[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۸۰۳
  • دوره جدید

جلوگیری از اسراف مواد‌ غذایی با ۲۰راه آسان (بخش پایانی)، روزنامه شیراز نوین

۱۲. آب را با سبزی و میوه طعم‌دار کنید
خوشبختانه می‌توان به آب عطروطعم داد و از این طریق، هم‌زمان از هدردادن غذا اجتناب کرد. بسیاری افراد به‌اندازه‌ کافی آب مصرف نمی‌کنند. یک راه‌ آسان برای دریافت آب بیشتر این است که آن را خوشمزه کنید! می‌توانید پوست مرکبات، سیب و خیار را به آب اضافه و آن را طعم‌دار کنید.
گیاهان وحشی و توت‌ها نیز گزینه‌ مناسبی برای افزودن به بطری آب است. پس از اتمام آب، دوباره میوه و گیاهان باقی‌مانده را به یک ترکیب شیرین اضافه کنید تا هدررفتن این‌گونه مواد غذایی به صفر برسد.
۱۳. اندازه‌ وعده‌های خود را اصلاح کنید
پرخوری معضل بیشتر افراد است. حتماً وعده‌های غذایی را در اندازه‌ معقول و مناسب میل کنید. این کار علاوه بر کمک به کاهش وزن، موجب کاهش اسراف هم می‌شود.
ممکن است چندان به این مسئله حساس نباشید، اما بدانید هدررفتن غذا تأثیر عمده‌ای بر محیط‌زیستی که در آن زندگی می‌کنیم دارد. آگاهی به اینکه چقدر گرسنه هستید و به چه مقدار غذا نیاز دارید، به شما کمک می‌کند در هر وعده اندازه‌ غذای خود را تنظیم کنید. این کار تأثیر بسزایی در کاهش هدررفتن مواد غذایی دارد.
۱۴. از یخچال خود بهینه استفاده کنید
منجمد‌کردن یکی از بهترین روش‌های نگهداری و حفظ مواد غذایی است و انواع بسیاری از خوراکی‌ها را می‌توان به این روش نگهداری کرد.
برای مثال می‌توان سبزی‌هایی را که برای استفاده در سالادها کمی نرم هستند، در فریزر قرار داد و در پخت موادغذایی دیگر به‌کار برد.
مازاد خوراکی‌های گیاهی را می‌توان با روغن زیتون و سیر خردشده ترکیب کرد، سپس آنها را در مکعب‌های یخ قرارداد و به‌عنوان چاشنی و افزودنی در دیگر غذاها استفاده کرد. همچنین می‌توانید باقی‌مانده‌ وعده‌های غذایی را نیز منجمد کنید. با این کار همیشه یک وعده غذایی سالم و خانگی در دسترس دارید.
۱۵. از زمان انقضای مواد غذایی آگاه باشید
تاریخ تولید و تاریخ انقضا از مهم‌ترین اطلاعاتی است که شرکت‌ها روی بسته‌بندی مواد غذایی چاپ می‌کنند تا مصرف‌کننده از زمان احتمالی فاسدشدن محصول آگاه شود. البته در بسیاری از کشورها، دولت این تاریخ‌ها را تنظیم نمی‌کند؛ درواقع تعیین این تاریخ بر عهده‌ شرکت تولید‌کننده‌ مواد غذایی است که تاریخی برای ضمانت سلامت محصول مشخص می‌کنند.
در حقیقت قسمت بزرگی از مواد غذایی، حتی پس از تاریخ انقضای خود، همچنان قابل‌مصرف‌اند. درواقع گاهی تاریخ «فروش تا زمانِ» به خرده‌فروشان ابلاغ می‌شود تا مشخص شود محصول تا چه تاریخی باید به فروش برسد یا از قفسه‌ فروش حذف شود. در بعضی کشورها نیز «بهترین زمان مصرف تا تاریخِ» برای تعیین بهترین بازه‌ زمانی خرید و مصرف روی محصولات چاپ می‌شود که هیچ‌یک از این دو به معنای غیرقابل مصرف‌ بودن ماده غذایی نیست.
درحالی‌که بسیاری از این برچسب‌ها مبهم هستند، اصطلاح «استفاده تا زمانِ تاریخ انقضا» بدین معنی است که ممکن است پس از گذشت تاریخ مذکور از کیفیت ماده غذایی کاسته شود. هم‌اکنون جنبش‌های اجتماعی برای ایجاد شفافیت بیشتر برای مصرف‌کنندگان در مورد تاریخ‌های تولید و انقضای محصولات به حرکت درآمده است.
بااین‌حال بهتر است همچنان به تاریخ انقضا و دیگر تاریخ‌های ثبت‌شده دقت کنید و اگر از زمان انقضای محصولی گذشته است حتی برای صرفه‌جویی، خطری برای خود و خانواده‌تان نسازید.
۱۶. از مواد باقی مانده کمپوست بسازید
ساخت کمپوست از باقی‌مانده‌ برخی مواد غذایی روش مناسبی برای تهیه‌ کودهای کشاورزی و راهی برای بازیافت این مواد است. دستگاه‌های کمپوست‌سازی در سایزهای کوچک برای استفاده در آشپزخانه در بازار وجود دارد که با خرید آنها هم می‌توانید پسماندهای مواد غذایی‌تان را بازیافت و تبدیل به کود کنید و هم مانع هدر رفتن بیش از حد مواد غذایی شوید.
۱۷. ناهار خود را بسته‌بندی کنید
گرچه بیرون‌رفتن با همکاران برای صرف ناهار یا خرید غذا از رستوران موردعلاقه‌تان لذت‌بخش است، این عادت هزینه‌بر است و موجب تولید زباله‌های غذایی بیشتری می‌شود.
یک‌ راه مفید برای صرفه‌جویی در پول و کاهش تولید کربن این است که ناهار خود را در خانه تهیه کنید و آن را به‌صورت بسته‌بندی‌شده به محل کار ببرید. به این منظور می‌توانید از باقی‌مانده‌ وعده‌های غذایی قبلی یک ترکیب سالم و لذت‌بخش برای ناهارتان تهیه کنید.
۱۸. تفاله‌ها را دور نریزید
اگر عادت دارید هرروز پیش از رفتن به کار قهوه بنوشید، حتماً تفاله‌‌ قهوه بسیاری تولید می‌کنید. جالب است بدانید این تفاله‌هایی که نادیده می‌گیرید، فواید و کاربردهای بسیاری دارند.
اگر به کشت گیاهان علاقه دارید، خوبی است بدانید تفاله‌ قهوه کود مناسبی برای کشت است. این تفاله‌ها سرشار از نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که مواد مغذی موردنیاز گیاهان به‌شمار می‌آیند.
تفاله‌ قهوه برای دفع پشه به‌طور طبیعی به‌کار می‌رود. در حقیقت، بررسی‌ها نشان داده است پخش تفاله‌ قهوه در زمین‌های گیاهی موجب دورشدن پشه‌های ماده و مانعِ تخم‌ریزی در آن ناحیه است.
۱۹. در آشپزخانه خلاق باشید
یکی از فواید آشپزی‌کردن این است که می‌توانید دست‌پخت خود را آن‌طور که دوست دارید تغییر بدهید و مواد و عطروطعم دلخواه خود را به آن بیفزاید. وقتی خودتان آشپزی کنید می‌توانید از مواد غذایی باقی‌مانده مجدداً استفاده کنید و ترکیب جدید بسازید.
ساقه‌ها و ریشه‌های گیاهان افزودنی‌های خوشمزه‌ای برای سوپ و غیره هستند. سیر و پیاز نیز عطر‌وطعم خوبی به مواد غذایی می‌دهند.
۲۰. قناعت‌ پیشه کنید
اگر می‌خواهید به پوست صورت خود ماسک بزنید، به‌جای خرید محصولات شیمیایی‌ که غالباً مضر هستند، در پول خود صرفه‌جویی کنید و ماسک خانگی بسازید. برای مثال میوه آووکادو شامل چربی‌های مفید، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E است گزینه‌ مناسبی برای ماسک صورت است.
برای ساخت یک ترکیب فوق‌العاده برای پوست و مو، آووکادوی رسیده و نرم شده را با کمی عسل مخلوط کنید.
ترکیب تفاله‌ قهوه با کمی شکر و روغن زیتون نیز تقویت‌کننده‌ موضعی قوی‌ برای بدن است. همچنین می‌توانید از چای‌های کیسه‌ای استفاده‌شده یا تکه‌های خیار برای کاهش برآمدگی زیر چشم استفاده کنید.
نتیجه‌گیری
روش‌های فراوانی برای جلوگیری از اسراف و استفاده‌ مجدد از مواد غذایی وجود دارد. نکاتی که در این مقاله به آموزش آنها پرداختیم، علاوه بر کاهش هدر‌رفتن مواد غذایی به‌ کاهش هزینه‌های شما نیز کمک می‌کند.
با تفکر بیشتر در مورد مقدار غذایی که هرروز در خانه‌ شما دور ریخته می‌شود، می‌توانید تغییرات مثبتی برای نگهداری از ارزشمندترین منابع زمین ایجاد کنید.
درواقع شما حتی با ایجاد تغییرات جزئی در شیوه‌ خرید، آشپزی و مصرف غذا، به‌راحتی می‌توانید به حفظ محیط‌زیست کمک کنید. با کمی تلاش می‌توانید به‌طور شگفت‌آوری مقدار زباله‌های غذایی و اسراف خوراکی‌ها را کاهش بدهید. این کار علاوه‌بر اینکه موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها و زمان می‌شود، کمی از فشار وارد بر طبیعت نیز می‌کاهد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی