[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۶۵
  • دوره جدید

دو نوع نوشیدنی خوشمزه با دانه چیا، روزنامه شیراز نوین

چیا (نام انگلیسی: Chia) گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.
چیا چیست؟
چیا (نام انگلیسی: Chia) گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.
چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانه‌های آن کاشته می‌شود. دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است. از دانه‌های چیا می‌توان 25 تا 30درصد روغن استخراج کرد. روغن دانه‌های چیا تشکیل شده است از حدود 55درصد امگا3، هجده درصد امگا6، حدود شش درصد امگا9 و حدود 10درصد چربی‌های اشباع شده. به طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی متر.
دانه‌های چیا در رنگ‌های گوناگون از جمله قهوه‌ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید و لکه‌لکه رنگ نیز یافت می‌شوند. دانه‌های چیا آب‌دوست هستند و قادرند تا 12برابر وزن خود را آب جذب کنند. اغلب دانه چیا با بذر ریحان و تخم شربتی اشتباه گرفته می‌شود، در حالی که هر سه متفاوت از یکدیگرند.

خواص دانه چیا
به دلیل ژله‌ای شدن دانه‌های چیا و آب در معده حجم بیشتری را می‌گیرد و احساس سیری ایجاد می‌کند. چیا دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی بوده و برای سلامتی و زیبایی پوست بسیار مفید است. آنتی‌اکسیدان از سرطان جلوگیری کرده و پیری را به تأخیر می‌اندازد. دانه‌های چیا نه تنها منبع فوق‌العاده برای مواد معدنی مهمی چون آهن و کلسیم در نظر گرفته می‌شوند، بلکه دارای مقادیر زیادی منیزیم و منگنز نیز هستند.
تفاوت چیا و تخم شربتی
دانه‌های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هرکدام خاصیت جداگانه‌ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای برطرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شود.
 گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی نسبت داده می‌شود که درست نیست.
تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی، لعاب‌دار شدن هر دو است، ولی مهم خواص دانه‌ها است که با هم فرق دارند. همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.
مواد لازم برای چیا فرسکا
آب نارگیل: 2 پیمانه
 آب لیمو ترش: 4 قاشق سوپخوری
 دانه چیا: 1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه چیا فرسکا
آب نارگیل، آب لیموترش (یا آب آناناس) و دانه چیا را با هم مخلوط کرده و سرو کنید (در صورت تمایل نیز می‌توانید به آن یخ بیفزایید.)
مواد لازم برای لیموناد آلبالو
آب آلبالو: سه چهارم پیمانه
 آب نارگیل: 2 پیمانه
 آب لیموترش تازه: یک سوم پیمانه
 عسل: 3 قاشق سوپخوری
دانه چیا: 4 قاشق سوپخوری
طرز تهیه لیموناد آلبالو
آب نارگیل، آب لیموترش تازه، آب آلبالو (یا 1پیمانه پوره آلبالو)، عسل و دانه چیا را داخل پارچی ریخته و با هم مخلوط کنید.
پارچ حاوی مواد را به مدت 30دقیقه در یخچال قرار دهید و هر 5دقیقه آن را با استفاده از قاشقی هم بزنید. لیموناد را داخل لیوان به دلخواه سرو کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی