[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۶
  • دوره جدید

دمی گوجه‌فرنگی، روزنامه شیراز نوین

دمی گوجه‌فرنگی که با نام دمپختک گوجه هم شناخته می‌شود یکی از غذاهای بسیار ساده و خوش‌مزه ایرانی است؛ این غذای خوش‌مزه از غذاهای ساده و فوری محسوب می‌شود که در زمان‌هایی که وقت کافی برای تهیه غذا نداریم می‌توانیم از آن استفاده کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی ساده و مرحله به مرحله طرز تهیه دمی گوجه‌فرنگی در ادامه با ما همراه باشید:

 مواد لازم برای 2 نفر
برنج: ۲ پیمانه
گوجه‌فرنگی: ۴ عدد درشت
پیاز: ۲ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی: ۱ عدد درشت
کره: ۲۵ گرم
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای پخت انواع دمپختک باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید که انواع دمپختک‌ها را نباید به صورت آبکشی و برنج دان دان درست کنید، دمپختک باید به صورت کته پخته شود که علاوه طعم بهتر، مواد مغذی آن نیز بیشتر است.
 مرحله دوم
ابتدا برنج را پس از پاک کردن، نسبت به نوع آن تقریباً حدود ۳۰ دقیقه در یک قابلمه مناسب می‌خیسانیم، به صورتی که آب حدود نصف یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، سپس نصف قاشق غذاخوری نمک اضافه می‌کنیم.
 مرحله سوم
برای شروع، پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی به سلیقه خود خرد می‌کنیم و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا پیازها طلایی و سبک شوند؛ سپس مقداری زردچوبه و فلفل‌سیاه اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت می‌دهیم.
 مرحله چهارم
در ادامه رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و چند دقیقه‌ای تفت می‌دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته شود. در ادامه پوست گوجه‌فرنگی‌ها و سیب‌زمینی‌ها را می‌گیریم و آنها را به صورت مکعبی کوچک خرد می‌کنیم.
 مرحله پنجم
در این مرحله سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌فرنگی‌های خردشده را با مقداری نمک و کره به تابه اضافه می‌کنیم و مواد را روی حرارت ملایم چند دقیقه تفت می‌دهیم تا روغن بیندازد و آب آن به طور کامل جمع شود. در همین حین قابلمه حاوی برنج را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم.
 مرحله ششم
اجازه می‌دهیم تا آب موجود در قابلمه برنج تبخیر شود سپس زمانی که مقدار کمی آب داخل قابلمه باقی مانده بود مخلوط گوجه‌فرنگی تفت داده‌شده را به قابلمه اضافه و به خوبی با برنج مخلوط می‌کنیم تا زمانی که آب برنج جمع شود.
 مرحله هفتم
پس از تبخیر شدن آب موجود در قابلمه حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم و زیر قابلمه یک شعله پخش‌کن قرار می‌دهیم تا ته دیگ برنج نسوزد. حدود ۴۵ دقیقه زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است، در پایان دمی گوجه‌فرنگی را به همراه ترشی مخلوط یا سالاد شیرازی سرو می‌کنیم.

طرز تهیه دمی گوجه با گوشت چرخ‌کرده
برای مقدار مواد بالا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده را پس از اینکه پیاز را به همراه ادویه‌ها تفت دادیم، اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و باقی مراحل را مانند بالا ادامه می‌دهیم.
فقط قبل از اینکه بخواهیم سیب‌زمینی را به تابه اضافه کنیم، بعد از اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی و گوجه‌فرنگی نصف فنجان آب به تابه اضافه می‌کنیم و در تابه را ۳۰ دقیقه می‌گذاریم تا آب کشیده شود و گوشت به طور کامل بپزد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی