[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۴۹۸
  • دوره جدید

نوشیدنی که به تنهایی حکم یک داروخانه دارد (بخش اول)، روزنامه شیراز نوین

در این مطلب قصد داریم نوشیدنی را به شما معرفی کنیم که به اندازه یک داروخانه در آن خواص درمانی نهفته است.
می‌دانیم که چای سبز از گیاه کامیلیا سیننسیس به دست می‌آید، اما علت واقعی این همه سر و صدای آن در بازار مکمل‌های بدنسازی چیست؟
پاسخ، در پلی فنل‌های موجود در چای سبز نهفته است. این پلی فنل‌های افسانه‌ای در متون علمی به «فلاوانل» (flavanol) و «کاتچین» (catechin) معروف هستند.
چای سبز به عنوان یک ترکیب ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان شناخته شده است.
چای سیاه تخمیر داده می‌شود و به اندازه چای سبز سالم نیست.
چای سبز تخمیر داده نمی‌شود و چای اولانگ نیمه تخمیر شده است.
مواد مؤثر در چای سبز
کاتچین‌های اصلی موجود در چای سبز، «اپی کاتچین»، «اپی کاتچین-3-گالات»، «اپی گالوکاتچین»و با حداکثر اشباع، «اپی گالوکاتچین-3-گالات» یا «ای جی سی جی» هستند.
بسیاری از مطالعات انجام شده روی چای سبز، بر کاتچین با حداکثر اشباع ای جی سی جی متمرکز بوده‌اند، اما تحقیقات زیادی هم روی مجموعه کاتچین‌ها انجام شده است.
نتایج این مطالعات برای بدنسازانی که می‌خواهند خشک کنند (چربی بدنشان را به حداقل برسانند) اهمیتی حیاتی دارد.
برای مثال، طبق تحقیقی که در مجله تغذیه بالینی منتشر شد، ثابت شد چای سبز سیستم گرمازای (thermogenic) چربی‌سوزی بدن را فعال می‌کند. در این تحقیق، مقدار مناسب کاتچین (690میلی گرم) به مدت 12هفته به افراد مورد بررسی تزریق شد.
در پایان، چربی کلی بدن، دور کمر، ضخامت پوست و چربی زیرپوستی این افراد کاهشی چشمگیر یافته بود!
کاتچین‌ها مانع اثر آنزیمی به نام «کاتکول متیل ترنفراز» یا «سی او ام تی» می‌شوند که در واقع تأثیر هورمون چربی‌سوز اصلی بدن، «نور اپی نفرین» را تخفیف می‌دهد.
یقیناً هنگام خشک کردن، علاقه‌ای به این آنزیم (که باعث تجزیه نوراپی نفرین می‌شود) ندارید. با وجود وفور انواع کاتچین در چای سبز، به افزایش میزان نور اپی نفرین، حفظ آن و تمدید گرمازایی کمک می‌شود.
نور اپی نفرین
کاتچین‌های موجود در چای سبز به‌ وسیله جلوگیری از تشکیل مواد التهابی، باعث رقیق شدن خون و مانع ایجاد لختگی در خون می‌شود که این مواد التهابی از اسیدهای امگا۶ به وجود آمده‌اند و در گوشت و سبزی‌های روغنی غیرقابل اشباع نظیر ذرت و روغن سویا یافت می‌شوند.
برخی اثرات این هورمون اصلی چربی‌سوز عبارت‌اند از:
آزاد کردن انرژی گلوکز و گلیکوژن
افزایش سوخت و ساز (متابولیسم) بدن
افزایش میزان سوخت و ساز اسیدهای چرب
آماده کردن بدن برای رقابت
افزایش آمادگی عضلانی
فواید چای سبز
افزایش مصرف انرژی روزانه
افزایش هورمون اصلی چربی سوز بدن، نور اپی نفرین
تمدید گرمازایی
آنتی اکسیدان‌های فراوان
تقویت سیستم ایمنی
سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان معده، روده کوچک، لوزالمعده و سرطان روده بزرگ از انواع سرطان‌هایی هستند که چای سبز در جلوگیری از بروز آنها بیشترین تأثیر را از خود نشان داده است.
همچنین، کاهش ریسک بروز سرطان‌های ریه، پروستات، مثانه و سرطان پوست را نیز می‌توان به عنوان دیگر فواید نوشیدن چای سبز برشمرد.
خواص چای سبز برای کاهش وزن
پلی فنول‌های چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق (آنزیم تجزیه کننده قندها) را مهار می‌کند. تأثیرات پلی فنول‌ها شامل کاهش وزن، کاهش اندازه دور کمر، کاهش‌تری گلیسیرید، کاهش سرطان، کاهش آرتروز، کاهش LDL افزایش HDL هستند.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ساعت پس از صرف غذا در وعده‌های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می‌برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی‌آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می‌شود.
ادامه دارد ...

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی