[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

طرز تهیه هویج‌پلو ، روزنامه شیراز نوین

هویج‌پلو یکی از انواع غذاهای خوش‌مزه و مجلسی ایرانی است که می‌توانید آن را به همراه گوشت یا مرغ تهیه کنید. این غذای خوش‌مزه با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود و می‌توانیم آن را به سلیقه خود با طعم زعفرانی یا دارچینی درست کنیم. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل طرز تهیه هویج‌پلو در ادامه با ما همراه باشید.:

 مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سینه مرغ: ۲ تکه
هویج: ۵ عدد بزرگ
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری

 طرز تهیه
 مرحله اول
ابتدا باید گوشت مرغ را آماده کنیم؛ برای این منظور گوشت مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار می‌دهیم و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به قابلمه اضافه می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا مرغ به طور کامل بپزد.
 مرحله دوم
پس از اینکه گوشت مرغ پخت، اجازه می‌دهیم کمی خنک شود و سپس آن را به صورت نگینی یا ریش‌ریش خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 
توصیه می‌شود کمی از آب مرغ را هم در این مرحله صاف کنید و برای اضافه کردن به غذا کنار بگذارید.
 مرحله سوم
در ادامه پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم. پس از اینکه پیاز کاراملی شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده، پس از کمی تفت دادن گوشت مرغ را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.
 مرحله چهارم
در ادامه هویج‌ها را با رنده درشت رنده و به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا هویج‌ها هم سرخ شوند. حالا مقداری نمک، فلفل‌سیاه و پودر دارچین به مواد اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن زعفران دم‌کرده را هم اضافه می‌کنیم.
 مرحله پنجم
زعفران در رنگ و عطر این غذا تأثیر زیادی دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود زعفران را غلیظ دم کنید و به غذا اضافه کنید. 
در ادامه آب لیموترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف‌شده اضافه می‌کنیم و با یگر مواد تفت می‌دهیم.
 مرحله ششم
اگر می‌خواهید طعم هویج‌پلوی شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید به مقدار دل‌خواه شکر هم اضافه کنید. 
برنج را نسبت به نوع آن می‌خیسانیم و به همراه یک قاشق چای‌خوری نمک داخل یک قابلمه آب جوش می‌ریزیم تا کمی نرم شود.
 مرحله هفتم
زمانی که اطراف دانه‌های برنج کاملاً نرم شد و مغز برنج سفت بود باید برنج را آب‌کشی کنیم. 
حالا در قابلمه مورد نظرمان کمی روغن می‌ریزیم؛ ته‌دیگ را به سلیقه خود با سیب‌زمینی یا نان لواش کف قابلمه قرار داده و سپس مقداری از برنج می‌ریزیم.
 مرحله هشتم
اکنون مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج می‌ریزیم و به همین ترتیب لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه می‌ریزیم. لایه آخر را با برنج پر می‌کنیم و کره را خرد کرده و روی سطح برنج قرار می‌دهیم.
 مرحله نهم
حالا یک دم‌کنی روی در قابلمه گذاشته و اجازه می‌دهیم برنج دم بکشد؛ بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج‌پلوی ما آماده است. 
هویج‌پلو را در قابلمه مخلوط می‌کنیم تا یک‌دست شود، سپس در دیس می‌کشیم و با زرشک و خلال پسته تزیین می‌کنیم.
خوش‌مزه‌تر شدن گوشت مرغ
برای اینکه طعم مرغ خوش‌مزه‌تر شود، ابتدا گوشت مرغ را به همراه مقداری آب درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم؛ مقدار آب نباید خیلی زیاد باشد، چون این امر باعث می‌شود که طعم مرغ درون آب بماند و خوش‌مزگی‌اش کمتر شود.
در ادامه پس از اینکه آب به جوش آمد، کف‌های روی آب مرغ را با قاشق می‌گیریم و دور می‌ریزیم. 
می‌توانیم از سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، هویج و کرفس نیز برای خوش‌مزه‌تر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم.
یکی دیگر از روش‌های خوش‌مزه‌تر شدن گوشت مرغ استفاده از ادویه‌هایی مثل دارچین است.
در آخر صبر می‌کنیم تا آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شود، سپس گوشت مرغ را خارج می‌کنیم؛ در این مرحله گوشت مرغ را به صورت نگینی درشت خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 
یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی کره اضافه می‌کنیم، سپس گوشت مرغ را درون کره تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی