۴۵سال تأخیر در مدیریت آب، روزنامه شیراز نوین
جلسه مدیران ستادی سازمان جهادکشاورزی استان فارس به ریاست قاسمی، رئیس این سازمان و با حضور معاونان و مدیران ستادی این سازمان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در ابتدای این جلسه محمدمهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: این استان بهلحاظ موقعیتی در نیمه خشک جهان واقع شده و سالهای کمباران بسیاری را داشته است و اگر هماکنون نیز با مشاهده آمار بارندگی خواهیم دید که میزان آن خیلی پایینتر از میانگین است و اگر مسائل تغییر اقلیم را بپذیریم و نیز بیشتر شدن تبخیر را در نظر بگیریم به این نتیجه میرسیم که در چنین شرایطی مدیریت آب و خاک بسیار بسیار مهم است.
وی افزود: وابستگی اقتصاد استان فارس به بخش کشاورزی از دیرباز باعث شده است که وابستگی ما به آبهای زیرزمینی بیشتر شود و سبب شده طی 40الی 50سال اخیر بیشتر از ظرفیت سفرههای آب زیرزمینی استفاده شود و این سبب شده که بهطور خاص و ویژه اقدامات و برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر پایه آب باشد.
قاسمی تصریح کرد: با شروع به کار دولت تدبیر و امید نگاه به آب و محیط زیست ویژهتر شده و با توجه به اینکه آب در حوزه کشاورزی نقش آبادانی دارد در همه امور نقش محوری را داشته و بهرهوری از آب محور کارها قرار گرفته است.
این مقام مسئول در ادامه افزود: علیرغم این که کمیابترین نهاده تولید ما آب است ولی کارهای زیربنایی که بایستی در این زمینه انجام میشد هنوز محقق نشده است و از سال 1352 که سد درودزن آغاز به کار کرده است شبکههای زیر این سد هنوز تکمیل نشده و راندمان انتقال آب اهمیت کافی نداشته است و بهعنوان نمونه، گرچه آبیاری تحت فشار در سال 1352 آغاز شده ولی تاکنون 20درصد مزارع به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار مجهز شدهاند و بنابراین با رفتاری که با آب داشتهایم شاهد افت شرایط کیفی و کمی آبهای زیرزمینی و به وجودآمدن چالش هستیم و بایستی با شیوههای علمی که وجود دارد بتوانیم حیات خود را در عرصه کشاورزی بیشتر کنیم. همچنین امنیت غذایی پایدار را در کشور رقم بزنیم زیرا که امنیت غذایی پایه امنیت هرکشوری است.
وی در ادامه بیان کرد: تمامی بخشهای سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بایستی برمبنای بهرهوری از آب اقدام کنند.
قاسمی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در سال 1396 بیشاز 24هزار هکتار از اراضی استان فارس به سیستمهای آبیاری نوین تحت فشار مجهز شده است که این میزان در تاریخ اجرای آبیاری تحت فشار بیسابقه بوده و در اجرای آبیاری تحت فشار استان اول در کشور است و استان بعد از فارس نصف میزان این استان آبیاری تحت فشار را اجرا کرده است.
وی افزود: در این استان یک میلیون و 300هزار هکتار عرصه کشاورزی داریم که اگر سطح زیر کشت دیم و آیش را از آن کم کنیم بالغبر 800هزار هکتار عرصه دارای قابلیت آبیاری تحت فشار را خواهیم داشت که تاکنون با کمک دولت و خوداجرایی مردم بیشاز 250هزار هکتار این اراضی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند.
ضمن اینکه با توجه به مصوبه شورای عالی آب کشور در هرسال بایستی بیش از 70هزار هکتار از اراضی این استان به سیستمهای آبیاری نوین مجهز شوند که اگر ما با کسری 650میلیون مترمکعبی مواجه باشیم، با اجرای سالانه 70هزار هکتار آبیاری تحت فشار و صرفهجویی بیشاز 4000مترمکعب در هرهکتار میتوانیم بیشاز 280میلیون مترمکعب صرفهجویی در آب داشته باشیم.
قاسمی تصریح کرد: مسئولیت آب و خاک فقط آبیاری تحت فشار نیست بلکه وظایفی مانند انتقال آب و تجهیز و نوسازی را هم در بردارد که اقدامات بسیار خوبی توسط عزیزان در مدیریت آب و خاک این سازمان انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت خاک گفت: اهمیت خاک نیز از آب کمتر نیست و نیاز به توجه بیشتری دارد چراکه قسمت درخور توجهی از خاکهای ما کمبود مواد آلی دارند و این امر سبب افزایش مصرف آب میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین