زرشکپلو با مرغ، روزنامه شیراز نوین
زرشکپلو با مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود. این غذای خوشمزه یکی از مجلسیترین غذاهای ایرانی است که در مجالس مهم و مناسبتهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد و ترکیبی از زرشکپلوی اصیل ایرانی به همراه خورشت مرغ مجلسی است که در میان ایرانیان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. زرشکپلو معمولاً به دو روش کلی تهیه میشود؛ روش اول زرشکپلو و خورشت مرغ به صورت جداگانه سرو میشود و روش دوم که معمولاً در دستورهای خانگی تهیه میشود، زرشکپلو با خورشت مرغ به صورت مخلوط است. برای مشاهده طرز تهیه زرشکپلو با مرغ در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 4 نفر
برنج ایرانی: ۴ پیمانه
سینه یا ران مرغ: ۴ تکه
زرشک: ۱ پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
کره: ۲۵ گرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق چایخوری
گلاب: نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفلسیاه: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه زرشکپلو با مرغ رستورانی توصیه میکنیم اگر میخواهید مرغ خوشمزهتری داشته باشید، حدود دو ساعت قبل از شروع آشپزی مقداری نمک، زردچوبه و فلفلسیاه روی قطعات مرغ بپاشید.
مرحله دوم
سپس آنها را در یک ظرف در بسته در یخچال قرار دهید تا علاوه بر اینکه بوی آنها گرفته شود، خوشمزهتر نیز شوند. برای شروع سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله سیر و پیاز را به خوبی تفت میدهیم تا سبک و شفاف شوند و در ادامه مقداری زرچوبه اضافه میکنیم.
پس از اینکه زردچوبه با سیر و پیاز یکدست شد قطعات مرغ را داخل قابلمه میچینیم تا سرخ شوند.
مرحله چهارم
پس از اینکه دو سمت قطعات مرغ سرخ شد، رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رب گوجهفرنگی نیز به خوبی سرخ شود.
مرحله پنجم
توجه داشته باشید که سرخ کردن رب گوجهفرنگی علاوه بر اینکه طعم و بوی خامی رب را میگیرد، باعث میشود که در پایان مرغ خوشرنگتری داشته باشیم؛ پس حتماً رب گوجهفرنگی را به طور کامل سرخ میکنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه تفت دادن رب گوجهفرنگی به پایان رسید، مقداری نمک و فلفلسیاه به همراه ۳ لیوان آب به قابلمه حاوی مرغها اضافه کرده، در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم مرغها با حرارت ملایم بپزند.
مرحله هفتم
حدود یک تا یکونیم ساعت برای پخت کامل مرغها زمان نیاز است. در حین پختن مرغها برای اینکه معطل نشویم به سراغ آماده کردن زرشکپلو میرویم. ابتدا زرشکها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یک ظرف حاوی آب میخیسانیم تا نرم شوند.
مرحله هشتم
در ادامه برنج را نسبت به نوع بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب ولرم و کمی نمک میخیسانیم(معمولاً برنجهای هندی نیاز به خیساندن زیادی ندارند). یک قابلمه پر از آب روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله نهم
پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه میریزیم.
در ادامه برنج را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه میکنیم و برنج را کمی هم میزنیم تا دانههای برنج به هم نچسبندند.
مرحله دهم
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای نرم شدن برنج ایرانی کافی است(برای اطمینان از آماده بودن برنج چند دانه برنج را زیر دندان تست کنید، اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، برنج آماده آبکشی است). در ادامه برنج را در آبکش ریخته و با آب سرد میشوییم.
مرحله یازدهم
در این مرحله قابلمهای که برای پخت برنج در نظر گرفتهایم را روی حرارت قرار میدهیم. سپس مقداری روغن مایع اضافه کرده و تهدیگ را به دلخواه از نان لواش یا سیبزمینی ورقهشده در کف قابلمه میچینیم؛ نان لواش برای تهدیگ زرشکپلو مناسبتر است.
مرحله دوازدهم
در این مرحله با یک کفگیر تمام برنج را به آرامی، کمکم روی تهدیگ میریزیم. پس از گذاشتن در قابلمه حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا درون قابلمه بخار بپیچد.
مرحله سیزدهم
حالا حرارت را کم میکنیم تا برنج به آرامی دم بکشد.(میتوانید زیر قابلمه یک توری فلزی قرار دهید تا با حرارت ملایمتری دم بکشد).
در این مرحله زرشک را آبکشی میکنیم و به همراه کره و شکر در یک تابه کوچک تفت میدهیم.
مرحله چهاردهم
نکته مهم در مورد زرشک این است که خیلی زود میسوزد و باید با حرارت بسیار ملایم مدت بسیار کمی تفت بخورد؛ پس از اینکه زرشک آماده شد آن را کنار میگذاریم.
مرحله پانزدهم
خورشت مرغ از خورشتهایی است که باید به صورت کمآب سرو شود و لازم است فقط مقداری کمی آب از مرغ را برای قرار دادن بر سر سفره نگهدارید.
اجازه دهید خورشت مرغ به روغن بیفتد، سپس زعفران دمکرده را به همراه آبلیمو و گلاب به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
مرحله شانزدهم
نکته مهم در مورد گلاب این است که باید خیلی کم استفاده شود، زیرا اضافه کردن گلاب زیاد طعم و عطر خورشت را خراب خواهد کرد. پس از اینکه خورشت شما جا افتاد و برنج نیز دم کشید، مقداری کمی از برنج را به همراه زرشک و ۱ قاشق غذاخوری زعفران مخلوط کنید.
مرحله هفدهم
حالا مخلوط برنج زعفرانی را برای تزیین روی برنج کنار میگذاریم؛ پس از اینکه برنج را کشیدیم آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزیین میکنیم. سپس خورشت مرغ را درون خورشتخوری ریخته و به همراه زرشکپلو سرو میکنیم.
خوشمزهتر شدن مرغ
یکی از نکات مهم برای خوشمزهتر شدن مرغ استفاده از سبزیجات در کنار آن است و به سلیقه خود میتوانید از سبزیجات متفاوتی مانند هویج، ساقه کرفس و برگ بو استفاده کنید؛ این کار باعث میشود علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری به مرغ شما بدهد بوی مرغ را نیز به طور کامل از بین برود. به عقیده سرآشپزهای بزرگ بهترین ماده برای خوشمزه کردن مرغ پیاز زیاد است و به همین دلیل استفاده از پیاز خلالی درشت به مقدار زیاد را توصیه میکنند. سبزیجاتی مثل هویج و فلفل دلمهای را میتوانید هنگام تفت دادن سیر و پیاز به غذا اضافه کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین