بهرهمندی شیراز از معنویت دروازه قرآن، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
همزمان با شهادت پیشوای شیعیان حضرت امام جعفر صادق(ع)، آیین معنوی جایگزینی قرآن در دروازه قرآن شیراز برگزار شد. این مراسم شنبه پانزدهم اردیبهشت همزمان با روز شیراز با حضور شهردار کلانشهر شیراز، رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر با همراهی جمعی از مقامات مسئول و اصحاب رسانه در محل دروازه قرآن شیراز برگزار شد.
رونمایی از سند جامع ارتقای جایگاه شیراز
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم تصریح کرد: خدا را شاکریم که امروز شیراز و شیرازیها موجب افتخار اهل بیت(ع) هستند. سید ابراهیم حسینی افزود: شانزده سال پیش مقام معظم رهبری همزمان با روز شیراز فرمودند، شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) است و این توفیق نصیب ما شد که در این شهر نفس بکشیم و میراثدار شیراز و شیرازیها و خدمتگذار مردم شیراز باشیم و باید قدر این نعمت را بدانیم و بیش از پیش خود را وقف خدمت به مردم کنیم. وی اضافه کرد: شهر شیراز مجموعه خوبیهاست و این مطلب که شیراز یکییکدانهای است که تمام خوبیها را در خود دارد، از یک سو موجب افتخار است و از سوی دیگر برای ما وظیفه ایجاد میکند که با همه آنچه در توان داریم، یگانه بودن شهر شیراز را بیش از پیش حفظ کنیم.حسینی همچنین در ادامه این آیین خبر داد: طی چند سال گذشته فعالیتی آغاز شد تا سند جامعی نوشته شود که این سند با عنوان سند جامع ارتقای جایگاه شهر مقدس شیراز به تراز سومین حرم اهل بیت(ع) است که در روز ۲۶ اردیبهشت همزمان با روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی(ع) رونمایی میشود. وی ابراز امیدواری کرد: با تدوین این سند جامع، شهر شیراز یگانه شهر کشور و یگانه جهان اسلام و یگانه تمام کره زمین باشد و این موضوع با حضور مردم رقم خواهد خورد.
رونق برنامههای فرهنگی در روز شیراز
شهردار شیراز در این مراسم گفت: دروازه قرآن از مکانهایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و رویکرد فرهنگی در این مکان باید تغییر پیدا کند. محمدحسن اسدی با اشاره به اینکه این مراسم برای اولین بار در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: بازدید گردشگران از این مجموعه فرصت کمنظیری است که نصیب شهر شیراز شده است. وی افزود: اجرای برنامههای هفته شیراز از دو روز گذشته با غبارروبی و زیارت حرم مطهر شاهچراغ(ع) آغاز شد و پس از آن مراسمی در قالب دیدار و گفتوگو با هنرمندان و مراسم پیادهروی خانوادگی با حضور بیش از ۲۰هزار نفر از شهروندان شیراز برگزار شد. شهردار شیراز ادامه داد: در شهر شیراز امروز علاوه بر حرمهای مطهر که در صدر آن حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) قرار دارد، اماکن گردشگری همچون حافظیه، سعدیه، باغات و محلات بسیاری وجود دارد و یکی از نشانههای اصلی این شهر دروازه قرآن است.
اسدی با اشاره به حادثه سیل سال ۹۸ خاطرنشان کرد: با اعلام وقوع این اتفاق در کشور، این مکان محلی نامآشنا برای همگان بود. این در حالی است که مسئولانی که وارد شهر میشوند، علاقه بسیاری به بازدید از دروازه قرآن دارند. وی تأکید کرد: دروازه قرآن از مکانهایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و بایستی رویکرد فرهنگی در این مکان تغییر پیدا کند.
شهردار شیراز تصریح کرد: مقرر شده است این مکان که قدمت هزارساله دارد و در زمانی مسیر ورودی به شهر شیراز بوده است، با آزادراهی که از سمت شمالغرب احداث میشود، بناست تا در ورودی شهر شیراز یک المان ایجاد شود و طی هشت ماه آینده که زیرگذر گویم افتتاح میشود، یک المان مشابه دروازه قرآن نیز در این محور نصب شود تا نشان و نماد فاخری درخور شهر شیراز باشد.
دروازه قرآن نماد شیراز است
در ادامه این مراسم همچنین محمدعلی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: برگزاری این آیین معنوی، سنتی برای ما خواهد شد تا هرساله به مناسبت گرامیداشت روز شیراز بتوانیم قرآن کریم را در دروازه قرآن تعویض کنیم. وی ضمن قدردانی از مجموعه مدیریت شهری و به ویژه شهردار منطقه سه شیراز در آمادهسازی و اجرای این برنامه، افزود: این اقدام کار مشارکتی از سوی سازمان فرهنگی شهرداری و شهرداری منطقه سه بوده است. معاون فرهنگی شهردار شیراز تأکید کرد: دروازه قرآن بنایی باشکوه بوده و امید است بتوانیم از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم. چوبینی اضافه کرد: امروز شهر شیراز، به نماد و المان دروازه قرآن شناخته میشود و شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) نماد و المان آن دروازه قرآن است که نشان میدهد مردم این شهر سدهها متدین و مسلمان هستند و زیر سایه قرآن قرار دارند. قرآن جایگزینشده در محل دروازه قرآن شیراز توسط آستان قدس رضوی منتشر شده است که در حجره اصلی دروازه قرآن قرار گرفت.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین