میوهای که به اندازه شیر کلسیم دارد، روزنامه شیراز نوین
شاید شما هم فکر میکنید که کلسیم تنها در فرآوردههای لبنی وجود دارد؛ اما اینگونه نیست. شما میتوانید با رعایت یک رژیم غذایی سالم مقدار مناسب کلسیم را دریافت کنید.
به گزارش نمناک، برخلاف تصور بسیاری از افراد، تنها منبع کلسیم، فراوردههای لبنی مانند شیر، ماست و... نیستند؛ بلکه ما میتوانیم با پیروی از یک رژیم غذایی صحیح و مصرف برخی میوه جات و سبزیجات مقدار کلسیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنیم. در این بخش درباره میوه ای خوشمزه وتابستانی صحبت میکنیم که به اندازه شیر
کلسیم دارد.
مقدار کلسیم گیلاس، میوه معجزهگر
گیلاس تازه 13 میلیگرم کلسیم و گیلاس خشک شده 38 میلی گرم کلسیم دارد. این میوه نه تنها دارای کلسیم میباشد، بلکه حاوی مواد مغذی و فیبر و کالری پایین است و فواید زیادی به بدنتان
میرساند.
هر 100 گرم گیلاس (حدود 14 عدد گیلاس متوسط) دارای ترکیبات زیر است:
انرژی 72/06 کیلو کالری- رطوبت 80/74 گرم- کربوهیدرات 16/60 گرم- پروتئین 1/21 گرم- چربی 0/69 گرم- فیبر 1/87 گرم- فسفر 19/12 میلیگرم- آهن 0/38 میلیگرم- پتاسیم 223/5 میلیگرم- فلوئور 25 میکروگرم- منیزیوم 11/76 میلیگرم- ویتامین آ 21/47 RE- ویتامین ث 7/06 میلیگرم- اسید فولیک 4/12 میکروگرم
گیلاس دارای کوبالت، مس، منگنز و روی بوده و قند آن از نوع «لوولوز» است.
فواید گیلاس
گیلاس دارای طبع سرد و تر است و مسکن اعصاب هم میباشد.
این میوه سموم بدن را برطرف کرده و خون را تصفیه میکند. همچنین ملین است و معده را تمیز میکند.
گیلاس دارای چربی اشباع شده اندک بوده و کلسترول ندارد. گیلاس برای چشم فوقالعاده مفید است.
این میوه تابستانی به دلیل داشتن پوتاس میوه ای ادرارآور است.
ترکیبات موجود در گیلاس تعدیل کننده ph خون است؛گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده و از این رو روند پیری را به تأخیر میاندازد.
گیلاس سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند. دم کرده گیلاس برای درمان برونشیت مفید است.
گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل میشود. این میوه برای میگرن مفید است؛ هنگامی که درد میگرن شروع میشود، گیلاس را له کنید و روی پیشانی
خود بگذارید.
رژیم گیلاس برای کسانی که سنگ کلیه یا سنگ صفرا و مثانه دارند نیز بسیار مفید و مؤثر است.
گیلاس سرشار از منیزیم و پتاسیم بوده و برای کارکرد منظم قلب بسیار مفید است.
گیلاس ضدآرتروز است و درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی به حساب میآید.
مصرف گیلاس سطح اسید اوریک خون را تنظیم کرده و موجب کاهش درد و جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به نقرس میشود.
مصرف گیلاس برای کاهش وزن مفید است و به دلیل مقدار کم نشاسته و قند لوولوز، مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت توصیه میشود.
نکات مهم در مصرف گیلاس
برای جلوگیری از پرخوری، گیلاس را باید قبل از غذا خورد؛ خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده میگردد و نفخ هم میآورد.
افرادی که پس از مصرف میوهها دچار نفخ میشوند، میتوانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند.
مصرف گیلاس در شیردهی ممکن است موجب دل درد و نفخ شیرخوار شود.
علاوه بر گیلاس، میوههای دیگری نیز جزو منابع کلسیم محسوب میشوند که عبارتاند از:
آناناس، کیوی، پاپایا، پرتقال، توتها، زردآلوی خشک شده و انجیر.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین