کلهپاچه دستی ۸۵هزارتومان، روزنامه شیراز نوین
رئیس اتحادیه طباخان، کلهپاچه و سیرابی با تأکید بر اینکه کلهپاچه برای ماه رمضان نرخ مصوب ندارد و در حال حاضر نیز با کمبود عرضه در بازار مواجه هستیم اظهار کرد که در حال حاضر هر دست کلهپاچه ۷۵ تا ۸۰هزار تومان است، اما اگر واردات انجام نشده و عرضه کشتار گوسفند زیاد نشود، احتمال افزایش قیمت برای ماه رمضان وجود دارد.
کلهپاچه یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که مصرفکنندگان و مشتریان زیادی دارد. این غذای سنتی همواره در ماه رمضان با افزایش تقاضا مواجه میشود و بخشی از سفرههای برخی خانوادههای ایرانی را در این ماه تشکیل میدهد. اکنون به دلیل خروج از تعادل عرضه و تقاضا امکان تأمین کلیه نیازهای مصرف کنندگان وجود نداشته، به همین دلیل احتمال افزایش قیمت برای کلهپاچه در ماه رمضان دور از ذهن نیست.
حسین رواسی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار کلهپاچه و مشکلات واحدهای صنفی اظهار کرد: صنف طباخان به هیچ عنوان کار خود را به ارز و دلار ارتباط نمیدهد و این صنف هیچ کاری با گرانی و یا ارزانی دلار ندارد.
وی افزود: بیش از ۹ماه است مشکلاتمان که مشکلات عرضهکنندگان و مصرف کنندگان است را به سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، سازمان حمایت از مصرف کنندگان، وزارت صنعت و شبکه دامپزشکی اعلام کردهایم. مشکل اصلی ما نبود مواد اولیه کلهپاچه است که در حال حاضر مواد آن بسیار محدود بوده و در تهران حدود یک چهارم مواد اولیه را داریم.
رئیس اتحادیه طباخان، کلهپاچه و سیرابی ادامه داد: یعنی نسبت به مصرف کلهپاچه یک چهارم عرضه داریم. عرضه کشتار گوسفند خیلی کم شده که یکی از علتهای آن خارج کردن گوسفند با دلار است.
رواسی تصریح کرد: در تهران قصاب، گوسفند را کیلویی حدود ۲۴هزار تومان خریداری میکند، اما این در حالی است که گوسفند را آن طرف مرز کیلویی ۶ دلار میفروشند.
وی درباره هزینه واحدهای صنفی اظهار کرد: یک واحد صنفی اگر اجارهای نباشد با توجه به هزینه آب، بر ق، گاز، مالیات و بیمه روزی ۳۰۰هزار تومان هزینه دارد و امروز فروششان به روزی پنج - شش دست کلهپاچه رسیده است. هر یک دست کلهپاچه برای کلهپز تا به دست مشتری برسد حدود ۶۰هزار تومان هزینه دارد. این مسئله فشار زیادی برای مصرف کننده است و ضرر کلانی هم برای واحدهای صنفی است، چون مردم توان خرید ندارند، برای همین واحدهای صنفی به تدریج در حال رفتن از این شغل هستند چون محصول به دست نمی آورند.
رئیس اتحادیه طباخان، کلهپاچه و سیرابی درباره وضعیت بازار در ماه رمضان توضیح داد: مصرف کلهپاچه در ماه رمضان سه برابر میشود، اما عرضه آن کافی نیست و متأسفانه دست واسطه و دلال هم به شکل گسترده در این کار زیاد شده است. در حال حاضر گفته شده نرخ کلهپاچه باید رقابتی باشد، در حالی که نرخ رقابتی برای کالایی است که عرضه آن بیش از تقاضا باشد.
رواسی درباره واردات کلهپاچه گفت: اگر کلهپاچه وارد شود به طوری که حدود ۶۰ تا ۷۰درصد مصرف را تأمین کند، قیمت کلهپاچه از امروز کمتر میشود، اما تاکنون از هیچ جا واردات کلهپاچه نداشتهایم و مجوز آن داده نشده است، اما گفته شده قرار است این کار انجام شود و اخیراً نیز مقداری زبان گوسفندی وارد شده است.
به گفته وی ساعت کاری واحدهای صنفی کلهپاچه برای ماه رمضان طبق سالهای قبل است، یعنی دو تا سه ساعت قبل از افطار برای بیرون بردن و نیم ساعت قبل از اذان صبح برای سحری مجاز هستند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین