[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۱
  • دوره جدید

نحوه پاک کردن لکه روغن و چربی از فرش و موکت، روزنامه شیراز نوین

پاک کردن لکه‌های چربی بسیار سخت و دشوار است؛ به همین دلیل اگر قصد پاک کردن لکه روغن را داشته باشید باید به برخی نکات در شست‌وشو توجه کنید.
به گزارش نمناک، حالت چسبناک لکه‌های چربی به قدری سخت است که اگر قصد از بین بردن آن را دارید باید تکنیک‌های خاصی را به کار ببرید.
طرز پاک کردن لکه روغن از روی فرش
بدون شک تجربه دارید که لکه‌های چربی چقدر آزاردهنده و سرسخت در پاک شدن هستند؛ چراکه حالت چسبی دارند و برای همین است روی هر سطحی که ریخته شود نیاز به انجام روش‌های خاصی برای پاک کردن دارند.
این را هم باید بدانید که هر چقدر مدت زمان بیشتری از به وجود آمدن لکه بگذرد همان اندازه پاک کردنش سخت است، ولی برعکس هر قدر زمان کمتری بگذرد به سهولت می‌توان له روغن را پاک کرد.
پس هر زمان کوچکترین لکه روی فرش بیفتد در اسرع وقت آن را پاک کنید؛ به خصوص لکه‌های چربی را که چسبندگی بیشتری دارند و خیلی راحت به فرش چسبیده و آن را کثیف می‌کند و حتی ممکن است به جاهای دیگر فرش نفوذ کند.
پیش از آنکه هر لکه‌ای را پاک کنید به یاد داشته باشید که سرعت عمل حرف اول را می‌زند و باید از بخش پشتی لکه باید شروع به پاک کردن کنید؛ چراکه با این کار از پخش شدن لکه جلوگیری می‌کنید. در ادامه این مطلب چند روش برای پاک کردن لکه‌های روغنی در اختیارتان قرار می دهیم:
ابتدا قبل از هر چیزی حوله‌ای کاغذی یا یک پارچه را آرام روی لکه روغنی قرار داده و فشار دهید؛ دقت داشته باشید لکه را با پارچه یا حوله به طور افقی نمالید؛ این به این دلیل است که الیاف عمیق‌تر نیز چربی روغن را به خود نگیرند. اگر می‌خواهید در این مرحله از پاک کردن اطمینان حاصل کنید می‌توانید با یک کاردک یا چاقو چربی باقی‌مانده آن را بردارید.
فقط مراقب باشید تا حین تمیز کردن لکه را نمالید و باعث پخش شدن چربی نشوید. پس از آن نوبت رسید به حلال‌های رنگی که می‌توانید از بازار تهیه کنید؛ پس از آنکه با حلال لکه روغنی را پاک کردید آن را با آب گرم آب‌کشی کنید. به این نکته هم توجه کنید که حین استفاده از مواد شیمیایی سمی دستکش دست کنید.
پس از آنکه مراحل اول را پشت سر گذاشتید مقداری نشاسته ذرت و یا جوش شیرین روی قسمتی که لکه روغنی دارد بریزید؛ چراکه این دو ماده جاذب چربی و رطوبت هستند، مخصوصاً در مورد روغن بیشتر صدق می‌کند و آسیبی هم به بافت فرش نمی‌زند.
یکی دیگر از مزایای این دو ماده آلی بودن ساختار شیمیایی و در دسترس و ارزان بودنشان نسبت به دیگر پودرهای صنعتی می‌باشد؛ همچنین در اکثر خانه‌ها وجود دارد و هیچ تأثیر بد و مخربی روی بدن انسان یا محیط زیست ندارند.
توجه: جوش شیرین و نشاسشته ذرت را نه خیلی آرام و نه خیلی شدید روی سطح فرش نمالید؛ برای بهتر انجام شدن این کار می‌توانید یک مسواک قدیمی به کار ببرید. این را هم بدانید این اقدامات تنها برای جذب روغن است نه تمیزکاری آن؛ برای این کار فرصت دهید 15 دقیقه روی فرش بماند.
در نهایت یک جاروبرقی قوی را روشن کرده و بخش‌هایی که نشاسته و جوش شیرین زده‌اید را جارو کنید تا جایی که جوش شیرین و پودر ذرت را به کل از روی تار و پود فرش جدا کنید.
روش‌های دیگر جهت شست‌وشوی فرش از چربی 
 کمی آب و و چند قطره مایع ظرف‌شویی را در سطلی مخلوط کنید؛ سپس در بخش‌هایی که چرب است بریزید و با یک برس تمامی قسمت‌ها را تمیز کند و نگران کف نکردن آن نباشید.
پراکسید هیدروژن یکی از ترکیباتی است که می‌توان در پاک کردن لکه‌های روغنی آن را به کار برد؛ برای این کار یک قاشق غذاخوری پراکسید هیدروژن 3% را با یک لیتر آب ولرم مخلوط کرده و با برس روی قسمت روغنی بکشید. فقط احتیاط کنید که زمان زیادی روی فرش نماند؛ چراکه باعث پوسیدگی و سفید شدن فرش می‌شود؛ پس بلافاصله بعد از لکه‌برداری فرش را با آب گرم آب‌کشی کنید.
چنانچه حلال‌های شیمیایی لکه‌های فرش را پاک نکرد و اگر رنگ فرشتان روشن نیست، می‌توانید از 200 میلی‌لیتر آب گرم و 50 میلی‌لیتر آمونیاک برای پاک کردن چربی‌ها استفاده کنید و بعد با برس قسمت روغنی را تمیز کنید. سپس سریعاً فرش را مثل روش‌های قبل آب‌کشی کنید تا آمونیاک در فرش باقی نمانده و منجر به پوسیدگی نشود.
نکته: مسئله مهمی که باید به آن توجه کنید این است که جنس تار و پود فرش بسیار مهم است و حتماً باید قبل از پاکسازی از جنس آن که روی برچسب پشت فرش نوشته شده است اطلاع داشته باشید. اگر از جنس حساسی مثل پشم باشد و رنگ پس دهد، بهتر آن است که پاکسازی را شما انجام ندهید و فرش خود تحویل قالی‌شویی داده تا با دستگاه‌های مخصوص و مناسب اقدام به پاکسازی آن کنند.
روش دیگر استفاده از صابون و سرکه است که مثل مراحل قبل تا جایی که امکان دارد چربی را از روی فرش بردارید و بعد با یک حوله آغشته به سرکه روی قسمت روغنی بکشید؛ در نهایت با صابون آن را شست‌وشو کنید.
الکل نیز برای برداشتن چربی از روی سطحی محلول مناسبی است؛ در این روش الکل را به قسمت لکه‌دار بریزید و پس از آن با دقت محلی که الکل ریخته‌اید را بشویید.
بهترین روش مقابله با لکه روغنی استفاده از مایع ظرف‌شویی است؛ مقداری از مایع ظرف‌شویی را با یک استکان آب ولرم حل کرده و آن را درون بطری شیشه‌شور بریزید و به حالت اسپری روی محل مورد نظر بزنید؛ اگر لکه‌ها بزرگ باشند این کار را چندین بار تکرار کنید.
شاید باورتان نشود، اما خمیر اصلاح هم یکی از موادی است که به راحتی می‌توان با آن لکه‌های روغنی مثل واکس روی فرش، روغن غذا و یا لوازم آرایشی را پاک کرد.
با وجود اینکه راه‌های مختلفی برای پاکسازی روغن از روی فرش عنوان کردیم اگر هیچ‌کدام از این راه‌ها کارساز نبود آخرین راهی که برایتان پیشنهاد می‌کنیم این است که از صابون چوب استفاده کنید؛ این صابون که در تمیز کردن کابینت‌ها به کار می‌رود در رفع چربی بسیار مؤثر است؛ برای این کار اول روی پارچه آن را تست کنید و بعد 10 دقیقه منتظر بمانید تا لکه آغشته به صابون باقی بماند و بعد طبق معمول آن را شست‌وشو دهید.
از حلال‌های لکه‌گیر استفاده کنید
ابتدا حلال لگه‌گیری که قرار است به کار ببرید را روی سطحی که لکه روغن دارد امتحان کنید، سپس آن را به دستمال حوله‌ای یا پارچه‌ای آغشته کنید و روی فرش یا موکت فشار دهید و پس از چند دقیقه با استفاده از پارچه مرطوبی حلال را پاکسازی کنید. اجازه دهید بخش تست‌شده کاملاً خشک شده و مطمئن شوید که لکه‌ای روی فرش یا موکت باقی نگذاشته است.
بدین‌ترتیب با انجام مراحل بالا با استفاده از حلال و آغشته کردن آن به دستمال حوله‌ای لکه روی فرش را می‌توانید پاک کنید. دستمال را از لبه‌های بیرونی با فشار به مرکز لکه می‌کشید تا به طور کامل جذب موکت یا فرش شود.
سپس 5 دقیقه که گذشت حوله یا دستمال مرطوبی برمی‌دارید و حلال را از روی موکت یا فرش جدا کنید و بعد اجازه دهید محل مورد نظر خشک شود؛ برای سریع خشک شدن می‌توانید از رطوبت‌گیر یا پنکه استفاده کنید.
نکات مهم برای نحوه شست‌وشوی فرش از چربی
برای شست‌وشوی فرش باید از آب سرد استفاده کنید.
الکل یا سرکه را مدت زیادی روی فرش باقی نگذارید و بلافاصله آن را بشویید.
به هیچ عنوان از مواد شیمیایی و سفیدکننده استفاده نکنید؛ چراکه به الیاف فرش آسیب می‌زند.
از هر راهی که در این مطلب عنوان شد استفاده کردید، پس از انجام مراحل حتماً فرش را خشک کنید تا شاهد تغییرات مخربی نباشید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی