[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

طرز تهیه کله پاچه ، روزنامه شیراز نوین

کله پاچه یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که معمولاً به‌عنوان صبحانه سرو می شود. در مورد اینکه کله پاچه یک غذای سودمند است و یا اینکه مضرر است بحث‌های زیادی شده است، ولی در مورد اینکه این غذا بسیار چرب است همه اتفاق نظر دارند؛ به همین دلیل کسانی که دارای چربی بالا هستند بهتر است قید این غذا را بزنند. کله پاچه یک غذای بسیار سنگین است و به همین دلیل اگر به‌عنوان صبحانه این غذا را میل بفرمایید مطمئناً دیگر برای صرف ناهار اشتهایی نخواهید داشت. نکته دیگر در مورد این غذا این است که در دستورهای خانگی در کله پاچه از نخود استفاده می‌شود، ولی کله پاچه‌ای‌ها آن را بدون نخود درست می‌کنند. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کله پاچه در ادامه با ما همراه باشید:

 مواد لازم برای 5 نفر
کله و پاچه کامل: ۱ دست
نخود: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد بزرگ
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه کله پاچه خانگی ابتدا نخود را از شب قبل در یک کاسه آب می‌خیسانیم تا علاوه بر اینکه نفخش گرفته شود، زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشد؛ در صورت امکان باید چند بار آب موجود در کاسه نخود را تعویض کنیم.
 مرحله دوم
در ادامه پس از اینکه کله و پاچه‌ها را تمیز کردیم، آنها را داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و به اندازه ای آب می‌ریزیم که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله و پاچه باشد؛ سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب به جوش بیاید.
 مرحله سوم
زمانی که آب جوش بیاید، روی سطح آب را کف‌های قهوه‌ای‌رنگ پر می‌کند که بهتر است آب موجود در قابلمه را خارج و مجدداً پر کنیم؛ این‌بار به اندازه‌ای آب پر می‌کنیم تا که دوسوم کله و پاچه‌ها زیر آب قرار بگیرد.
 مرحله چهارم
مجدداً قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب سریع‌تر به جوش بیاید؛ پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید پیازها را ۴ قاچ یا ۵ قاچ می‌کنیم و به همراه دارچین، زردچوبه و نخودهای خیس‌خورده داخل قابلمه می‌ریزیم.
 مرحله پنجم
بعضی افراد داخل کله پاچه از سیر هم استفاده می‌کنند که سلیقه‌ای می‌باشد و در صورتی که تمایل دارید از سیر استفاده کنید می‌توانید آنها را در همین مرحله به قابلمه اضافه کنید؛ حالا در قابلمه را می‌گذاریم تا کله پاچه آماده شود.
 مرحله ششم
اکنون حرارت زیر قابلمه را ملایم‌تر می‌کنیم تا کله پاچه با زمان کافی بپزد؛ بسته به حرارت شعله حدود ۴ تا ۶ ساعت زمان برای پخت کله پاچه زمان لازم است؛ پس از اینکه پخت غذا تکمیل شد، می‌توانیم نمک را اضافه کنیم.
 مرحله هفتم
توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در شروع پخت باعث می‌شود که کله پاچه زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد و حتی کمی سفت شود. در پایان کله پاچه را در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و به همراه لیموترش تازه و نان سنگک سرو می‌کنیم.


 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی