هل، دانهای پر از خواص و فایده ، روزنامه شیراز نوین
هل، دانهای
پر از خواص و فایده
دلیل زیاد شدن مصرف هل در میان مردم جهان، اطلاع آنها از خواص و فوایدی است که در این دانههای سبز بینظیر پنهان است.
به گزارش نمناک، هل یک ادویه معطر و پرطرفدار است که در آشپزی و طب سنتی از قدیمالایام بهعنوان یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار میگرفته است. این دانه علاوه بر بو و طعم خوش، خواص دارویی هم دارد و از اهمیت بالایی برای تسکین مشکلات و ناراحتیهای گوارشی برخوردار است و بهعنوان داروی طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد و حاوی خواص طبیعی متعددی است که به سلامت بدن ما کمک میکند.
هل به چند نوع مختلف تقسیم میشود، از جمله هل سفید، هل سیاه، هل سبز و هل رسمی. طبع هل گرم و خشک بوده و نوع سبز از بین آنها تند و معطرتر است و بهعنوان مرغوبترین نوع شناخته میشود.
فواید معروف هل در میان مردم دنیا
در مطلب «خواص جادویی و باورنکردنی هل»، تمام فواید این دانههای کوچک خوش عطر را گفتیم که برخی از مهمترین خواص هل به شرح زیر میباشد:
تسکین و درمان مشکلات گوارشی
هل دارای خواص ضدالتهابی و ضداسپاسماتیک است که میتواند مشکلات معده و روده مانند نفخ و دلپیچهها را تسکین دهد و عملکرد گوارش را بهبود بخشد. تأثیر روغن موجود در این دانه در درمان مشکلات گوارشی نظیر یبوست، سوءهاضمه و اسهال خونی تأیید شده است.
ضدعفونیکننده
این ادویه دارای خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی است که میتواند در مبارزه با عفونتها و التهابهای مختلف در بدن مفید باشد.
کنترل قند خون
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف هل میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کند و برای افراد دیابتی مفید باشد.
تقویت سیستم ایمنی
مواد آنتیاکسیدانی موجود در هل میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با رادیکالهای آزاد کمک کنند.
کاهش التهابهای مفصلی
خواص ضدالتهابی هل میتواند به کاهش التهابها و دردهای مرتبط با بیماریهای مفصلی کمک کنند.
افزایش عملکرد مغز
برخی مطالعات نشان دادهاند که مواد موجود در هل میتوانند به بهبود حافظه، تمرکز و عملکرد مغز کمک کنند.
تسکین التهابهای حلق و بینی
استنشاق بخارات هل میتواند به تسکین التهابها و علائم آنها مانند سرفه و عطسه کمک کند.
کاهش استرس و اضطراب
بوی معطر هل میتواند احساس آرامش و رفع استرس و اضطراب را تسهیل کند.
حاوی کلسیم و فسفر
دانه هل بهعنوان یکی از ارزشمندترین طعمدهندهها در جهان شناخته میشود، زیرا دارای رایحه غنی و خاصیتهای درمانی بیشماری است. این دانه حاوی مواد معدنی ارزشمندی مانند کلسیم، گوگرد و فسفر است.
رفع بوی بد دهان
جویدن دانه هل، مؤثرترین روش درمانی برای رفع بوی بد دهان است؛ این عمل میتواند بوی نامطبوع دهان را بهبود بخشد.
رفع بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان
در مناطق جنوب آسیا، هل برای مقابله با بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار میگیرد.
رفع مشکلات مجاری ادراری
علاوه بر این، دانه هل به درمان مشکلات مجاری ادراری و دفع سنگ کلیه نیز مؤثر است.
ضد استرس و سرطان
بررسیها حاکی از آن است که دانه هل تأثیرات مثبتی در کاهش استرس و افسردگی دارد و میتواند در درمان انواع سرطانها از جمله سرطان سینه، پروستات و تخمدان مفید باشد.
نکته:
با این وجود، مصرف هل همچنان باید به میزان مناسب صورت بگیرد و افراد با شرایط خاصی مثل بارداری یا مشکلات کلیوی قبل از مصرف آن به متخصص مراجعه کنند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین