[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۴۷۵
  • دوره جدید

لوبیاپلو با گوشت، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4نفر
برنج: 3 پیمانه
گوشت خورشتی: 350 گرم
لوبیا سبز: 3 پیمانه
رب: 3 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
روغن: به مقدار لازم
دارچین: دلخواه

لوبیاپلو یک غذای خوشمزه ایرانی است که دستور تهیه آن در مناطق مختلف کمی با هم تفاوت دارد و در بعضی از شهرها مثل اصفهان به آن استانبولی می‌گویند. اما استانبولی تهرانی نوعی دمپخت گوجه است که با سیب‌زمینی پخته می‌شود و با لوبیاپلو تفاوت دارد. مواد اصلی لوبیاپلو، برنج، لوبیاسبز و رب گوجه هستند. بیشتر مواقع لوبیاپلو گوشت هم دارد که می‌تواند تکه‌ای یا چرخ‌کرده باشد. 
در دستور تهیه لوبیاپلو که در ادامه می‌بینید، از گوشت خورشتی تکه‌ای استفاده شده است. اما شما می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده هم به همین ترتیب استفاده کنید.
بهتر است قبل از شروع به مراحل تهبه لوبیاپلو، همه مواد را آماده کنید. برنج را از یکی دو ساعت قبل بشویید و در آب بخیسانید. لوبیاسبز را هم پس از شستن به قطعات دلخواه خرد کنید. به طور مرسوم تکه‌های لوبیا در لوبیاپلو حدود 1سانت هستند، اما شما می‌توانید طبق سلیقه خود آن را کوچک‌تر یا بزرگ‌تر برش بزنید.

 

طرز تهیه
مرحله اول
پیاز را خلالی خرد کنید و در تابه عمیق یا قابلمه تفت بدهید تا شروع به طلایی شدن کند.
مرحله دوم
وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد (5دقیقه) کمی زردچوبه و 3قاشق رب گوجه به آن اضافه کنید و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله سوم
لوبیاسبز را بشویید و به قطعات 1سانتی خرد کنید. حال لوبیاسبز را به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. 5دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله چهارم
گوشت خورشتی را همراه با یک پیمانه آب، قدری نمک و فلفل اضافه کنید. درب تابه را ببندید و بگذارید گوشت کاملاً بپزد. بعد از پخت گوشت، اگر مخلوط شما رقیق بود مدتی در تابه را باز بگذارید تا آب بخار و سس غلیظ شود.
مرحله پنجم
برنج را که از قبل خیس کرده‌اید با کمی نمک و روغن بگذارید در آب بپزد. سپس آن را آبکش کنید.
مرحله ششم
برنج یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ آماده کنید. کف قابلمه کمی آب روغن بریزید و روی شعله بگذارید. سیب‌زمینی یا نان را ته قابلمه بچینید. سپس برنج و مخلوط لوبیاسبز را لایه لایه اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید کمی دارچین هم همراه با مخلوط لوبیا به لایه‌ها اضافه کنید.
مرحله هفتم
بگذارید برنج دم بکشد. 10دقیقه قبل از سرو 2-3قاشق روغن زیتون یا کنجد روی آن بدهید و با کفگیر هم بزنید و برنج و سس را با هم مخلوط کنید. لوبیاپلو آماده شده را همراه با سالاد شیرازی و سبزی خوردن نوش جان کنید!

نکته‌ها
1- گیاهخوارها یا کسانی که مبتلا به نقرس هستند می‌توانند به جای گوشت از سویا یا سیب‌زمینی نگینی شده استفاده کنند.
2- برای تهیه لوبیاپلو فوق‌العاده خوش‌طعم، علاوه بر رب از پوره گوجه‌فرنگی تازه استفاده کنید.
3- بسته به سلیقه می‌توانید مقداری دارچین هم به غذا اضافه کنید (معمولاً در لوبیاپلو نذری از دارچین هم استفاده می‌کنند).
4- لوبیاپلو را با مرغ هم می‌توانید تهیه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی