طرز تهیه فلافـل، روزنامه شیراز نوین
فلافل یکی از انواع غذاهای خوشمزه عربی است که بهعنوان یک غذای بینالمللی در سراسر جهان شناخته میشود؛ این غذای خوشمزه به چند دلیل از محبوبترین غذاهای خاورمیانه است، از دلایل محبوبیت فلافل میتوان به سرعت پخت، قیمت بسیار ارزان و گیاهی بودن آن اشاره کرد. البته به دلیل همین محبوبیت ورژنهای بسیاری از فلافل ایجاد شده است؛ مثلاً کسانی که میخواهند فلافل را به صورت کمکالریتر مصرف کنند، می توانند فلافل را به جای سرخ کردن در روغن فراوان، درون فر درست کنند. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه فلافل در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم
نخود: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یا سیاه: ۱ قاشق چایخوری
سیر: ۳ حبه
جعفری: ۵۰ گرم
سیبزمینی: ۱ عدد کوچک
لیموترش: ۱ عدد متوسط
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
نمک و فلفلسیاه: به اندازه کافی
ادویه فلافل: ۱ قاشق چایخوری
خلاصه دستور
برای تهیه فلافل خوشمزه، اولین قدم خیساندن نخود است؛ این کار نرمی و عدم نفخ نخود را تضمین میکند. بعد از آن، نخود خیسشده به همراه موادی چون جعفری، پیاز، سیر و ادویهها در چرخ گوشت یا میکسر چرخ میشود. استفاده از چرخ گوشت بهتر است، چراکه مواد را کامل له نمیکند. پس از میکس کردن، آب لیموترش، ادویه، نمک و فلفل اضافه و بعد از کمی استراحت در یخچال، فلافلها در روغن فراوان و حرارت ملایم سرخ میشوند. در نهایت روغن اضافی فلافلها را گرفته و آنها را به همراه موادی مثل نان باگت، گوجهفرنگی و خیارشور سرو میکنیم.
طرز تهیه فلافل مرحله به مرحله
مرحله ۱: خیساندن نخودها و اهمیت زمان
برای تهیه فلافل بازاری خوشمزه اولین مرحله خیساندن نخودهاست که هر چقدر این زمان بیشتر باشد، در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت.؛ حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید ۶ ساعت میباشد.
نکته اول: زمان خیساندن نخود
معمولاً در فلافلهای بازاری نخود را بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت میخیسانند تا کاملاً نرم شود.
مرحله ۲: تأثیر خیساندن بر نفخ نخود
خیساندن نخودها علاوه بر اینکه باعث میشود نخودها نرم شوند، کمک میکند که نفخ شآنها نیز برطرف شود. آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافی است پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد، آن را به همراه دیگر مواد میکس کنیم.
مرحله ۳: تهیه مایه فلافل و مواد اولیه لازم
برای این منظور نخود خیساندهشده را به همراه جعفری، سیر، پیاز، پودر تخم گشنیز، سیبزمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است.
نکته دوم: استفاده از چرخ گوشت
ولی اگر میخواهید فلافل خوشمزهتر و شکیلتری داشته باشید، توصیه میکنیم از این سبزی معطر استفاده کنید. آشپزهای حرفهای توصیه میکنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود، زیرا میکسر یا مخلوطکن مواد را کاملاً له میکند.
مرحله ۴: افزودن طعمدهندهها به مایه
پوره کردن نخود باعث میشود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود، ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمیشود. پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیموترش را بگیرید و با توری آن را صاف کنید.
مرحله ۵: ورز دادن مایه فلافل
سپس آب لیموترش صافشده را به همراه مقداری نمک، فلفلسیاه، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید؛ در این مرحله پس از اضافه کردن طعمدهندهها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.
مرحله ۶: نکات درباره نگهداری مایه فلافل
پس از چرخ کردن یا میکس کردن مجدداً، مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کبابکوبیده با دست ورز دهید تا کاملاً منسجم و یکدست شود(مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد و نباید خیلی سفت باشد).
مرحله ۷: زمان مناسب برای قرار دادن مایه در یخچال
یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است، میتوانید آن را داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد، بهتر است آن را حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجمتر شود.
