اتفاقی که برای سردمزاجها بعد از خوردن سردی میافتد، روزنامه شیراز نوین
یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی در افراد سردمزاج موجب ابتلا به بیماریهایی نظیر درد استخوانها یا ضعف و بیحالی میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، احمد میرحافظ، متخصص طب سنتی در خصوص استفاده بیش از حد مواد غذایی با طبع سرد و مضرات آن اظهار کرد: کسانی که بدنی با طبع سرد دارند بهتر است مراقب خورد و خوراک خود باشند؛ دقت به خواص سردی و گرمی غذا یکی از مسائل مهمی است که باعث ادامه بهتر زندگی میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد گرممزاج به مصرف مواد غذای سرد تمایل دارند، گفت: در صورت مصرف بیش از اندازه غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما بدن دچار التهاب و گر گرفتگی میشود.
وی ادامه داد: بدن افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی دچار بیماریهایی نظیر درد استخوانها یا ضعف و بیحالی میشود و به همین دلیل باید در مصرف مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنند.
میر حافظ با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه غذاهای سرد و خشک مضر است، بیان کرد: مواد غذایی سرد مانند گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسروشده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است و توصیه میشود در کنار مواد غذایی سرد چاشنیهایی با طبع گرم هم استفاده شود. مثلاً مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون میشود.
علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف متعادل غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون و نگهداری گرمای بدن میشوند، افزود: از علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم میتوان به جوش، تب، یبوست، بالا رفتن فشارخون، عطش زیاد، افسردگی، سردرد، بیقراری و سرگیجه اشاره کرد. وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد غذاهای سرد، باعث به وجود آمدن برخی بیماریها در بدن میشود هم عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای سرد باعث ورم مفصل، تکرر ادرار، گرفتگی عضله، ترشح زیاد بزاق، دلدرد، نفخ شکم، روماتیسم، اسهال، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه میشود. میر حافظ با بر تصریح اینکه اغلب میوهها و سبزیها طبع سرد و غذاهای با منشأ حیوانی طبع گرمتری دارند، گفت: برخی افراد طبیعت سرد دارند و با خوردن بیش از حد مواد غذایی سرد مثل ماهی، بدن آنها ضعف میکند و دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خوابآلودگی یا کمحوصلگی میشود. این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که وارد بدن میشود، بسته به مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه(صفرا، دم، بلغم و سودا) میشود، عنوان کرد: باید مشخص شود بدن افراد در کدامیک از مزاجهای چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد و برای این کار لازم است بدانند علائم هر یک از این مزاجها چیست و بیشتر علائم کدام یک از این مزاجها با آنها تطابق دارد.
تغییر رنگ صورت بیانکننده نوع مزاج افراد
وی با اشاره به اینکه در تشخیص مزاج افراد تغییر رنگ صورت آنها بیانکننده نوع مزاج است، تصریح کرد: افراد گرممزاج دارای رنگ چهره قرمز و پرخونتر است، مزاج افراد بلغمی سرد و چهره این افراد سفید و پوست آنها نرم و سرد است، مزاج افراد صفراوی هم گرم و خشک است و سفیدی چشم آنان به زردی میزند؛ همچنین مزاج افراد سودایی هم سرد و خشک است و رنگ پوست آنها تیره و سفیدی چشمشان سفید تیره است. میرحافظ یادآور شد: در ارتباط با چهار مزاج اصلی لازم است بدانیم که غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد میکنند، غذاهای مانده، شور و بیات و نمکسود، سودا را زیاد میکنند و غذاهای سردیبخش مثل لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را زیاد میکنند. وی تأکید کرد: رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آنها اهمیت دارد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین