل وزن بسیارمفید است چون افراد را برای مدتی طولانی سیر نگه می‌دارد و میل را به خوردن دوباره کاهش می‌دهد و در نتیجه پرخوری را کنترل می‌کند که به‌عنوان یکی از عوامل اصلی چاقی شناخته می‌شود. بااین‌حال، مهم است به‌خاطر داشته باشید که بادام‌زمینی‌ها کالری بالایی دارند و 100 گرم بادام‌زمینی شامل 567 کالری است. به‌جای استفاده از بادام‌زمینی، بهتر است سیب، هویج، خیار و دیگر میوه‌ها و سبزیجات را برای کنترل وزن مصرف کنید. به‌این‌دلیل که در مقایسه با بادام‌زمینی، کالری کمتری دارند و شامل مقدار زیادی آب و فیبر رژیمی هستند که به کنترل وزن کمک می‌کند. بنابراین برای جلوگیری از افزایش وزن، مصرف بادام‌زمینی را محدود کنید. بادام‌زمینی و سطح بالای سدیم : مصرف 100 گرم بادام‌زمینی حدود 18 میلی‌گرم سدیم دارد. سدیم برای سلامت افراد خوب است چون سیالات را در بدن متعادل، انقباض ماهیچه‌ها و فشارخون را کنترل می‌کند، اما مقدار زیادی از سدیم برای سلامتی مضر است و فشارخون و مشکلات دیگر مثل پوکی استخوان، سرطان معده، مشکلات کلیوی و .... ایجاد می‌کند. آیا بادام‌زمینی موجب گاز معده می‌شود ؟ بادام‌زمینی غنی از فیبر است و درصورتی‌که در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است موجب مشکلات هاضمه شود. علاوه‌بر این، مصرف بادام‌زمینی با غذاهایی که محتوای فیبر بالا دارند ممکن است منجر به تولید گاز در بدن شود.