[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۶۸
  • دوره جدید

این افراد هرگز ماست نخورند، روزنامه شیراز نوین

ماست دارای طبع سرد است. کسانی که سردی برای آنها اذیت کننده است، از خوردن آن بپرهیزند.
پزشکان مصرف لبنیات را به همه توصیه می‌کنند اما عده‌ای از این قاعده مستثنی هستند. کسانی که دچار کمبود حافظه شده‌اند، دسته‌ای از افراد هستند که از خوردن این خوردنی لذیذ منع شده‌اند. درباره علت این ممنوعیت در این مقاله اطلاعات کسب کنید.
طبع شیر سرد است و به این دلیل ماست هم جزء مواد غذایی با طبع سرد و تر به شمار می‌رود. خاصیت رطوبت‌بخشی این ماده غذایی باعث شده علاوه بر مصرف خوراکی، بتوان آن را به عنوان یک داروی طبیعی برای مشکلات پوستی هم به کار برد. مثلاً افرادی که پوست خشکی دارند می‌توانند برای رفع مشکلشان از ماست به دو صورت استفاده کنند. اگر خشکی در بخش خاصی از پوست بروز کرده، ماست را به صورت موضعی به همان محل بمالند. گذشته از این، کسانی که پوستشان خیلی خشک است، ماسک ماست تهیه کنند. یک لایه از ماست را بر سطح پوست بمالند و بگذارند چند دقیقه‌ای به همان حالت باقی بماند.
چه کسانی نباید ماست بخورند
کسانی که حافظه شان کاهش یافته است.
افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی از جمله بازگشت اسید معده به مری مدتی از مصرف ماست و دوغ پرهیز کنند.
افرادی که هنگام خواب آب دهانشان روی بالش می‌ریزد.
بیماران دچار درد و ورم مفاصل
افرادی که باد کولر آنها را اذیت می‌کند و درد مفاصلشان تشدید می‌شود.
نکته: افرادی که با خوردن ماست دچار مشکل می‌شوند بهتر است ماست را حتماً با رازیانه، آویشن، زنیان و نعناع مخلوط کنند و ماست را قبل از غذا مصرف کنند و از مصرف آن با غذا خودداری کنند.
آب ماست
علی‌اکبر دادمهر، رئیس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، درباره آب ماست اظهار داشت: آب ماست مایعی است که هنگام تهیه ماست از شیر جوشیده و غلیظ‌شده تشکیل می‌شود و روی سطح ماست قرار می‌گیرد، همین‌طور آب ماست مقدار کمی چربی و پروتئین دارد.
دادمهر اضافه کرد: همچنین آب ماست دارای مقادیر زیادی مواد معدنی خصوصاً کلسیم و ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین ب2 و ویتامین ب6 است، به همین خاطر به فردی که باید چربی و پروتئین کمی مصرف کند و در مقابل به مواد معدنی و ویتامین نیاز دارد توصیه می‌شود آب ماست بیشتری مصرف کند.
خودتان را به ماست نبندید
ماست نفخ می‌آورد و دستگاه گوارش را ضعیف می‌کند، پس به خاطر خواص بی‌شمارش در مصرف آن افراط نکنید. البته برای خنثی کردن اثرات منفی ماست، راه‌حل مطمئنی هست. اگر در کنار ماست از مصلحات آن هم استفاده شود، مشکل برطرف می‌شود.
ماست میوه‌ای خوب است ولی نه با هر میوه‌ای!
امروزه انواع و اقسام ماست‌ها به وفور تولید و عرضه می‌شوند. مردم می‌توانند ماست را با کیفیت‌ها و ترکیبات مختلف به‌راحتی از سوپرمارکت‌ها خریداری کنند. یکی از اقسام جدید و پرطرف‌دار، ماست‌های میوه‌ای هستند. گفتیم طبع ماست سرد و تر است. پس وقتی با میوه‌ای ترکیب می‌شود که آن هم طبیعت سرد و تر دارد، در واقع تأثیر سردی و رطوبتش دوبرابر می‌شود و این مسئله برای سلامت خوب نیست. حالا اگر کسی اصرار دارد ماست میوه‌ای بخورد، می‌تواند به عنوان مصلح قدری شکر به آن اضافه کند.
زیـاد ماست و خیار نخورید!
آب‌دوغ خیار (ترکیبی از ماست و خیار) یکی از مهم‌ترین ترکیبات سردی بود که به عنوان غذای رایج خورده می‌شد و البته مفید هم بود، اما امروزه همه محیط‌ها به وسیله کولر خنک می‌شوند و فعالیت جسمی آن‌چنانی هم در کار نیست. بنابراین مصرف بیش از حد ماست و خیار حتی در فصل تابستان به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.
سردی و رطوبت‌بخشی زیاد در طولانی‌مدت در سنین پایین باعث اختلال حافظه و در سنین بالا باعث بزرگ شدن پروستات می‌شود. ماست و خیار بهتر است هر چند وقت یک‌بار همراه نعناع مصرف شود تا به اصلاح سردی آن کمک کند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی