وعده ای که سرابی بیش نبود، روزنامه شیراز نوین
گروه گزارش - امین افشار
رکودی که سالهای اخیر دامان اقتصاد کشور را گرفته بازار همه صنوف از جمله لوازم خانگی را تحت تأثیر خود قرار داده است؛ تا جایی که خیلی از واحدهای صنفی عرضه کننده لوازم خانگی در سالهای اخیر با وضعیت دشواری ادامه فعالیت دادهاند یا به کل، تعطیلی را بر ادامه فعالیت ترجیح داده و سرمایه خود را به بانکها یا بخش ساخت و ساز منتقل کرده یا ورشکست شدهاند. وجود کالاهای قاچاق در بازار نیز مزید بر علت شده است. بازار لوازم خانگی داخلی به ویژه در شیراز به واسطه وفور اجناس قاچاق و قیمت پایین آنها هر روز نحیف و نحیف تر میشود. کافیست گشتی در خیابان داریوش و نمازی که مکانهای اصلی عرضه لوازم خانگی در شیراز هستند بزنید تا متوجه حجم عظیم کالاهای خارجی موجود در بازار شوید. اگرچه در این میان تفاوت کیفیت نیز در سقوط کالاهای لوازم خانگی داخلی بیتأثیر نبوده اما در سطح کالاهای خارجی نیز رکود چشمگیری سطح بازار را فراگرفته است و این رکود به تعطیلی، ورشکستگی یا در آستانه ورشکستگی واحدهای صنفی مرتبط منجر شده است. تولیدکنندگان لوازم خانگی و واحدهای صنفی، علیرغم رکود بازار، مضاف بر دیگر واحدهای اقتصادی کشور لطمات سنگینتری از بیتدبیریهای صورت گرفته خورده است. سال گذشته به دلیل رکود در بازار، دولت تصمیم گرفت با تزریق وام خرید خودرو و خرید لوازم خانگی ایرانی وضعیت رکود این دو بازار را بهبود ببخشد. وام خرید خودرو اعطا شد؛ ولی در بازار لوازم خانگی که بدنه آن را مردم و بازاریان تشکیل میدهند این وعده تا بدین لحظه محقق نشده و به لایه خاکی روی بازار لوازم خانگی بدل گشته و این اقتصاد رکود زده را فلج کرده است. در زمان اعلام خبر اعطای وام خرید کالای ایرانی مردم به امید دادن وام دست از خرید نگه داشته و تاکنون آن را به تعویق انداختهاند که این امر سبب شده بازار لوازم خانگی دچار رکود شدیدتری نسبت به دیگر واحدهای اقتصادی شود. بازار لوازم خانگی در طول سال با سرد شدن هوا به دلیل فروش وسایل گرمایشی رونقی مقطعی میگیرد که این بهبود بازار در اواخر آبان ماه و آذرماه شکل میگیرد که امسال به دلیل گرمای هوا و کمبود بارندگی این رونق چند هفتگی نیز نتوانسته قسمتی از مشکلات فعالان این عرصه را برطرف سازد.
مهریار مسعودی، یکی از فروشندگان لوازم خانگی شیراز در گفتگو با خبرنگار شیرازنوین گفت: بازار لوازم خانگی در سالهای اخیر با رکودی بیسابقه رو بهرو بوده است؛ به گونهای که اغلب واحدهای صنفی آن در آستانه ورشکستگی یا تعطیلی به سر میبرند. وی افزود: وجود کالای قاچاق در بازار فیزیکی از دلایل رکود اجناس و کالای ایرانی است که به وفور در بازار وجود دارد.
مسعودی تأکید کرد: وام خرید کالا که تاکنون داده نشده، علت اصلی رکود شدید و بیسابقه واحدهای صنفی عرضه کنندگان لوازم خانگی است؛ چون مردم به خاطر این وعده که محقق نشد از خرید وسایل خانگی دست نگه داشتند و چشم انتظار اعطای وام شدند که آن را هم به مردم ندادند. رئیس صنف لوازم خانگی و صوتیتصویری شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار شیراز نوین با اشاره به رکود بازار لوازم خانگی گفت: بیشترین رکود در بازار لوازم خانگی از زمان خبر وام خرید کالا ده میلیون تومانی شکل گرفت. علی شیرازی افزود: وام خرید خودرو به مردم اعطا شد و بازار آن رونق گرفت؛ ولی وام لوازم خانگی که وعده آن داده شده بود محقق نشد. وی ادامه داد: با محقق نشدن این وعده مردم که چشمانتظار بودند خرید خود را عقب انداختند و این امر باعث شد این بازار تاکنون در رکود به سر ببرد و این رکود بازار برای فعالان عرصه لوازم خانگی ضرب در دو شود.
رئیس صنف لوازم خانگی شیراز بیان کرد: بازار فروش وسایل سرمایشی امسال به دلیل بارندگی کم و نبود سرما رونق چندانی نداشت و تنها در چند روز گذشته به دلیل بارندگی اندکی بر فروش تأثیری مثبت گذاشته است.
شیرازی در جواب سؤال خبرنگار شیراز نوین پیرامون بهبود کیفیت اجناس تولید داخل بعد از برجام گفت: برجام تأثیر چندانی در بالا رفتن کیفیت اجناس ایرانی نگذاشته و تاکنون این امر را شاهد نبودهایم.
وی خبر داد: در چند روز گذشته به دلیل روی کار آمدن دولت جدید آمریکا و اظهارات رئیس جمهور آن شاهد افزایش حدود 20 درصدی قیمت کالاهای ایرانی بودهایم.
رئیس صنف لوازم خانگی و صوتیتصویری شیراز تأکید کرد: متأسفانه در سال جدید تاکنون به دلیل رکود بازار 10 واحد صنفی عرضه کننده لوازم خانگی تعطیلی داشتیم که ورشکست شدند یا سرمایه خود را به سمت ساخت و ساز منتقل کردهاند. وی افزود: بازار دچار رکود هست و وجود کالای قاچاق این رکود را افزایش داده و لازم است هر چه زودتر جلو این کار گرفته شود وگرنه اثرات منفی بیشتری به جا خواهد گذاشت.
شیرازی به مردم توصیه کرد: شهروندان اگر قصد خرید لوازم خانگی دارند حتماً به استاندارد بودن و گارانتی داشتن آن محصول توجه داشته و از واحدهای دارای پروانه کسب معتبر خرید و از فروشنده فاکتور دریافت کنند. وی اضافه کرد: دولت برای حمایت از کالای ایرانی و تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است اقدام مناسبی در این جهت انجام دهد که باعث رونق بازار کالاهای داخلی شود. وی تأکید کرد: وزارتخانهها تاکنون اقدام مفیدی برای رونق تولید و اجناس ایرانی انجام ندادهاند؛ به عنوان مثال کدامیک از ادارهها نظیر مالیات، شهرداری، آب، برق و ... طرحهای تشویقی به واحدهای صنفی برای فروش کالای ایرانی ارائه کردهاند؟ در عمل هیچ یک از ارگانهای دولتی در این جهت اقدام مفیدی انجام ندادهاند. رئیس صنف لوازم خانگی شیراز در آخر تأکید کرد: اگر در قانون کار برای اشتغالزایی بازنگریهایی صورت گیرد میتوان مشاغل بیشتری ایجاد کرد تا کارفرمایان بیشتر راغب شوند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین