[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۸۰۴
  • دوره جدید

پخت نان مغزدار با گردو، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم 
آرد: چهار پیمانه 
شیر ولرم: سه چهارم پیمانه 
آب ولرم: یک چهارم پیمانه 
شکر: یک قاشق چایخوری 
تخم مرغ: یک عدد
کره ذوب شده: سه قاشق غذاخوری
خمیر مایه: دو قاشق مرباخوری
نمک: یک هشتم قاشق چایخوری
کره ذوب شده برای روی خمیر: دو قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: دو فنجان
دارچین: دو قاشق چایخوری
زعفران ساییده و دم کرده: یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه
شکر را در آب ولرم حل کرده و به آن خمیر مایه را بیفزایید. این محلول را کنار بگذارید تا به اصطلاح خمیر مایه عمل بیاید. کره، شیر، سفیده تخم‌مرغ و نمک را مخلوط کنید. آنها را هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند.
خمیر مایه را اضافه کنید و هم بزنید. آرد را هم بیفزایید و هم بزنید. اگر مواد به دیواره چسبیده بود، آرد را به تدریج اضافه کنید تا مشکل چسبندگی هم از بین برود. خمیر را ورز دهید تا یکدست و نرم شود.
خمیر را داخل نایلون گذاشته و در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود.
در این فاصله، گردوها را مغز کرده، آنها را بشویید و بعد از اینکه آب آنها رفت، گردوها را کمی خرد کنید.
آن را با کمی کرده و دارچین مخلوط کنید. می‌توانید برای اینکه عطر دارچین بیشتر شده و گردو کمی از خامی درآید، این مواد را داخل ماهیتابه ریخته و کمی تفت بدهید و سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
بعد از اینکه حجم خمیر به دو برابر رسید، آن را روی سطحی که آرد پاشیده‌اید، باز کنید.
با کمک قلم‌مو، کمی از کره آب شده را روی خمیری که با وردنه باز کردید بمالید.
مواد آماده شده برای پر کردن داخل خمیر را روی آن بریزید.
خمیر را به شکلی که دوست دارید ببندید. داخل سینی فر آرد بپاشید.
نان‌های آماده شده را داخل سینی بچینید. نیم ساعت دیگر هم صبر کنید تا خمیر وضعیت بهتری پیدا کند.
زرده تخم‌مرغ را با زعفران ساییده و دم کرده و کمی روغن مایع مخلوط کرده و با قلم‌مو روی نان‌ها بمالید.
فر را روی حرارت 200درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سینی را داخل فر بگذارید. بعد از 20دقیقه نان‌ها آماده اند.

 

نکته
به جای مغز گردو می‌توانید هر نوع مغز دیگری مانند سیب، به، کشمش و... اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی