اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : طرز تهیه قاتق بنه
کد خبر : ۶۰۰۶۸
تعداد بازدید : ۳۰
متن کامل خبر

مواد لازم برای 3 نفر بنه یا پسته کوهی: 500 گرم آب گرم: 1 لیتر پیاز: 1 عدد زردچوبه: یک دوم قاشق چای‌خوری نعنا:1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به مقدار لازم روغن به میزان لازم قاتق بنه یا آب بنه یک غذای ساده و در عین حال مقوی هست که در استان‌های کرمان و خراسان جنوبی پخته می‌شود. بنه یا همان پسته کوهی محصول درخت ون هست که به صورت خودرو در مناطق کوهستانی رشد می‌کند. بنه در مناطق مختلف به اسم‌های متنوعی شناخته می‌شود، مثلاً در غرب کشور به آن ونوشک یا ونه تاق می‌گویند؛ اما به هر اسم و نشان ثابت شده بنه خواصی شبیه به پسته دارد و خیلی مقوی هست. بنه در ابتدا خوشه‌ای و نرم هست، در این حالت می‌شود با آن خورش پسته کوهی، ترشی یا ونوشک پلو درست کرد، اما به تدریج پوستش سفت و استخوانی می‌شود و به راحتی نمی‌شود آن را خورد. قاتق بنه را با بنه سفت شده درست می‌کنند. این غذا خیلی راحت هست اما در عین حال حوصله هم می‌خواهد، چون باید ون را کامل بکوبید یا آسیاب کنید تا به روغن بیفتد. اگر علاقه‌مند شدید این غذای سنتی و جالب را یاد بگیرید با ما همراه باشید. طرز تهیه مرحله اول: بنه‌ها را بکوبید. با استفاده از هاون بنه‌ها را آن‌قدر بکوبید تا حالت خمیری پیدا کنند و به روغن بیفتند. اگر به هاون دسترسی ندارید یا نمی‌خواهید انرژی زیادی مصرف کنید می‌توانید بنه‌ها را با یک آسیاب قوی خرد کنید، سپس حدود ۱۵ دقیقه با دست چنگ بزنید تا روغن آن جدا شود. مرحله دوم: به بنه‌های کوبیده شده آب گرم اضافه کنید. روی بنه‌های آسیاب شده آب گرم بریزید و خوب هم بزنید تا روغن و مغز آن‌ها به خوبی از پوست جدا شود، سپس در یک صافی بریزید و با قاشق هم بزنید تا آب بنه جدا شود و پوست‌های سفت آن در آبکش باقی بمانند. مرحله سوم: قاتق بنه را آماده کنید. در یک قابلمه مقدار کمی ‌روغن بریزید، پیاز را نگینی کنید و به روغن داغ شده بیفزایید. هنگامی‌که پیاز سبک شد زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید. در پایان نعنا را اضافه کنید و در حد چند ثانیه هم بزنید. نعنا نباید خیلی سرخ شود وگرنه تلخ می‌شود. در این مرحله آب بنه را اضافه و شعله را کم کنید. همین که مایع یکی دو جوش خورد شعله را خاموش کنید. قاتق بنه شما حاضر است، می‌توانید برای سرو این غذا از رب انار یا کشک ساییده استفاده کنید. معمولاً مردم کرمان داخل آب بنه نان خشک می‌ریزند و آن را به شکل ترید در کنار پیاز یا سبزی تازه میل می‌کنند. نوش جان نکات کلیدی به جای آب گرم می‌توانید از آب انار استفاده کنید. این انتخاب بستگی به ذائقه شما و میزان علاقه‌تان به ترشی دارد. در بعضی مناطق به جای نعنا یا در کنار آن از گشنیز نیز استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید غلظت قاتق بنه بیشتر باشد یک یا دو قاشق آرد گندم را به همراه پیاز تفت دهید. در برخی از دستورات این غذا هیچ افزودنی مانند پیاز یا ادویه وجود ندارد. بعد از صاف کردن آب بنه مقداری آن را گرم و سپس با رب انار یا کشک سرو می‌کنند.