[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۴۵
  • دوره جدید

عرضه روغن زیتون « پومیس» غیر قانونی است، روزنامه شیراز نوین

به گزارش شیراز نوین به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد فارس از آنجایی‌که انواع روغن مشمول مقررات استاندارد اجباری می‌باشد لذا تولید و عرضه آن بدون علامت استاندارد ممنوع  می‌باشد.مدیر کل استاندارد فارس گفت: توجه روزافزون مردم به سلامت باعث شده مصرف انواع روغن‌های مایع به‌جای روغن جامد افزایش یابد. وی افزود: آشنایی مردم با مشخصات انواع روغن‌ها و اینکه هر نوع روغن مصرف خاصی دارد و نمی‌توان از تمام روغن‌ها برای هرنوع نیاز به‌ویژه سرخ‌کردن استفاده نمود، بر اساس استانداردهای ملی و بین‌اللملی امری ضروری است. رهنما گفت: روغن زیتون از جمله روغن‌های پرطرفدار است که مردم باید بدانند روغن زیتون در انواع بکر، تصفیه شده و یا مخلوط هر دو تولید و عرضه می‌شود. روغن زیتون بکر روغنی است که تصفیه نشده و فقط بوسیله پرس و یا سایر روش‌های مکانیکی از میوه زیتون جدا شده است. این روغن دارای بو و طعم واقعی زیتون است. لازم بذکر است روغن زیتون بدون بو در واقع روغن زیتون تصفیه شده است که در بسیاری  از موارد ترکیبات اصلی آن طی مراحل تصفیه از بین رفته است. وی افزود: نوع دیگری از روغن‌های زیتون که بصورت قاچاق وارد مراکز عرضه می‌شود روغنی است بنام « پومیس» که در واقع روغن تفاله زیتون است .که به هیچ عنوان قابلیت مصرف خوراکی ندارد و از نظر استاندارد ملی از روغن زیتون پومیس حتی در ترکیبات سایر روغن‌ها نمی‌توان استفاده کرد و عرضه این روغن غیر قانونی است. مدیر کل استاندارد در خصوص سایر روغن‌ها نظیر آفتابگردان، سویا، هسته انگور و غیره گفت: این روغنها صرفاً برای مصارف سرد مناسب می‌باشند و برای سرخ کردن تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردنی و یا روغن کنجد تصفیه شده استفاده نمود و استفاده از روغن زیتون خام برای مصارف سرخ کردنی غیر مجاز است. وی افزود: از آنجایی‌که انواع روغن‌ها مشمول مقررات استاندارد اجباری است لذا این کالا بایستی در بسته‌بندی استاندارد و با نشان استاندارد و مواردی از جمله مشخصات سازنده و بخصوص نوع مصرف روغن و اینکه در معرض آفتاب نباید قرار بگیرد و یا در محل گرم نباید نگهداری شود روی برچسب نشان‌گذاری ظرف قید گردد. مدیر کل استاندارد فارس افزود: در حال حاضر یک واحد تولیدی روغن نباتی برای 6محصول خود پروانه استاندارد و همچنین 5واحد تولید برای تصفیه روغن زیتون و 2واحد تولیدی در زمینه تولید روغن کنجد در استان فارس تحت پوشش استاندارد فعالیت می‌کنند. مدیر کل استاندارد فارس از مصرف‌کنندگان خواست به نکات مهمی از جمله اینکه در هنگام سرخ کردن ماده غذایی باید دقت شود که روغن به نقطه دود نرسد که به این منظور لازم است دمای شعله گاز را کنترل کنید و درصورتیکه در حین سرخ کردن روغن دود کند، قهوه‌ای‌رنگ شود، کف کند و یا غلیظ شود روغن فاسد شده است و نباید از آن استفاده کرد. وی همچنین گفت: اگر از دستگاه‌های سرخ‌کن استفاده می‌شود باید روغن باقی‌مانده صاف شده و در یک ظرف مناسب و بطور در بسته در یخچال نگهداری شود و در این صورت بیش از دو بار نباید از روغن استفاده کرد. لازم بذکر است در هنگام سرخ کردن ماده غذایی باید ابتدا آن را از آب خشک نمود زیرا اضافه شدن آب  باعث کاهش مقاومت و تسریع فساد روغن می‌شود. همچنین از افزودن نمک و ادویه به ماده غذایی در حال سرخ شدن پرهیز شود چون این عمل نیز باعث کاهش مقاومت روغن می‌گردد و به هیچ وجه نباید باقی‌مانده روغن مصرف  شده به ظرف اصلی برگردانده شود.
 مدیر کل استاندارد از مردم خواست در هنگام خرید روغن به علامت استاندارد و کد ده رقمی آن دقت کنند و برای اطمینان از اصالت کالا کد ده رقمی را به شماره پیامک 10001517 ارسال نمایند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی