آموزش کامل خشک کردن سبزی ، روزنامه شیراز نوین
در نگاه اول شاید تصور کنید که خشک کردن سبزی کار ساده و آسانی می باشد، اما با وجود ساده بودن این فرایند، باید برخی نکات را رعایت کنید تا سبزی خشک خراب نشود.
به گزارش نمناک، سبزیها دارای ویتامینها و مواد مغذی فراوانی هستند که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. برخی سبزیجات در فصل خاصی مانند فصل بهار و تابستان به وفور یافت میشوند، اما در فصلهای سرد سال به سختی میتوان آنها را یافت؛ به همین خاطر بسیاری از خانمهای خانهدار برای اینکه در دو فصل پاییز و زمستان بتوانند از خواص سبزیهای مختلف استفاده کنند، این سبزیها را فریز و یا خشک میکنند.
استفاده از سبزی خشک باعث خوشمزهتر شدن غذاهای شما میگردد و میتوان آن را در تهیه غذاهای مختلف استفاده نمود. شما میتوانید از روشهای مختلفی که در ادامه این مطلب آوردهایم، استفاده نمایید تا همیشه در تمام فصول سال سبزی خشک خوشعطر داشته باشید.
نکات مهم قبل از خشک کردن سبزیجات
قبل از آشنایی با روشهای خشک نمودن سبزیجات بهتر است با نکات زیر آشنا شوید:
برای خشک کردن سبزیجات ابتدا سبزی تازه تهیه کنید و اگر خودتان سبزی کاشتهاید سبزیها را صبح و قبل از اینکه خورشید بر روی آنها بتابد، بچینید.
سبزیجات را پاک کنید و سبزیهای زرد و پلاسیده را از سبزیجات سالم جداسازی نمایید.
سبزیها را در آب سرد غوطهور کنید، بیش از اندازه در ظرف آب نگه ندارید؛ 10 دقیقه تا یک ربع سبزیها را داخل آب گذاشته و سپس چند بار آبکشی کنید تا گل و لای سبزیجات جدا شوند.
روشهای مختلفی برای خشک کردن سبزیجات وجود دارد که عبارتند از:
خشک کردن سبزیجات در هوای آزاد
بعد از پاک کردن و شستن سبزیجات، اجازه دهید آب سبزیجات گرفته شود، سپس پارچهای نخی را در سایه و در هوای آزاد بیندازید و سبزیجات را روی آن پهن کرده و هر چند ساعت یکبار سبزیهای روی آن را زیر و رو کنید.
پس از چند روز سبزیهای شما خشک خواهند شد؛ پس از خشک شدن میتوانید سبزیها را با فشار دو دست خرد کنید و داخل شیشهای تمیز بریزید و در جای خنک نگه داری نمایید.
خشک کردن سبزیجات با باد پنکه
سبزیهای شسته و آبکشیشده را روی پارچهای تمیز و نخی پهن و باد پنکه را روی سبزی تنظیم کنید. پس از 10 الی 12 ساعت پنکه را خاموش کرده و یک روز هم اجازه دهید سبزیها در هوای آزاد بمانند تا کاملاً خشک شوند. سبزی خشکشده به راحتی خرد میشود.
خشک کردن سبزیجات داخل در فر
برخی سبزیجات با رطوبت بالا را برای جلوگیری از کپک زدن میتوان در فر سریع و راحت خشک کرد. لایهای نازک از سبزیجات را روی یک سینی مسی اکسیدنشدنی به صورت یکنواخت پهن کنید، سینی را در فر قرار دهید، فر را روی کمترین درجه تنظیم کنید، ظرف پر از سبزی خود را درون آن قرار داده و هر نیم ساعت یکبار سری به آن زده و آن را زیر و رو کنید.
هر چند دقیقه یک بار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد.
خشک کردن سبزیجات در ماکروفر
پس از شستوشو و خشک کردن کامل سبزی روی پارچهای تمیز تکهای دستمال کاغذی روی بشقاب انداخته و سبزی را روی دستمال پهن کنید؛ دقت داشته باشید که سبزیها روی هم قرار نگیرند، بشقاب را داخل ماکروفر گذاشته و ماکروفر را روی قدرت بالا تنظیم کنید.
هر 10 ثانیه یکبار در ماکروفر را باز کرده و سبزی را زیر و رو کنید؛ به طور کلی 1 الی 2 دقیقه زمان برای خشک شدن سبزی زمان لازم است. بعد از اتمام زمان معین میتوانید سبزیهای خشکشده را به سادگی با دست خرد کرده و داخل ظرف بریزید.
خشک کردن سبزیجات روی بخاری
شما حتی میتوانید در فصل سرد سال نیز سبزی خشک تهیه کنید. استفاده از شومینه و بخاری خیلی عالی است؛ در این روش سبزی را داخل یک کیسه پارچهای بگذارید، سپس آن را بر روی رادیاتور یا بخاری با شعله کم قرار دهید تا خشک بشوند.
خشک کردن سبزیجات با روش آویزان کردن
برای خشک کردن سبزیجات به این روش، آنها را پاک کرده و بشویید. بعد از اینکه تقریباً آب آنها خارج شد، دست بندی نمایید؛ یعنی چند شاخه سبزی را کنار هم قرار داده و به صورت دستهای کوچک با نخ یا کش به هم ببندید.
سپس از ساقه به صورت وارونه در محلی دور از آفتاب که هوا جریان دارد، از گردن در روی طناب آویزان نمایید تا خشک شوند. آویزان کردن یکی از بهترین روشهاست، زیرا عطر سبزیها در این روش بیشتر باقی میماند.
دقت کنید مکانی که سبزیها را آویزان میکنید، آفتابگیر و پُر از گرد و غبار نباشد.
چرا رنگ برخی سبزیها بعد از خشک شدن سیاه میشود؟
علت سیاه شدن رنگ سبزیجات خشکشده به این معنی است که سبزی شما در زیر نور خورشید خشک شده است. بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند. اگر سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند مقدار فراوانی از ویتامین A و C خود را از دست میدهند.
چرا سبزیجات خشکشده کپک میزنند؟
علت کپک زدن سبزیجات این است که شما زمان خشک کردن سبزی آنها را زیر و رو نمیکنید و یا سبزیها را روی زیراندازهای پلاستیکی پهن کردهاید.
زیراندازهای پلاستیکی تبادل هوا را مختل کرده و بعد از چند ساعت سبزیها حالت گندیدگی پیدا میکنند. اگر شما سبزیجات را نگذارید کامل خشک شوند و آنها را جمع کرده و درون شیشه بریزید، پس از مدتی سبزیهای شما کپک میزند.
نکات مهم برای خشک کردن سبزی
برای گرفتن آب اضافی سبزی شستهشده، آنها را در کیسه پارچهای بریزید و با کمک خشککن ماشین لباسشویی آب آنها را بگیرید.
از آنجا که سبزیجات خیلی زود خراب میشوند، برای جلوگیری از کپکزدگی هنگام خشک شدن سبزیجات را قبل از خشک کردن چند دقیقهای در آب بجوشانید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین