اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : استشمام عطر خوش گلاب برای روزه‌داران مفید است
کد خبر : ۵۷۶۰۰
تعداد بازدید : ۴۱
متن کامل خبر

به گزارش روابط عمومی‌دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد رضا نورس با بیان این که گلاب در طب ایرانی، مقوی بسیار خوب قلب و سیستم عصبی است افزود: اگر سکون توأم با آرامش و شنیدن آوای قرآن یا دعاهای این ماه در فضای معطر به گلاب باشد نه تنها مفرح و مقوی قوای بدن است که به کشف و شهود باطنی نیز کمک می‌کند.به گزارش ایرنا وی ادامه داد: بوییدن خیار تازه محلی، سیب رسیده زرد شیرین، پرتقال و میوه به بر جان روزه‌دار قوت دوباره می‌بخشد و از خشم و خشونت می‌کاهد و فرد را پذیرای گذراندن یک ماه پر از برکت و سعادت می‌کند. معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ماه مبارک رمضان، روزه‌داران از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری و به جای آن از چهار مغز یعنی گردو، فندق، بادام و پسته نیم‌کوب استفاده کنند.نورس افزود: روزه‌داری تاحدودی یبوست به همراه دارد، بنابراین توصیه می‌شود در ماه رمضان از مصرف چای پررنگ خودداری شود و در وعده‌های افطار یا سحر، غذاهای ملینی مانند خورش آلو و خورش کرفس گنجانده شود. وی با تأکید بر این که نوجوانان باید از مصرف زیاد غذاهایی با طبع گرم و خشک اجتناب کنند ادامه داد: اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر قابل توصیه نیست و لازم است این خوراکی‌ها با غذاهایی مانند شیر مصرف شوند که گرمی ‌و خشکی را تعدیل کند. معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خوردن زیاد مایعات در وعده سحری مضر است زیرا نوشیدن آن‌ها همراه با غذا باعث اختلال هضم، نفخ، ترش کردن معده و رفلاکس می‌شود. نورس افزود: روزه‌داران حتماً در سحر از لیموترش به همراه آب استفاده کنند تا بوی بد دهان در طول روز از بین برود. وی اضافه کرد: سعی شود روزه‌داران از غذاهای خشک، چرب و سرخ شده مثل کوکو و کتلت به دلیل افزایش تشنگی در سحر اجتناب یا از آن‌ا کمتر استفاده کنند.