اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
سبزی ارزانی که قند خون را کنترل میکند
متن کامل خبر
جعفری از سبزیهای بسیار مفید است و خواص زیادی برای بدن دارد که در این مطلب به خواص آن اشاره میکنیم.
به گزارش بهداشت نیوز، گیاه جعفری بینهایت مفید بوده و حاوی ترکیباتی است که میتوانند از شما در برابر سرطان دفاع کرده و سیستم ایمنیتان را تقویت کنند. جعفری دارای ویتامینهای C، K و A بوده و مواد معدنی زیادی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم دارد. این گیاه بیشتر از آنچه اکثر مردم فکر میکنند مغذی است. در ادامه به برخی خواص جعفری اشاره میکنیم:
۱. جعفری و کاهش التهاب
جعفری برای افرادی که آرتروز دارند بسیار مفید است چون روغنی دارد که ضدالتهاب بوده و میتواند بهمیزان قابلتوجهی از التهاب کاسته و درد مفاصل را تسکین بدهد.
۲. جعفری منبع خوبی از آنتیاکسیدانها
جعفری، منبع غنی از آنتیاکسیدانهایی است که با آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند. آنتیاکسیدانهای جعفری شامل لوتئین Lutein است که با استرس اکسیداتیو oxidative stress در بدن مبارزه میکند. جعفری همچنین منبع خوبی از ویتامینهای A و C است که این دو نیز خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
لوتئین Lutein: یک آنتیاکسیدان در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگدار و تیره رنگ مانند کلم برگ و کاهو با برگهای سبز تیره یافت میشود.
استرس اکسیداتیو oxidative stress: همان پیروزی رادیکال های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن است و بهنوعی به حملههای بیولوژیک به ارگانیسم بدن تعبیر میشود. بهبیان دیگر، استرس اکسیداتیو، بهعنوان عدم تعادل میان تولید رادیکالهای آزاد و دفاعهای آنتیاکسیدانی تعریف میشود.
۳. جعفری به پاکسازی طبیعی بدن کمک میکند
جعفری، میتواند به عملکرد کبد کمک کرده و دفع طبیعی سموم از بدن را بهبود دهد و حاوی دو ترکیب بهنامهای آپیژنین Apigenin و میریستیسین myristicin (نوعی روغن فرار در جعفری) است که تولید آنزیمهای کبد را افزایش میدهند.
آپی ژنین Apigenin: آنتیاکسیدانی که در بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت میشود.
۴. جعفری و خاصیت آنتیباکتریال
جعفری، منبع عالی یک آنتیباکتریال بهنام کلروفیلChlorophyll است که با باکتریهای بدن مبارزه کرده و میتواند عفونت را متوقف کند. جعفری برای نابود کردن باکتریهای داخل دهان که باعث بدبو شدن آن میشوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا میتواند کمک کند تا تنفستان بدبو نشود.
کلروفیل Chlorophyll: یا سبزینه رنگدانه ای سبز رنگ است که در اکثر گیاهان یا خزه ها یافت میشود.
۵. جعفری و کنترل دیابت
در طب سنتی ترکیه از جعفری برای درمان دیابت استفاده میشود چون توانایی این گیاه در کنترل قند خون توسط آزمایشات علمی، ثابت شده است. محققان، جعفری را روی موشهایی که دیابت داشتند، تست کردند و دریافتند که مصرف جعفری طی یک دوره یک ماهه توانسته بود قند خون را کاهش بدهد.
۶. جعفری و کاهش ریسک سرطان
مصرف منظم جعفری، میتواند ریسک سرطان را هم کاهش بدهد زیرا دارای مقادیر زیادی فلاوونوئید (رنگدانه گیاهی) به نام آپیژنین است که گفته میشود به پیشگیری از سرطانهایی مانند سرطان پوست، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک میکند. آپیژنین هم نوعی آنتیاکسیدان است که خاصیت ضدالتهابی دارد.
۷. جعفری محافظ قلب و رگهای خونی
جعفری برای نابود کردن باکتریهای داخل دهان که باعث بدبو شدن آن میشوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا میتواند کمک کند تا تنفستان بدبو نشود.
اسیدآمینهای به نام هوموسیستئین Homocysteine وجود دارد که میتواند به قلب و رگهای خونی آسیب بزند و جعفری میتواند با آن مبارزه کند. جعفری حاوی مقدار مناسبی از اسید فولیک است که از مقدار هوموسیستئینهای مضر در خون کم میکند. این اتفاق میتواند در کمک به پیشگیری از سکته مغزی و حملهی قلبی مفید باشد.
۸. جعفری و تقویت استخوانها
تنها دو قاشق چایخوری جعفری بیشتر از ۱۵ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین K را تأمین میکند. بدن از ویتامین K برای تولید پروتئینی بهنام اوستئوکلسین استفاده میکند. اوستئوکلسین در پروسه استخوانسازی و تقویت آنها کاربرد دارد. ویتامین K مانع تجمع کلسیم در بافتهای بدن میشود و اگر تجمع کلسیم در بافتهای بدن زیاد شود، میتواند بیماریهای قلبی و عروقی ایجاد کند.
استئوکلسین Osteocalcin: مهمترین پروتئین غیرکلاژنی در ماتریکس استخوان است که دارای قابلیت اتصال به کلسیم است.
۹. جعفری و تقویت سیستم ایمنی
جعفری دارای عناصری است که سیستم ایمنی را تقویت میکنند و کلروفیل موجود در جعفری هم با عفونتهای باکتریایی و قارچی مبارزه میکند. ویتامین A، تأثیرگذاری سلولهای سفید خون را بهبود بخشیده و خاصیت آنتیاکسیدانی آن نیز به مبارزه با سرطان و حتی علائم پیری کمک میکند.
۱۰. جعفری و پیشگیری از سنگکلیه
جعفری ادرارآور است، یعنی پروسه جریان مایعات را در بدن بهتر میکند؛ این تأثیر از تشکیل سنگکلیه جلوگیری میکند. بهبود جریان مایعات در بدن به مبارزه با سنگ صفرا و عفونتهای ادراری نیز کمک کرده و از نفخ زیاد هم پیشگیری میکند.