اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
مصرف چای کیسهای این خطرات را در پی دارد
متن کامل خبر
چای کیسهای در دنیای شلوغ امروزی طرفداران بسیار زیادی دارد زیرا در زمان کوتاهی آماده مصرف میشود، اما مضرات چای کیسهای برای سلامت انسان باورنکردنی است. به گزارش بهداشت نیوز، چای کیسهای بهعنوان یک نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان، به دلیل راحتی و سرعت آمادهسازی جایگاه ویژهای در سبد غذایی بسیاری از افراد دارد؛ اما در سالهای اخیر نگرانیهایی در مورد مضرات احتمالی این نوع چای مطرح شده است.
برخی مطالعات نشان میدهند که کیسههای چای ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که با قرار گرفتن در معرض آب داغ، وارد چای شده و برای سلامتی مضر باشند. در ادامه این مطلب به بررسی دقیقتر این موضوع پرداخته و به این سؤال پاسخ خواهیم داد که آیا چای کیسهای واقعاً برای سلامتی مضر است و چه عواملی میتواند بر کیفیت چای کیسهای تأثیرگذار باشد.
میکروپلاستیک در چای؛ خطری جدی برای سلامتی
بررسیهای انجامشده نشان میدهد که چایهای کیسه ای مبتنیبر پلیمر بههنگام برخورد با آب داغ، میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها (MNPLs) را آزاد میکنند. این مواد ممکن است برای بسیاری از دوستداران چای نگرانکننده باشد چرا که در سرتاسر بدن پخششده و بسیار هم مضر است.
خطرات جذب ذرات پلاستیکی توسط بدن
این ذرات ریز میتوانند توسط سلولهای روده جذبشده و به بخشهای مختلف بدن منتقل شوند. در این پژوهش از کیسههای چای ساختهشده از پلیمرهای نایلون-۶، پلیپروپیلن و سلولز استفاده شد. هنگام استفاده از پلیپروپیلن، حدود ۱.۲میلیارد ذره در هر میلیلیتر آزاد شد. برای سلولز، حدود ۱۳۵میلیون ذره و برای نایلون-۶، حدود ۸.۱۸میلیون ذره در هر میلیلیتر آزاد شدند که جای نگرانی خواهد داشت.
با توجه به این یافتهها، بهتر است در انتخاب نوع چای و بستهبندی آن دقت بیشتری داشته باشید.
راه چاره چیست؟ کدام چای کیسهای سالم است؟
اولین چیزی که بهعنوان پاسخ میتوان گفت، این است که تا حد امکان از مصرف چای با کیسههای پلاستیکی دوری کنید. همانطور که در این مطالعه ثابت شده است، آنها میتوانند مواد شیمیایی مضر بالقوه را وارد نوشیدنی شما کنند. البته حتی کیسههای چای کاغذی نیز میتوانند ذرات پلاستیکی در درزگیر خود داشته باشند. پس چهچیزی میتوان خرید که از سلامت آن مطمئن بود؟
چای کیسه ای را انتخاب کنید که کاملاً زیستتخریبپذیر، بدون پلاستیک، ارگانیک یا ساختهشده از مواد گیاهی باشد. عبارت دیگری که باید به دنبال آن باشید کیسههای چای است که میگویند «فاقد اپی کلروهیدرین» هستند، این اسم متعلق به ماده شیمیایی است که برخی تولیدکنندگان برای جلوگیری از شکستن سریع کیسهها به آن اضافه میکنند.