اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : طرز تهیه دمپخت گوشت
کد خبر : ۹۱۰۳
تعداد بازدید : ۹۸
متن کامل خبر

دمپخت گوشت هم مانند دمی گوجه‌فرنگی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوش‌مزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپخت گوشت در ادامه با ما همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر گوشت بدون استخوان: 300 گرم پیاز:۱ عدد درشت رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط برنج: ۳ پیمانه گوجه‌فرنگی: ۲ عدد متوسط نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی زردچوبه و روغن: به مقدار کافی طرز تهیه مرحله اول برای تهیه دمپخت گوشت مجلسی ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم و در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا پیاز سبک و شیشه‌ای شود، سپس گوشت را مانند گوشت خورشتی یا کمی بزرگتر خرد می‌کنیم. مرحله دوم در این مرحله گوشت را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. در ادامه رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. مرحله سوم پس از اینکه رنگ رب گوجه‌فرنگی باز شد، گوجه‌فرنگی‌ها را پوست می‌گیریم و به صورت پوره‌شده به تابه اضافه می‌کنیم. در ادامه مواد را کمی مخلوط می‌کنیم تا یک‌دست شوند، سپس یک فنجان آب اضافه می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم. مرحله چهارم حالا اجازه می‌دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. در همین حین برنج را نسبت به نوع آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری نمک و آب ولرم می‌خیسانیم، سپس سیب‌زمینی‌ها را پوست می‌گیریم و به صورت حبه‌ای خرد می‌کنیم. مرحله پنجم در این مرحله سیب‌زمینی‌ها را به صورت جداگانه سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب به جوش بیاید، سپس کمی نمک و روغن مایع به آب جوش اضافه می‌کنیم. مرحله ششم در این مرحله برنج خیسانده‌شده را به آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا نرم شود. زمانی که دانه‌های برنج نرم شد و مغزشان کمی گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم. مرحله هفتم حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم، سپس کمی روغن اضافه می‌کنیم و به سلیقه خود از سیب‌زمینی حلقه‌ای یا نان لواش برای ته‌دیگ استفاده می‌کنیم و در ادامه مقداری برنج روی ته‌دیگ می‌ریزیم. مرحله هشتم حالا مقداری از مخلوط گوشت و سیب‌زمینی سرخ‌کرده روی برنج می‌ریزیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه‌ای داخل قابلمه می‌ریزیم، سپس در قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. مرحله نهم پس از اینکه برنج دم کشید، دمپخت را درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا تمام برنج رنگ بگیرد، سپس دمپخت گوشت را داخل ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم و با گوشت‌های تکه‌ای تزیین کرده و به همراه ترشی یا سبزی‌خوردن سرو می‌کنیم.