مرحله ۸: آمادهسازی ظرف و روغن برای سرخ کردن
البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید، میتوانید مستقیماً در همین مرحله فلافلها را سرخ کنید. یک ظرف گود، مانند شیر داغکن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافلها در روغن شناور باشند.
مرحله ۹: قالب زدن و سرخ کردن فلافل
یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است، زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آن را در روغن کم سرخ کنید؛ در این مرحله قالب فلافلزن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود.
نکته سوم: ملاحظاتی هنگام سرخ کردن
به اندازهای که جا میشود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافلها به آرامی مغزپخت شوند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است؛ اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافلها سریعتر بپزند، روغن خیلی سریع میسوزد و سیاه میشود.
مرحله ۱۰: گرفتن روغن اضافی فلافلها
ضمن اینکه اطراف فلافلهای شما سرخ میشود و داخل آنها خام خواهد ماند؛ پس در سرخ کردن فلافلها به هیچوجه عجله نکنید. پس از اینکه فلافلها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی یا دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
مرحله ۱۱: سرو فلافل
پس از اینکه روغن اضافی فلافلها خارج شد، آنها را در ظرف مورد نظرمان میچینیم و به همراه نان باگت، گوجهفرنگی، خیار شور و کاهوی خردشده سرو میکنیم. در کنار فلافل میتوانیم از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنیم.
نکات کلیدی
فلافل ساندویچی و بازاری
اگر بخواهید فلافل شما مانند فلافلیها یا ساندویچیها شود باید چند نکته کوچک اما کاربردی را رعایت کنید؛ اول اینکه مهمترین راز خوشمزهتر شدن فلافلهای بیرونی استفاده از پیاز زیاد و مقدار کمی سیبزمینی به همراه طعمدهندههایی مثل ادویه مخصوص فلافل، زیره و تخم گشنیز است. دوم اینکه ساندویچیها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت یک بار چرخ میکنند سپس طعمدهندهها را اضافه کرده و یک مرتبه دیگر مایه فلافل را با چرخ ریز چرخ میکنند.؛ این کار باعث میشود نخود فلافل ریز شود، ولی به طور کامل له نشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم پوره کردن مایه فلافل احتمال باز شدن آن هنگام سرخ کردن را بالا میبرد.
ادویه مخصوص فلافل
فلافل با ادویههای متنوعی تهیه میشود و معمولاً هر آشپزی از فرمول مخصوص خودش برای طعمدهی به فلافل استفاده میکند؛ توصیه ما ترکیبی از فلفل سیاه، نعناع خشک، ریحان خشک، مرزه خشک، ترخان خشک و پودر گل سرخ میباشد.
پوک و پفکی شدن فلافل
یکی از دلایلی که فلافل بعضی ساندویچیها پوک و پفکی میشود این است که به مایه فلافل خود جوش شیرین یا پکینگپودر اضافه میکنند که همین امر باعث تر شدن بیش از حد فلافلها میشود. جوش شیرین زیانهای زیادی برای بدن دارد و توصیه نمیشود که از آن استفاده کنید، اما میتوانید برای پفکی شدن فلافلهای خود کمی پکینگپودر به مایه فلافل اضافه کنید.
فلافل کنجدی
در صورتی که میخواهید فلافل شما کنجدی شود، میتوانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل خود اضافه کنید؛ البته میتوانید با یک روش دیگر هم فلافلهای خود را کنجدی کنید؛ به این صورت که در زمان سرخ کردن فلافلها آنها را در بشقاب حاوی کنجد بغلتانید، سپس در روغن بیندازید و سرخ کنید.
فلافل با گوشت چرخکرده
اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخکرده تهیه کنید برای مقدار مواد موجود در این دستور حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت چرخکرده اضافه کنید. مراحل پخت و آمادهسازی تفاوتی ندارد و باید فلافلها کمی بیشتر در روغن بمانند تا گوشت به خوبی پخته شود.
فلافل در فر
اگر تمایل دارید فلافل را بدون سرخ کردن و با کالری پایین درست کنید، میتوانید برای سرخ کردن آن با روغن از فر استفاده کنید.
سس مخصوص فلافل
فلافل معمولاً به همراه سس کچاپ تند یا سس انبه سرو میشود؛ البته در برخی ساندویچها نوعی سس سفید دستساز هم در کنار فلافل سرو میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین