[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۹۳
  • دوره جدید

هویج‌پلو با گوشت چرخ‌کرده، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم
گوشت چرخ‌کرده: 250گرم
پیاز متوسط: 1عدد
زردچوبه: 1قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل: به مقدار کافی
هویج: 2عدد
برنج: 2پیمانه
روغن سرخ کردنی: 4قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده، خلال بادام و پسته دل‌خواه (برای تزیین)

یکی از انواع پلو ایرانی که عزیز دل خیلی‌هاست هویج‌پلو است. اگر شما هم هویج‌پلو دوست دارید حتماً انواع مختلفش از قبیل هویج‌پلو ساده، هویج‌پلو با گوشت، هویج‌پلو با مرغ و هویج‌پلو با گوشت قلقلی (همین دستور) را امتحان کنید. اما حتی اگر فکر می‌کنید هویج‌پلو دوست ندارید هم از این غذا بی‌بهره نمانید. مطمئن هستم یکی از انواع آن با سلیقه شما جور درمی‌آید. به خصوص هویج‌پلو با گوشت چرخ‌کرده خیلی خیلی خوشمزه است و از غذاهای محبوب بچه‌ها هم هست.
هویج‌پلو با گوشت چرخ‌کرده را میتوانید به شکل‌های مختلفی تزیین کنید و به همین علت هم برای مهمانی‌ها مناسب است. هویج‌پلو مجلسی را با کوفته‌های قلقلی، خلال بادام و پسته و هویج سرخ شده تزیین کنید و همراه با ماست یا دوغ سرو کنید.

 

طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا هویج‌ها را پوست بگیرید و درشت رنده کنید. پیاز را هم به طور جداگانه با دنده ریز رنده کنید. آب اضافی آن را تا حد امکان جدا کنید. گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده آب گرفته را با نمک، فلفل و زعفران مخلوط نمایید. حال، مایه کوفته قلقلی شما آماده است.
مرحله دوم
برنج را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید به صورت دمی ‌یا آب‌کش بپزید. اجازه ندهید برنج له شود.
مرحله سوم
تا زمان دم کشیدن برنج، کوفته‌ها و هویج را آماده کنید. گوشت را ترجیحاً 1ساعت در یخچال قرار دهید. سپس با دست به صورت گلوله‌های کوچک در حد گردو دربیاورید. 2قاشق روغن سرخ‌کردنی کف تابه بریزید. وقتی کمی‌داغ شد کوفته‌ها را داخل آن بچینید و روی شعله نسبتاً کم سرخ کنید.
مرحله چهارم
بعد از سرخ شدن کوفته‌ها هویج خلالی شده را هم در دو قاشق روغن یا کمی‌کره، سرخ کنید تا نرم شود. در صورت تمایل می‌توانید کمی ‌پیاز‌داغ هم به هویج اضافه کنید که باعث طعم بهتر پلو می‌شود.
مرحله پنجم
برای دم‌کردن زعفران، یک چهارم قاشق چای‌خوری زعفران را پودر کنید و در کاسه‌ای بریزید و یک دوم پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و یک بشقاب روی کاسه بگذارید. بعد از 5-10دقیقه زعفران دم‌کشیده و آماده است.
 مرحله ششم
چند قاشق از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید. حال برنج ساده را با هویج، گوشت قلقلی، برنج زعفرانی و خلال بادام و پسته تزیین کنید. هویج‌پلو مجلسی شما آماده است. نوش جان!

 

نکته‌ها
1- هیچ برنجی عطر برنج ایرانی را ندارد، اما در پخت برنج ایرانی باید دقت و توجه بیشتری داشته باشید. چون این نوع برنج خیلی زود له شده و حالت شفته پیدا می‌کند. پس اگر برنج دمی ‌درست می‌کنید فقط در حدی آب بریزید که 1بند انگشت آب روی برنج باشد و اگر برنج را آب‌کش می‌کنید، آن را کمی‌ دان بردارید؛ یعنی زمانی آن را آبکش کنید که هنوز یک نقطه سفید وسط برنج دیده می‌شود و بعد با قرار دادن روی شعله خیلی کم بگذارید در حرارت بخار برنج به پخت کامل برسد.
2- آب پیاز را در حدی بگیرید که نه در حدی آب‌دار باشد که مایه کوفته را شل کند و نه آنقدر خشک باشد که کوفته ترد و خوبی حاصل نشود.
3- گاهی برای ترد شدن کوفته قلقلی به آن یکی دو قاشق آرد نخودچی اضافه می‌کنند.
4- اگر فرصت دارید مایه کوفته را 1ساعت قبل از سرخ‌کردن در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و موقع سرخ شدن فرم بهتری پیدا کند.
5- اگر وسیله خاصی برای سابیدن زعفران ندارید می‌توانید به راحتی این کار را با یک تکه قند انجام دهید.
6- یک روش دیگر تهیه هویج‌پلو با گوشت چرخ کرده به این صورت است که گوشت، پیاز و هویج را با هم تفت بدهید و این مخلوط را روی پلو سرو کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی