اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
طرز تهیه لیموعمانی
متن کامل خبر
لیموعمانی یکی از انواع چاشنی پرطرفدار و پرمصرف ایرانی است که به راحتی میتوانیم آنرا در منزل تهیه کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لیموعمانی در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه لیموعمانی، ابتدا لیموترش را شسته و با نمک به مدت ۴ ساعت استراحت میدهیم. سپس در آبجوش و سرکه برای ۳ دقیقه جوشانده و بعداز خشک شدن، با خلال دندان سوراخهایی روی آن ایجاد میکنیم. لیموها را به مدت ۲ تا ۳ هفته در نور خورشید خشک کرده و هر چند روز یک بار زیرورو میکنیم تا یکنواخت خشک شوند. در نهایت، آنها را در هوای آزاد داخل خانه میگذاریم تا کاملاً سفت شوند.
مواد لازم
لیمو شیرازی به مقدار دلخواه
سرکه سفید ۱ لیوان
نمک به مقدار کافی
طرز تهیه
انتخاب لیموترش مناسب
برای تهیه لیموعمانی بازاری ابتدا باید لیموترش مناسب خشک کردن تهیه کنیم. برای این منظور لیموترش شیرازی با رنگ زرد و بدون هیچگونه لک و زدگی تهیه میکنیم و داخل آبکش میریزیم، سپس به خوبی میشوییم.
افزودن نمک و استراحت
حالا روی لیموترشها مقداری نمک و میپاشیم و به مدت ۴ ساعت کنار میگذاریم تا استراحت کنند. پساز گذشت این زمان داخل یک قابلمه بزرگ را با آب پر میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم، سپس سرکه را به قابلمه اضافه میکنیم.
جوشاندن در آب و سرکه
در این مرحله پساز اینکه آبجوش آمد، لیموترشها را به مدت ۳ دقیقه درون مخلوط آبجوش و سرکه قرار میدهیم، سپساز قابلمه خارج میکنیم و درون یک سبد بزرگ میریزیم، نیاز نیست روی لیموها آب بریزیم.
سوراخ کردن و خشک کردن
سپس روی پوست هر لیموترش با یک خلال دندان چند سوراخ ایجاد میکنیم. حالا لیموترشها را درون سب بهصورتیکه روی هم قرار نگیرند مقابل نور خورشید قرار میدهیم تا خشک شوند. حدود ۲ تا ۳ هفته برای خشک شدن لیموها زمان لازم است.
زیرورو کردن لیموها
در حین دو تا سه هفته ای که لیموها را برای خشک شدن در مقابل نور خورشید قرار دادهایم، هر دو تا سه روز یک بار لیموها را زیرورو میکنیم تا بهصورت یکدست خشک شوند. پساز اینکه لیموها خشک شدند، آنها را به فضای داخل خانه منتقل میکنیم.
نگهداری در ظرف دربسته
حالا باید لیموترشها را تا زمانی که کاملاً سفت و شکننده شوند، در هوای آزاد خانه قرار میدهیم که کپک نزنند. پساز اینکه لیموها خشک شدند، آنها را درون ظرف درب بسته قرار میدهیم و در کابیت نگهداری میکنیم.
نکات کلیدی
روشهای خشک کردن
برای تهیه لیموعمانی، روشهای مختلفی وجود دارد که هرکدام مزایای خاص خود را دارند و بسته به شرایط، افراد میتوانند بهترین گزینه را انتخاب کنند. با پیشرفت امکانات، میوهها را میتوان با روشهای گوناگون خشک کرد. یکی از روشهای سنتی، خشک کردن لیموعمانی زیر نور آفتاب است که بهدلیل طبیعی بودن، طعمی اصیل و کیفیت بالایی دارد. علاوهبراین، میتوان از روشهای دیگری مانند خشک کردن بر روی بخاری، استفاده از دستگاههای میوه خشککن یا حتی فر بهره برد. هر یک از این روشها سرعت و کیفیت متفاوتی در خشک شدن لیموعمانی دارند و بسته به امکانات موجود، میتوان مناسبترین روش را انتخاب کرد.
تهیه پودر لیموعمانی
پساز خشک شدن لیموعمانی، ابتدا پوست آن را از گوشت جدا کنید. سپس گوشت لیموها را داخل دستگاه آسیاب ریخته و آن را کاملاً پودر کنید. هنگام تهیه پودر لیموعمانی، حتماً دانههای آن را از قبل جدا کنید، زیرا درصورت آسیاب شدن دانهها، طعم پودر تلخ خواهد شد و ممکن است کیفیت نهایی آن تحتتأثیر قرار بگیرد. بنابراین، برای داشتن پودری خوشطعم و مرغوب، توجه به این نکته ضروری است.
فواید لیموعمانی
خواص لیموعمانی شامل تقویت سیستم گوارشی، بهبود سلامت قلب، تقویت ایمنی و افزایش انرژی بدن است. این میوه بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانها و ویتامین C، به کاهش استرس، بهبود گردش خون و حفظ سلامت استخوانها کمک میکند. همچنین، مصرف متعادل آن میتواند در کاهش وزن، تنظیم فشارخون و پیشگیری از بیماریهای مزمن مؤثر باشد.