[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۴۵
  • دوره جدید

کاهش ۸۲ درصدی بروز تب مالت در ۹ ماهه نخست امسال در ارسنجان فارس، روزنامه شیراز نوین

رئیس شبکه‌ بهداشت و درمان ارسنجان  استان فارس، گفت: تلاش کارشناسان مبارزه با بیماری‌های این مرکز و شبکه‌ دامپزشکی شهرستان، میزان بروز بیماری تب مالت طی 9 ماه منتهی به ابتدای دی امسال شاهد کاهش 82 درصدی بروز تب‌مالت بوده‌ایم.
به گزارش روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، کورش قنبری، انجام اقدامات پیشگیرانه و همکاری مشترک مرکز بهداشت و دامپزشکی ارسنجان را در این موضوع دخیل دانست و گفت: نشست‌های آموزشی مدونی مطابق با جدول «گانت» در مدارس، مراکز سلامت و خانه‌های بهداشت با حضور دامداران، بانوان خانه‌دار و عموم مردم را در ماه‌های گذشته یادآور شد.
او همچنین از انجام قریب به بیست هزار مورد واکسیناسیون دام به همت دامپزشکی ارسنجان در شش ماه نخست امسال خبر داد و افزود: در این مدت علاوه بر این اقدامات، تست شناسایی تب مالت (بروسلوز) برای 650 رأس گاو انجام شده است.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت ارسنجان نیز با یادآوری اینکه تب مالت یک بیماری عفونی مشترك بین انسان و حیوان است، گفت: منبع عفونت در این بیماری، حیوان آلوده به میكروب است و فرآورده‌های غذایی حیوانی نقش مؤثری در انتقال بیماری دارد. 
اصغر اخوان نوع میكروب بیماری تب مالت را برحسب نوع حیوان آلوده به میكروب این بیماری متفاوت عنوان و اضافه کرد: گونه میكروبی كه در بدن گوسفند و بزهای اهلی قرار دارد، به مراتب خطرناک‌تر از انواع دیگر آن است. 
او از ارتباط مستقیم انسان با حیوان آلوده در مشاغلی مانند دامپزشكی و دامداری، استفاده ازگوشت و فرآورده‌های لبنی آلوده، قرار گیری و تنفس در هوای آلوده محیط‌های نگهداری دام‌های آلوده را از راه‌های متداول ابتلا به تب‌مالت ذکر و اضافه کرد: امکان سرایت میکروب این بیماری از راه تماس کارکنان آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی با میكروب، وجود دارد. 
کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت ارسنجان، تب، درد عضلانی و مفصلی و احساس كسالت و خستگی را از مهمترین نشانه‌های وجود این بیماری برشمرد و گفت: مهترین نكته در روند بیماری تب مالت، دوره طولانی نهفتگی و پنهان بودن آن از چشم بیمار و پزشك و در نتیجه رشد بیماری در بدن بیمار است. 
او اضافه کرد: تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تأثیر می‌گذارد و احتمال دارد بیمار در مدت زمان طولانی، علایمی مانند تب، در زمان پیشرفت بیماری، نشانه‌های شدید‌تری مانند دردهای عضلانی و مفصلی مداوم و احساس كسالت و خستگی شدید بروز می‌کند.
این کارشناس با بیان این‌که در صورت کافی نبودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شده یا معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد را به‌دنبال داشته باشد، توصیه کرد که فرآورده‌های دامی و لبنی مورد نیاز از مراکز مجاز تهیه و توزیع تهیه شده و قبل از مصرف شیرهای غیرپاستوریزه، این ماده به مدت 10 دقیقه درحالت جوشیدن نگه داشته شود تا خطر شیوع بیماری تب مالت، به صفر برسد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی