طرز تهیه هویج پلو، روزنامه شیراز نوین
هویج پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که میتوانید آن را به همراه گوشت یا مرغ تهیه کنید. این غذای خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه میشود و میتوانیم آن را به سلیقه خود با طعم زعفرانی یا دارچینی درست کنیم. برای مشاهده کامل طرز تهیه هویج پلو در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه هویج پلو، ابتدا مرغ را با ادویه و پیاز میپزیم و خرد میکنیم. سپس پیاز را تفت داده، مرغ خردشده، هویج رندهشده و ادویهها را به آن اضافه میکنیم. زعفران دمکرده و آب لیمو را نیز میافزاییم. برنج را پس از خیساندن و نیمپز کردن، در قابلمهای با تهدیگ سیبزمینی یا نان لواش میچینیم و لایههایی از مخلوط مرغ و هویج را بین برنج قرار میدهیم. در نهایت، پس از دم کشیدن برنج، هویج پلو را با زرشک و خلال پسته تزیین میکنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سینه مرغ: ۲ تکه
هویج: ۵ عدد بزرگ
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلسیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
آب لیموترش:۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
ابتدا باید گوشت مرغ را آماده کنیم؛ برای این منظور گوشت مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار میدهیم و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفلسیاه و دارچین به قابلمه اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا مرغ به طور کامل بپزد.
مرحله ۲: خرد کردن گوشت مرغ
پس از اینکه گوشت مرغ پخت، اجازه میدهیم کمی خنک شود؛ سپس آن را به صورت نگینی یا ریشریش خرد میکنیم و کنار میگذاریم. توصیه میشود کمی از آب مرغ را هم در این مرحله صاف کنید و برای اضافه کردن به غذا کنار بگذارید.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت
در ادامه پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم. پس از اینکه پیاز کاراملی شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن گوشت مرغ را به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله ۴: افزودن هویج و ادویهجات
در ادامه هویجها را با رنده درشت رنده میکنیم و به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا هویجها هم سرخ شوند. حالا مقداری نمک، فلفلسیاه و پودر دارچین به مواد اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن زعفران دمکرده را اضافه میکنیم.
مرحله ۵: اضافه کردن زعفران و آب لیمو
زعفران در رنگ و عطر این غذا تأثیر زیادی دارد و به همین دلیل توصیه میشود زعفران را غلیظ دم کنید و به غذا اضافه کنید. در ادامه آب لیموترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صافشده اضافه میکنیم و با دیگر مواد تفت میدهیم.
مرحله ۶: شیرین کردن مخلوط و آمادهسازی برنج
اگر میخواهید طعم هویج پلوی شما شیرینتر باشد میتوانید به مقدار دلخواه شکر هم اضافه کنید.
مرحله ۷: آبکشی برنج و تهیه تهدیگ
برنج را نسبت به نوع آن میخیسانیم و به همراه یک قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه آب جوش میریزیم تا کمی نرم شود. زمانی که اطراف دانههای برنج کاملاً نرم شد و مغز برنج سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم. حالا در قابلمه مورد نظرمان کمی روغن میریزیم. تهدیگ را به سلیقه خود با سیبزمینی یا «نان لواش» کف قابلمه قرار میدهیم سپس مقداری از برنج میریزیم.
مرحله ۸: لایهبندی برنج و مخلوط مرغ
حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج میریزیم و به همین ترتیب لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه میریزیم. لایه آخر را با برنج پر میکنیم و کره را خرد میکنیم و روی سطح برنج قرار میدهیم.
مرحله ۹: دم کردن هویج پلو و تزیین
حالا یک دمکنی روی در قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج پلوی ما آماده است. هویج پلو را در قابلمه مخلوط میکنیم تا یکدست شود، سپس در دیس میکشیم و با زرشک و خلال پسته تزیین میکنیم.
خوشمزهتر شدن گوشت مرغ
برای اینکه طعم مرغ خوشمزهتر شود، ابتدا گوشت مرغ را به همراه مقداری آب درون یک قابلمه مناسب میریزیم. مقدار آب نباید خیلی زیاد باشد، چون این امر باعث میشود که طعم مرغ درون آب بماند و خوشمزگی آن کمتر شود.
در ادامه پس از اینکه آب به جوش آمد، کفهای روی آب مرغ را با قاشق میگیریم و دور میریزیم. در ادامه میتوانیم از سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، هویج و کرفس نیز برای خوشمزهتر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم.
یکی دیگر از روشهای خوشمزهتر شدن گوشت مرغ این است که میتوانیم از ادویههایی مثل دارچین برای بهتر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم.
در آخر صبر میکنیم تا آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شود، سپس گوشت مرغ را خارج میکنیم.
در این مرحله گوشت مرغ را به صورت نگینی درشت خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی کره اضافه میکنیم، سپس گوشت مرغ را درون کره تفت میدهیم تا کمی سرخ شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین