جگر مرغ بخوریم یا نه ؟ جگر مرغ چه خواص و عوارضی دارد؟، روزنامه شیراز نوین
جگر مرغ اگر ارگانیک تهیه شده باشد، خوردن آن برای کاهش استرس و تقویت پوست و مو و درمان برخی بیماریها بسیار مفید و مؤثر است.
به گزارش نمناک، جگر مرغ سرشار از آهن است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد و بسیاری از بیماریها را درمان می کند، ولی این غذای سنتی به علت اینکه مواد هورمونی به مرغها تزریق میکنند به یکی از غذاهای مضر برای بدن تبدیل شده است که مصرف آن برای افراد مضر است. در این بخش با نکاتی درباره جگر مرغ آشنایتان میکنیم که شاید نظرتان در مورد خوردن جگر مرغ تغییر کند:
جگر مرغ مفید برای مبارزه با استرس
خوردن جگر مرغ برای کسانی که خیلی سخت کار میکنند و استرس دارند، مفید است. مواد مغذی موجود در جگر مرغ با استرس مبارزه میکنند و موجب بهبود وضعیت خواب میشود.
تقویت ذهن، انرژی و سیستم ایمنی
جگر مرغ سرشار از آهن، زینک، فسفر و منیزیم است و ذخیره سلولهای قرمز خون را افزایش میدهد و سبب تقویت ذهن سیستم ایمنی میشود.
سلامت دندانها و استخوانها با جگر مرغ
فسفر موجود در جگر مرغ فوایدی عالی برای سلامت دندانها و استخوانها دارد و به رشد استخوانها و دندانها در کودکان کمک میکند.
جگر مرغ برای حفظ سلامت پوست، مو و ناخن
جگر مرغ حاوی پروتئین است که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ها کمک میکند.
درمان کمخونی با جگر مرغ
جگر مرغ سرشار از آهن و ویتامین ب 12 است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد. ویتامین B12 میتواند به تولید سلولهای قرمز خون کمک کرده و عملکرد سلولها را افزایش دهد و در تولید سلولهای قرمز خون و جلوگیری از کمخونی نقش دارد.
تقویت بینایی با خوردن جگر مرغ
جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است.
جلوگیری از آلزایمر با جگر مرغ
جگر مرغ در مبارزه با آلزایمر تأثیر دارد و ویتامین B12 موجود در آن به تقویت حافظه کمک میکند.
خواص جگر مرغ برای سلامت بافتهای بدن
جگر مرغ حاوی 2.3 میلیگرم ریبوفلاوین است که از ترک یا پوستهپوسته شدن گوشههای دهان جلوگیری میکند. ریبوفلاوین، برای تولید مثل، رشد و ترمیم بافتهای بدن از جمله پوست ضروری است.
درمان پلاگر با جگر مرغ
جگر مرغ از منابع عالی نیاسین هستند و کمبود آن در بدن به شکل پلاگر ظاهر شده و موجب هذیان، اسهال، التهاب غشای مخاطی و پوسته شدن پوست منجر میشود.
جگر مرغ مؤثر در کمک به باروری
جگر مرغ حاوی فولات است و برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند مفید است و به باروری کمک کرده و از نقص لوله عصبی جنین پیشگیری میکند.
ارزش غذایی جگر مرغ
مواد و محتویات در 100 گرم جگر مرغ
کالری 156 کیلوکالری
پروتئین 22٫9 گرم
ویتامین B12 45 میکروگرم
نیاسین 0.16 میلیگرم
پتاسیم 300 میلیگرم
منیزیوم 23 میلیگرم
آهن 11٫3 میلیگرم
مس 3٫8 میلیگرم
چربی 7٫1 گرم
کلسترول 390 میلیگرم
ویتامینB6 0/549 میلیگرم
چرا نباید جگر مرغ را مصرف کرد؟
با همه فواید جگر مرغ که در بالا آوردهایم خوردن این غذای خوشمزه به دلیل موارد زیر توصیه نمیشود:
در پرورش مرغها از مواد هورمونی استفاده شود. هنگامی که به مرغ آنتیبیوتیک تزریق میکنند باید 5 تا 14 روز از کشتار آن خودداری کنند، اما این مسئله رعایت نمیشود و در بسیاری از مرغداریها چند ساعت قبل از کشتار مرغ به آن آنتیبیوتیک میدهند.
بنابراین مقدار زیادی از این دارو ها، در جگر مرغ باقی میمانند زیرا جگر، محل سمزدایی است و بسیاری از داروها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی، خنثی میشوند.
به همین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ، آلودگی بالایی، به خصوص به آنتی بیوتیکها دارند. اما گوشت مرغ، کمتر تحت تأثیر آنتیبیوتیکها قرار میگیرد و این دارو بیشتر در جگر و کلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند.
چرا نباید جگر مرغ بخوریم؟
آنتی بیوتیکها، فلزات سنگین و سموم بیشتردر بافت نرم تجمع مییابند و از آنجایی که جگر هم بافت نرمی است؛ اینگونه مواد در این بافت رسوب میکنند و با خوردن جگر، آنتی بیوتیکها به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامتی میشوند. پس اگر از نحوه پرورش مرغ مطلع نیستید آن را مصرف نکنید. متأسفانه گاهی برخی آنتی بیوتیکهای ممنوع هم مرغداریها استفاده میشوند؛ به همین علت باید مرغهای بستهبندی زیر نظر سازمان دامپزشکی از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و پیش از مصرف گوشت مرغ آن را حسابی بپزید، زیرا فرآیند پخت و پز باعث از بین رفتن برخی از این آنتی بیوتیکها میشود.
همچنین مصرف جگر مرغ برای مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس مضر است. جگر مرغ از غذاهای با کلسترول بالا محسوب می شود، مصرف زیاد جگر مرغ باعث افزایش کلسترول و در نتیجه بیماری قلبی می شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین