شیوه صحیح فریز کردن لوبیا سبز، روزنامه شیراز نوین
لوبیا سبز دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی است که خرید آن در همه فصول امکانپذیر نیست؛ بدین منظور میتوانید برای نگهداری طولانیمدت لوبیا سبز آن را فریز کنید.
به گزارش نمناک، لوبیا سبز دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی بوده و بهترین جایگزین برای گوشت است. لوبیا سبز سرشار از ویتامین C ، K ، B1، A، آهن، کلیسیم، فسفر، منگنز و فیبر، پتاسیم، فولات، منیزیم، ویتامین، مس، پروتئین، امگا 3 و نیاسین میباشد. بهترین زمان برای تهیه لوبیا سبز، فصل تابستان است، بنابراین برای داشتن لوبیا سبز در سایر فصول بهتر است با روشهای نگهداری از آن آشنا باشید.
فریز کردن لوبیا سبز یکی از روشهای نگهداری طولانیمدت است که در این قسمت به آن میپردازیم.
روشهای فریز کردن لوبیا سبز
در تمام روشها باید از لوبیا سبز تازه و ترد که دارای سطحی یکنواخت و سفت است، استفاده نمائید. همچنین هنگام خرید، لوبیاهای سبز، کوچک و باریک را انتخاب کنید. برای فریز کردن و نگهداری از لوبیا سبز 3 روش وجود دارد:
1. بلانچ کردن:
ابتدا لوبیا سبزها را تمیز بشویید و سر و ته آن را با استفاده از چاقو یا قیچی جدا کرده؛ سپس لوبیا سبز را به ابعاد دلخواه خرد کنید. بعد از خرد کردن، لوبیا سبز را به مدت دو دقیقه درون ظرف پر از آبی که در حال جوشیدن است بریزید؛ توجه داشته باشید زمان پخت نباید بیش از دو دقیقه باشد، زیرا در اثر حرارت زیاد لوبیا سبزها له خواهند شد.
در این مدت ظرفی را پر از آب یخ کنید؛ سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و درون آبکش خالی کنید، لوبیا سبزها را بلافاصله درون آب یخ بریزید.
مدت زمان حرارت دیدن لوبیا سبزها به اندازهای نیست که خواص و ویتامینهای آن از بین برود.
بلانچ کردن موجب حفظ طعم و رنگ لوبیا سبز میشود؛ در واقع روش بلانچینگ با از بین بردن آنزیمهای مضر موجود در لوبیا سبز مانند پروتئاز(تجزیهکننده پروتئین) و لیپاز(تجزیهکننده چربی)، موجب حفظ ویتامینهای موجود در لوبیا سبز به خصوص ویتامینهای گروه B و C به مدت طولانیتری در حالت انجماد میشود.
بعد از دو دقیقه، لوبیا سبزها را از آب یخ خارج کرده و دوباره در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد از خشک شدن کامل، آنها را درون کیسه فریزر یا زیپ کیپ، بستهبندی کنید و هوای اضافی آنها را بگیرید. بلانچینگ برای سبز ماندن باقالی مازندرانی و نخود فرنگی نیز کاربرد دارد.
2. فریز کردن لوبیا سبز به صورت خام:
لوبیا سبز را میتوان به صورت خام نیز بستهبندی و منجمد کرد. مانند روش قبل، لوبیا سبزها را شسته و سر و ته آنها را جدا کنید، سپس روی یک پارچه نخی و تمیز پهن کنید تا به طور کامل خشک شوند.
در مرحله بعد لوبیا سبزها را در ابعاد دلخواه برش بزنید و در نهایت در کیسههای فریزر یا زیپ کیپ بستهبندی کنید.
3. فریز کردن لوبیا سبز پختهشده با گوجه:
به ازای هر 2 کیلو لوبیا سبز، به یک کیلو گوجهفرنگی نیاز است؛ لوبیا سبزها را پس از شستوشو در اندازههای دلخواه برش دهید؛ گوجهفرنگی را نیز شسته و رنده کنید یا در مخلوطکن بریزید تا به شکل پوره در بیاید.
در یک قابلمه بزرگ لوبیا سبز را به همراه گوجهفرنگی ریخته و با حرارت کم تفت دهید.
هر چند وقت یکبار لوبیا سبزها را هم بزنید، پس از تغییر رنگ لوبیا سبز، حرارت را خاموش کنید تا خنک شود؛ سپس در اندازههای مورد نیاز با استفاده از کیسه فریزر یا زیپ کیپ بستهبندی کنید.
نکات مهم برای فریز کردن لوبیا سبز:
لوبیا سبزهایی که با روشهای ذکرشده در فریزر نگهداری میکنید، میتوان تا 6 ماه استفاده کرد. نگهداری لوبیا سبز بیش از این زمان موجب از بین رفتن مقداری از ویتامین C و اسید فولیک میشود و طعم و مزه آن نامطلوب و تند خواهد شد، بنابراین بهتر است لوبیا سبز را به اندازه مورد نیاز برای یک الی 6 ماه تهیه و فریز کنید.
هنگام پخت لوبیا سبز میتوانید مقداری جوش شیرین اضافه کنید تا رنگ آن سبز بماند.
توجه داشته باشید لوبیا سبز که از حالت انجماد خارج میشود، باید در اسرع وقت مصرف شود.
هنگام بستهبندی حتماً هوای داخل کیسه فریزر را خارج کنید تا موجب فاسد شدن آن نشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین