اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
قند خون خود را به این آجیل بسپارید
متن کامل خبر
پس از آنکه به شرکتکنندگان بادام دادیم، آنها را در فواصل هر 30 دقیقه یکبار بررسی کردیم تا ببینیم که بدن چگونه به مصرف بادام پاسخ میدهد. پس از آن یک گام جلوتر رفتیم و نظارت مداوم بر سطح گلوکز شرکتکنندگان را آغاز کردیم.
به گزارش صد آنلاین، نخستین مطالعه انجامشده توسط متخصصان هندی نشان میدهد که مصرف مقادیر کمی از بادام قبل از هر وعده غذایی میتواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به پیشدیابت تا اندازه زیادی بهبود ببخشد. این مطالعه توسط مجله اروپایی تغذیه بالینی نمایه شده است و علاقهمندان از این طریق میتوانند به یافتههای کامل این بررسی دست یابند.
افزودن بادام به رژیم غذایی نیمساعت قبل از هر سه وعده غذایی اصلی در روز میتواند از پیشرفت دیابت جلوگیری کند. این مطالعه نشان داده که ما میتوانیم سطح قند خون افراد پیشدیابتی را به کمک این استراتژی به حالت عادی بازگردانیم. در واقع روش مذکور به معکوسسازی پیشدیابت یا عدم تحمل گلوکز یاری میرساند.
ارتباط مصرف بادام و بهبود سطح قند خون
نویسنده ارشد این مطالعه و رئیس مرکز عالی دیابت، بیماریهای متابولیک و غدد درونریز یکی از بیمارستانهای مستقر در دهلی؛ پروفسور Anoop Misra توضیح میدهد: بادام توانست روند معکوسسازی پیشدیابت و دستیابی به سطح قند خون طبیعی در 23 درصد از بیماران را عملی کند. وی ادامه میدهد: 20 گرم بادام که تقریباً 15-18 عدد است، منتج به کاهش قابلتوجهی در هیپرگلیسمی کلی شرکتکنندگان مطالعه شد.
این مطالعه روی شرکتکنندگانی انجام شد که پیش دیابت داشتند، به این معنی که سطح قند خون آنها به میزان کمی افزایش یافته بود، اما این افزایش در عین حال به اندازهای نبود که بتوان آن را دیابت نامید. تمامی شرکتکنندگان در محدوده سنی 18 تا 60 سال قرار داشتند.
سرپرست گروه تحقیقات تغذیه بنیاد ملی دیابت، چاقی و کلسترول هند و همچنین یکی از نویسنگان مطالعه، Seema Gulati میگوید: ما 60 شرکتکننده را برای این پژوهش انتخاب کردیم تا تأثیر حقیقی مصرف بادام، قدرت آن بر تغییر سطح گلوکز و همچنین کنترل کلی قند خون را کشف کنیم.
مطالعهای سهمرحلهای بررسی مصرف بادام و بهبود قند خون
این مطالعه در سه مرحله شامل بررسی کوتاهمدت برای مشاهده اثرات فوری مصرف بادام و همچنین یک پژوهش طولانیتر برای مشاهده تفاوتهای آن میان شرکتکنندگان مختلف انجام شد. Gulati در این خصوص عنوان میکند: پس از آن که به شرکتکنندگان بادام دادیم، آنها را در فواصل هر 30 دقیقه یکبار بررسی کردیم تا ببینیم که بدن چگونه به مصرف بادام پاسخ میدهد. پس از آن یک گام جلوتر رفتیم و نظارت مداوم بر سطح گلوکز شرکتکنندگان را آغاز کردیم. ما به مدت 3 روز پیش از هر سه وعده صبحانه، ناهار و شام به این افراد بادام دادیم و سپس اطلاعات به دستآمده در نرمافزار مبتنی بر وب آپلود شد و متخصصان محاسبات لازم را انجام دادند. نهایتاً متوجه شدیم که روند کاهشی قابلتوجهی در وضعیت کلی هیپرگلیسمی افراد به وجود آمده است.
از مصرف بادام پیش از غذا تا بهبود سطح قند خون
گفتنی است که هر آنچه که به ثبت رسید بدون در نظر گرفتن سن مشاهده شده بود؛ به بیان دیگر نتایج تحت تأثیر سن یا جنسیت شرکتکنندگان قرار نگرفتند. در مرحله بعدی، محققان مقدار مشخصی بادام را به طور مداوم به مدت 3 ماه قبل از وعدههای غذایی اصلی در اختیار داوطلبان قرار دادند. آنها در ادامه به مدت 3 ماه تحت نظر بودند و همچنین از شرکتکنندگان خواسته شد تا سطح قند خون خود را کنترل و هر چیزی که میخوردند را یادداشت کنند.
در حالی که شرکتکنندگان سطح گلوکز خون را ثبت میکردند، به طور ناخودآگاه یک عامل انگیزشی قوی برای خود خلق کرده بودند که به آنها کمک میکرد تا به رژیم غذایی پایبند باشند. چراکه خوانش روزانه اعداد با روند کاهشی نوعی تشویق برای آنها محسوب میشد. در پایان بازه زمانی 3 ماهه، مشخص شد که بادام بر هیپرگلیسمی کلی تأثیر میگذارد؛ البته این همه داستان نبود! سطح گلوکز ناشتا نیز پایین آمده بود. در واقع میتوان گفت که بهبود کلی در تمام پارامترهای گلیسمی در پایان این فاز مشاهده شد. Misra توصیه میکند که مردم بادام را به عضوی ثابت از رژیم غذایی سالم خود تبدیل کنند؛ صرف نظر از اینکه وضعیت پیشدیابتیک وجود دارد یا خیر.
وی میگوید: این نوع مطالعه برای اولین بار در هند و جنوب آسیا انجام شده است و توانسته به اهمیت فوقالعاده بالایی دست یابد؛ نوعی طراحی قوی برای اولین بار در جهان!