این مواد غذایی را مصرف کنید؛ دیابت نمیگیرید، روزنامه شیراز نوین
این مواد غذایی را مصرف کنید؛ دیابت نمیگیرید
مطالعه محققان ایتالیایی نشان داد که مصرف محصولات لبنی به ویژه لبنیات کم چرب و ماست با خطر ابتلای کمتر به دیابت نوع 2 (T2D) مرتبط هستند.
به گزارش بهداشت نیوز، دیابت نوع 2 شایعترین شکل دیابت است و زمانی که لوزالمعده نمیتواند انسولین کافی تولید کند یا انسولینی که تولید میکند به درستی کار نمیکند، رخ میدهد.
عوارض شایع دیابت نوع 2 عبارتند از بیماری قلبی، بیماری کلیوی، از دست دادن بینایی و مشکلات گردش خون که میتواند منجر به قطع پا شود.
دستورالعملهای غذایی موجود برای پیشگیری از دیابت نوع 2 خوردن غذاهای گیاهی خاص مانند غلات کامل، سبزیجات، میوهها، حبوبات و روغن زیتون است و پزشکان معمولاً توصیه میکنند مصرف بیشتر محصولات حیوانی را محدود کنید.
با این حال، همه منابع پروتئین حیوانی از نظر تغذیهای یکسان نیستند.
در نتیجه تحقیقات آمده که محصولات گوشتی اعم از گوشت قرمز، گوشت سفید، گوشت فراوری شده، ماهی، انواع لبنیات پرچرب، کم چرب، شیر، پنیر، ماست و تخم مرغ ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش یا کاهش دهد. گوشت قرمز شامل گوشت گاو، بره و خوک است و گوشت سفید شامل مرغ و بوقلمون است. گوشت فراوری شده شامل بیکن، سوسیس و گوشت اغذیه فروشی است.
با مصرف 100 گرم گوشت قرمز در روز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش قابل توجهی داشت (22 درصد). 50 گرم گوشتهای فراوری شده در روز هم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد (30 درصد). در حالی که مصرف 50 گرم گوشت سفید در روز با افزایش خطر کمتر (چهار درصد) همراه بود.
دکتر جیوسو گفت: چندین دلیل بالقوه برای این نتایج وجود دارد.
به عنوان مثال، گوشت قرمز و فراوری شده منابع مهمی از اسیدهای چرب اشباع شده، کلسترول و آهن هم هستند که همگی باعث التهاب مزمن سطح پایین و استرس اکسیداتیو میشوند که میتواند حساسیت سلولها را به انسولین کاهش دهد.
گوشتهای فراوری شده همچنین حاوی نیتریت و سدیم هستند که در کنار سایر اثرات نامطلوب، میتوانند به سلولهای تولید کننده انسولین در پانکراس آسیب برسانند. در مقایسه، گوشت سفید دارای محتوای چربی کمتر، اسیدهای چرب مطلوبتر و مقدار کمتر آهن هم است.
دکتر جیوسو گفت که در مقابل، به نظر میرسد که غذاهای لبنی از انسان در برابر دیابت نوع 2 محافظت میکنند یا رابطه خنثایی با ایجاد این بیماری دارند.
مصرف شیر (به میزان 200 گرم در روز) با کاهش 10 درصدی خطر، همه انواع لبنیات (200 گرم در روز) با کاهش پنج درصدی خطر و لبنیات کم چرب (200 گرم در روز) با کاهش سه درصدی همراه بود. مصرف ماست (100 گرم در روز) با کاهش 6 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بود. مصرف پنیر (30 گرم در روز) و لبنیات پرچرب (200 گرم در روز) هیچ تأثیری بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نداشتند.
دکتر جیوسو گفت: اگرچه نتایج نشان میدهد که محصولات لبنی کمچرب مفیدتر از محصولات لبنی پرچرب هستند، اما باز هم باید آنها را با احتیاط مصرف کرد و در مصرف آنها زیاده روی نکرد.
وی افزود: دیابت نوع 2 یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی در سراسر جهان است. یادگیری بیشتر در مورد اینکه چگونه اجزای مختلف رژیم غذایی باعث افزایش یا کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود، کلید پیشگیری از آن است.
بررسی گسترده از شواهد علمی نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای لبنی در مقادیر متوسط، بهویژه محصولات کمچرب، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین