[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۳۶۵
  • دوره جدید

محققان دانشگاه پیام نور فارس نانو واکس میوه اختراع کردند ، روزنامه شیراز نوین

دو تن از محققان دانشگاه پیام نور مرودشت موفق به اختراع واکس غذایی میوه جات با استفاده از نانو ذرات کلسیم شدند.
به گزارش شیراز نوین به نقل از روابط عمومی دانشگاه پیام نور دکتر صادق رحمتی و دکتر وحید توللی از اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرودشت پس از 3 سال تلاش و تحقیق، موفق به تولید و تجاری سازی پوشش خوراکی محافظ (واکس) میوه‌جات با استفاده از نانو ذرات کلسیم پایدار بر روی بسترهای بیوارگانیک شدند.
واکس نانو کلسیم به عنوان بی‌ضررترین ترکیب خوراکی به منظور نگهداری محصولات میوه و سبزیجات در انبار، به میزان بسیار زیاد کاربرد دارد. در این محصول، برای اولین بار کلسیم بر روی بستر‌های  ژل آلوئه ورا و پکتین استخراجی از پوست مرکبات به شکل نانو در آمده است.  تهیه و تجاری‌سازی این محصول باعث صرفه جویی هنگفت ارزی و همچنین کنترل سالانه میلیون‌ها تن ضایعات محصولات کشاورزی می‌باشد. این اختراع به شماره 8237 در سازمان ثبت اسناد واملاک کشور به ثبت رسیده است.
صادق رحمتی یکی از مخترعین نانو واکس میوه اظهارداشت: کلسیم نقش اساسی در کیفیت محصولات کشاورزی همچون میوه‌ها، گل‌ها و سبزیجات دارد. کلسیم به صورت یون Ca2+ جذب می‌شود. این عنصر از کانال‌های  غیرفعال برای انتقال به یاخته‌ها استفاده می‌کند و بسیار غیر متحرک است.
وحید توللی نیز درخصوص این اختراع گفت: این محصول با کنترل نرخ تنفس میوه و جلوگیری از کاهش آب آنها کیفیت ظاهری و داخلی میوه، شادابی، طعم و بوی طبیعی میوه را حفظ می‌کند. این محقق دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: در نمونه‌های  خارجی علاوه بر قیمت بسیار بالا، از پایدارکننده‌ها، گوگرد و پلیمر که سمی هستند، استفاده می‌شود و از خواص نانو بی‌بهره هستند. این دو محقق شیرازی، ابراز امیدواری کردند با انجام مراحل درپیش رو، به زودی زمینه تجاری‌سازی وتولید انبوه این محصول ارزشمند فراهم گردد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی